Groene groenten met gremolata

Een lekker groen bijgerecht, makkelijk voor te bereiden en lauwwarm het lekkerst is. Dus ideaal als je veel eters hebt.
Je kunt met de groenten varieren wat je wilt, als je het maar groen houdt. Dat staat gewoon het mooist.
Gremolata is een mengsel van knoflook,citroenrasp en peterselie uit de Italiaanse keuken. Dit heerlijk kruidig mengseltje wordt traditioneel geserveerd bij Ossobucco. Maar over de groenten zoals in dit recept doet het ook erg goed.

Ingredienten

– 3 x 150 gram groene groente, denk aan peultjes, sperziebonen, sugarsnaps, broccoliroosjes of groene asperges.
– zout
– 1 citroen
– 2 eetl peterselie
– 2 teen geperst
– zout/verse peper

Bereidingswijze

Van de gremolata:
Rasp de schil van de schoongeboende citroen, hak de peterselie heel fijn en pers de knoflook. Meng dit samen en breng op smaak met zout en peper.
Dit kun je ruim van te voren al klaarmaken.

De groenten kook je in ruim water met wat zout in ± 4 minuut beetgaar, giet af en spoel goed af met koud water zodat de groenten niet doorgaren.
Doe de groenten in een mooie schaal en schep de gremolata erdoor.

Ook lekker

Vegetarische goulash met bloemkool

Vegetarische goulash met bloemkoolWeer eens een andere manier om Hollandse bloemkool te bereiden.Een zomerse goulash, makkelijk en snel klaar.Een eenpansgerecht dus ideaal als makkelijke maaltijd of op vakantie.Je maakt het net zo pittig als je zelf wilt.En als je...

Gebakken kaas

Gebakken kaasHoe kunnen we dit nu vergeten? Gebakken kaas, zo simpel, zo lekker.We maken dit niet heel vaak, maar een paar keer per jaar, maar wel al 40 jaar!Erg lekker bij een groene stamppot bijvoorbeeld.Gebakken kaas kom je in veel andere landen ook tegen: in...

Winterse pie met linzen en kikkererwten

Winterse pie met linzen en kikkererwtenShepherd's pie, cottage pie, jachtschotel of een ovenschotel. Noem het maar hoe je het wilt.Lekker is het in ieder geval.Groenten, champignons, linzen en kikkererwten afgedekt met een laag puree maken deze smakelijke pie tot een...