Groene shakshuka

Een heerlijk lunchgerecht wanneer je zin hebt in wat extra groente.
Net als de traditionele shakshuka worden de eieren gepocheerd in een groentesaus in de pan.
Maar deze groene versie bevat dus veel groene groenten en geen tomatensaus.
Je eet het lekker met brood: platbrood, desembrood, wat je wilt.

Ingredienten

– olijfolie
– 1 sjalot
– 2 teen knoflook
– 4 bosuitjes
– 300 gr spinazie
– 100 gr velderwtjes
– 2 flinke theel za’atar
– 100 gr fetakaas
– 4 eieren
– zout/peper of klein bouillontablet

Bereidingswijze

Snipper de sjalot en knoflook.
Snijd de bosuitjes in ringetjes.
Snijd de spinazie grof.
Verwarm een scheut olijfolie in een grote koekenpan en fruit de sjalot en knoflook ca. 5 minuten.
Voeg 3 bosuitjes in ringetjes gesneden toe en bak even mee.
Voeg de spinazie toe en roerbak tot de spinazie is geslonken.
Voeg nu de velderwtjes toe en meng door de groenten.
Breng op smaak met de za’atar.
Verkruimel de helft van de fetakaas en roer dit door het groentemengsel.
Duw met een lepel 4 holtes in het mengsel en breek de eieren in de holtes.
Leg een deksel op de pan en laat op een laag vuur staan tot de eieren bijna gaar zijn.
Bestrooi tot slot met het vierde bosuitje en de rest van de fetakaas.

In plaats van za’atar kun je het ook op smaak brengen met zout/peper of een bouillontabletje.
Houdt je van pittig: wat chiliflakes toevoegen door het geheel.

Ook lekker

Pulled oesterzwammen

Pulled oesterzwammen

Pulled oesterzwammenEen makkelijk recept voor lekkere pulled oesterzwammen.Oesterzwammen in reepjes, krokant gebakken in de oven en nog even nagebakken met bbq-saus.Zo heb je een heerlijke vulling voor broodjes, wraps of tortilla's.Ingredientenvoor 4 personen– 4...

Mango Lassi

Mango Lassi

Mango LassiLassi is een traditionele yoghurtdrank uit India. Het wordt gemaakt van yoghurt die verdund wordt met water of melk.Het wordt zowel hartig als zoet geserveerd.De meest bekende in onze regio is wel de mango lassi, een verfrissend drankje van yoghurt, mango,...

Eierragout

Eierragout

EierragoutEen pasteitje gevuld met een warme ragout, dat lust toch bijna iedereen.Lekker als voorafje, lunch of brunch.Meestal maken wij dan paddenstoelenragout, een echte klassieker.Nu hebben we eierragout gemaakt, weer eens wat anders.Deze komen zeker bij de...

Griekse fetadip

Griekse fetadip

Griekse fetadipDeze Griekse fetadip heet in Griekenland Tirosalata.Fetakaas, Griekse yoghurt, beetje knoflook, olie en citroen, meer niet.Lijkt een beetje op onze bietendip met fetaLekker met een broodje, platbrood of wat rauwkost, ideaal als voorafje of op je...

Strapatsada, Grieks eiergerecht

Strapatsada, Grieks eiergerecht

Strapatsada, Grieks eiergerechtIeder land kent wel een traditioneel eiergerecht.Zo zijn er al veel eiergerechten te vinden op onze site.Roereieren, Omeletten, Frittata´s uit Italië, Shakshuka's, Ranchero eieren uit Zuid Amerika, Huevos al la Flamengo en Tortilla uit...

Linzensalade met rode biet

Linzensalade met rode biet

Linzensalade met rode bietLinzen zijn heel gezonde peulvruchten.Ze zijn zeer veelzijdig te gebruiken in de keuken, je kunt ze verwerken in soepen, stoofpotten, ovenschotels, pasta's, salades etc.Zoek op onze site naar linzen en je krijgt veel lekkere recepten.We...

Groene en witte bonensalade

Groene en witte bonensalade

Groene en witte bonensaladeOp dit moment zijn er overal verse sperzieboontjes verkrijgbaar.Knapperige boontjes zijn heel fijn om in salades te verwerken.Denk aan salade Niçoise, boontjes salade of groene groente met gremolata.Nu hebben we ze gecombineerd met Canellini...

Roerei met daslook

Roerei met daslook

Roerei met daslookWij hebben een schaduwplekje in de tuin waar de daslook het goed doet.Erg fijn om in de keuken te gebruiken.Zo maakte we eerder al daslook-soep, -boter en -olie.Deze keer hebben we het verwerkt in een roerei.Maar ook in de natuur is op dit moment nog...

Uien-kaas bierbrood

Uien-kaas bierbrood

Uien-kaas bierbroodWe zijn al jaren fan van ons uien-kaas focaccia.Een heerlijk brood voor bij de borrel of een soepje.Nu zag ik in een boekje van AH. een Bierborrelbrood met ui en kaas.De ingrediënten verschillen niet veel met onze focaccia.Het brood ziet er door de...