Groene shakshuka

Een heerlijk lunchgerecht wanneer je zin hebt in wat extra groente.
Net als de traditionele shakshuka worden de eieren gepocheerd in een groentesaus in de pan.
Maar deze groene versie bevat dus veel groene groenten en geen tomatensaus.
Je eet het lekker met brood: platbrood, desembrood, wat je wilt.

Ingredienten

– olijfolie
– 1 sjalot
– 2 teen knoflook
– 4 bosuitjes
– 300 gr spinazie
– 100 gr velderwtjes
– 2 flinke theel za’atar
– 100 gr fetakaas
– 4 eieren
– zout/peper of klein bouillontablet

Bereidingswijze

Snipper de sjalot en knoflook.
Snijd de bosuitjes in ringetjes.
Snijd de spinazie grof.
Verwarm een scheut olijfolie in een grote koekenpan en fruit de sjalot en knoflook ca. 5 minuten.
Voeg 3 bosuitjes in ringetjes gesneden toe en bak even mee.
Voeg de spinazie toe en roerbak tot de spinazie is geslonken.
Voeg nu de velderwtjes toe en meng door de groenten.
Breng op smaak met de za’atar.
Verkruimel de helft van de fetakaas en roer dit door het groentemengsel.
Duw met een lepel 4 holtes in het mengsel en breek de eieren in de holtes.
Leg een deksel op de pan en laat op een laag vuur staan tot de eieren bijna gaar zijn.
Bestrooi tot slot met het vierde bosuitje en de rest van de fetakaas.

In plaats van za’atar kun je het ook op smaak brengen met zout/peper of een bouillontabletje.
Houdt je van pittig: wat chiliflakes toevoegen door het geheel.

Ook lekker

Huevos a la Flamenco

Huevos a la Flamenco

Huevos a la FlamencoFlamenco eieren of Zigeuner eieren is een gerecht uit Andalusië, Spanje.Het lijkt op Shakshuka, Ranchero eieren, groene Shakshuka en Shakshuka Spaanse stijl die allemaal al op vandaagwatanders zijn te vinden.Ook dit is een heerlijk kruidig gerecht...

restaurantnado.nl

restaurantnado.nl

advertentieWELKOM BIJ NADO.   Waar het goed toeven en proeven is.De hele dag door. Van ontbijt tot lunch of diner.Voor een verse kop koffie of een lekkere cocktail.Bij ons staat de deur altijd open. Voor iedereen.   GOOD FOOD!MET VOOR IEDER WAT WILS.  ...

Mexicaanse Bowl

Mexicaanse Bowl

Mexicaanse BowlAlle ingrediënten voor een lekkere Mexicaanse maaltijd samen in een kom.Ideaal om met de kom op schoot voor de tv een spannende sportwedstrijd te kijken.Maar ook makkelijk om buiten te eten natuurlijk.Je vult de kom met alles wat jij lekker vindt, je...

Shakshuka Spaanse stijl

Shakshuka Spaanse stijl

Shakshuka Spaanse stijlVroeger gingen wij vaak naar Spanje op vakantie.Als lunch maakte mijn moeder dan regelmatig een heerlijk prutje in de koekenpan.Uien, paprika's en tomaten gebakken in olijfolie, meer niet.Nu heb ik dat prutje pittig gekruid en eieren...

Pizza van naanbrood

Pizza van naanbrood

Pizza van naanbroodMet naanbrood als bodem tover je in heel korte tijd een heerlijke pizza op tafel.Ideaal als je met mooi weer niet te lang in de keuken wilt zijn.Soepje en salade erbij en je hebt een vullende maaltijd.Ingredientenvoor 4 stuks– 4 naanbroden– pesto...

Aardappelkoekjes

Aardappelkoekjes

AardappelkoekjesRösti in Zwitserland, reibekuchen in Duitsland, deruni in Oekraïne,hash browns in Amerika, latkes in de Joodse keuken.Allemaal aardappelkoekjes gemaakt van geraspte aardappel.Ze worden meestal gegeten met een schep zure room.Maar wij eten ze met onze...

Gevulde broodjes met gehakt

Gevulde broodjes met gehakt

Gevulde broodjes met gehaktDit recept hebben we al 40 jaar!We hebben dit in de jaren vaak gemaakt, vooral als er veel jongelui bleven eten, altijd succes.Ideaal voor een makkelijke weekendhap, een kom soep of een salade erbij en je hebt een heerlijke maaltijd.Nu er in...

Spaghetti puttanesca

Spaghetti puttanesca

Spaghetti puttanescaEen klassieker uit de Zuid-Italiaanse keuken.Eenvoudig, simpele ingrediënten, verrassend volle smaak.Beetje pittig en lekker zoutig door de kappertjes en olijven in de saus.De ansjovis die erin hoort laten we voor onze vegan versie dus weg. Voor...

Ananas-munt smoothie

Ananas-munt smoothie

Ananas-munt smoothieEen heerlijke frisse smoothie, met weer een prachtig geel kleurtje.Weinig werk, succes voor de Paastafel.Hadden we vorig jaar met Pasen een mangosmoothie, tikkeltje zoet.Deze keer hebben we ananas en munt gebruikt, wat frisser van smaak. Daar we al...