Mexicaanse salade met gepofte zoet aardappel

Geen zon buiten? Dan maken we het in huis maar zonnig. Voor wie er zin heeft in een kleurige maaltijd. Een heerlijk knapperige Mexicaanse salade en een gepofte zoete aardappel gevuld met een frisse pittige salsa. Drie recepten samen maken dit heerlijke bordje.

Ingredienten

– 4 zoete aardappelen – bekertje creme fraiche Salade: – 2 rode paprika’s – 4 tomaten – 1 rode ui – 1 avocado – 1 klein blikje mais – 75 gr rucola – zout/peper – 2 eetl zoete chilisaus (optioneel) Salsa: – 4 tomaten – 1 kleine rode ui – 2 eetl korianderblad – 2 eetl jalopenopepers (potje) – limoensap – zout

Bereidingswijze

Boen de aardappelen onder de kraan goed schoon en prik er met een vork rondom een paar gaatjes in. Wikkel iedere aardappel in een stuk aluminiumfolie, sluit niet helemaal. Druppel er een beetje olijfolie over. Pof ze in 45-60 minuten op 200 graden in de oven. Prik met een vork om te testen of ze gaar zijn. Heb je weinig tijd of geduld, dan kun je de aardappelen ook heel goed in de magnetron poffen. Prik ook een paar gaatjes rondom en leg de aardappelen op een bord. Zet de magnetron op 750 watt. Reken voor een grote aardappel 8 minuten en voor iedere aardappel meer, 2 minuten erbij. Snijd voor de salade de paprika’s in smalle reepjes, de tomaten in blokjes, de rode ui in smalle reepjes en de avocado in blokjes. Meng alles met de mais door elkaar. Voeg naar smaak zout en peper toe. Meng er als je wilt 2 eetl. chilisaus door, hier wordt de salade wat smeuïger van. Meng de rucola er pas op het laatste moment door, zodat het lekker knapperig blijft. Snijd voor de salsa de tomaten zonder vocht/zaadjes in kleine blokjes, snipper de ui, snijd de koriander fijn en snijd de jalopenos fijn. Meng alles door elkaar, voeg limoensap en een snufje zout toe. Schep lekker veel salade op het bord, leg de gepofte aardappel hierop. Trek de aardappel met twee vorken open en schep een flinke lepel salsa in de aardappel. Schep tot slot een flinke lepel creme fraiche op de salsa.

Ook lekker

Pulled oesterzwammen

Pulled oesterzwammen

Pulled oesterzwammenEen makkelijk recept voor lekkere pulled oesterzwammen.Oesterzwammen in reepjes, krokant gebakken in de oven en nog even nagebakken met bbq-saus.Zo heb je een heerlijke vulling voor broodjes, wraps of tortilla's.Ingredientenvoor 4 personen– 4...

Mango Lassi

Mango Lassi

Mango LassiLassi is een traditionele yoghurtdrank uit India. Het wordt gemaakt van yoghurt die verdund wordt met water of melk.Het wordt zowel hartig als zoet geserveerd.De meest bekende in onze regio is wel de mango lassi, een verfrissend drankje van yoghurt, mango,...

Eierragout

Eierragout

EierragoutEen pasteitje gevuld met een warme ragout, dat lust toch bijna iedereen.Lekker als voorafje, lunch of brunch.Meestal maken wij dan paddenstoelenragout, een echte klassieker.Nu hebben we eierragout gemaakt, weer eens wat anders.Deze komen zeker bij de...

Griekse fetadip

Griekse fetadip

Griekse fetadipDeze Griekse fetadip heet in Griekenland Tirosalata.Fetakaas, Griekse yoghurt, beetje knoflook, olie en citroen, meer niet.Lijkt een beetje op onze bietendip met fetaLekker met een broodje, platbrood of wat rauwkost, ideaal als voorafje of op je...

Strapatsada, Grieks eiergerecht

Strapatsada, Grieks eiergerecht

Strapatsada, Grieks eiergerechtIeder land kent wel een traditioneel eiergerecht.Zo zijn er al veel eiergerechten te vinden op onze site.Roereieren, Omeletten, Frittata´s uit Italië, Shakshuka's, Ranchero eieren uit Zuid Amerika, Huevos al la Flamengo en Tortilla uit...

Linzensalade met rode biet

Linzensalade met rode biet

Linzensalade met rode bietLinzen zijn heel gezonde peulvruchten.Ze zijn zeer veelzijdig te gebruiken in de keuken, je kunt ze verwerken in soepen, stoofpotten, ovenschotels, pasta's, salades etc.Zoek op onze site naar linzen en je krijgt veel lekkere recepten.We...

Groene en witte bonensalade

Groene en witte bonensalade

Groene en witte bonensaladeOp dit moment zijn er overal verse sperzieboontjes verkrijgbaar.Knapperige boontjes zijn heel fijn om in salades te verwerken.Denk aan salade Niçoise, boontjes salade of groene groente met gremolata.Nu hebben we ze gecombineerd met Canellini...

Roerei met daslook

Roerei met daslook

Roerei met daslookWij hebben een schaduwplekje in de tuin waar de daslook het goed doet.Erg fijn om in de keuken te gebruiken.Zo maakte we eerder al daslook-soep, -boter en -olie.Deze keer hebben we het verwerkt in een roerei.Maar ook in de natuur is op dit moment nog...

Uien-kaas bierbrood

Uien-kaas bierbrood

Uien-kaas bierbroodWe zijn al jaren fan van ons uien-kaas focaccia.Een heerlijk brood voor bij de borrel of een soepje.Nu zag ik in een boekje van AH. een Bierborrelbrood met ui en kaas.De ingrediënten verschillen niet veel met onze focaccia.Het brood ziet er door de...