Salade met parelgort

Parelgort is gepelde en geslepen gerst, een heel mooi rond korreltje, en erg lekker.
Het is rijk aan vitaminen, bevat veel mineralen en heeft een zeer laag glycemische waarde.
Dus redenen genoeg om parelgort te eten.
Je kunt er heerlijke salades en risotto’s mee maken.
Wij hebben nu een heel eenvoudige salade gemaakt, die door de parelgort verrassend lekker is.

Ingredienten

– 140 gr parelgort
– 2 bosuitjes
– stuk komkommer
– 2 tomaten
– citroensap
– 1 teen knoflook
– olijfolie
– zout/peper

Bereidingswijze

Breng de parelgort met 500 ml water aan de kook, en laat op een zacht vuurtje ca. 25 minuten koken tot het water is opgenomen. (of volgens de verpakking als anders is vermeld)
Laat de parelgort afkoelen.
Snijd de tomaat en komkommer in kleine blokjes, snijd de bosuitjes in ringetjes.
Pers teentje knoflook uit en meng met de olie en citroensap tot dressing. Breng op smaak met zout en peper.
Meng de groenten en dressing door de afgekoelde parelgort en klaar!

Ook lekker

Rode koolsalade met sinaasappeldressing

Rode koolsalade met sinaasappeldressing Niet de eerste koolsalade op onze site. Koolsalades doen het in de winter altijd goed.Lekker als bijgerecht, maar ook als lunch, naast, of op een broodje.Ze zijn snel gemaakt en blijven wel een paar dagen goed in de...

Groene groenten met gremolata

Groene groenten met gremolata Een lekker groen bijgerecht, makkelijk voor te bereiden en lauwwarm het lekkerst is. Dus ideaal als je veel eters hebt. Je kunt met de groenten varieren wat je wilt, als je het maar groen houdt. Dat staat gewoon het mooist. Gremolata is...

Salade Caprese

Salade Caprese De klassieker uit Italie, die iedereen wel kent. Tomaten, basillicum en mozzarella een gouden combinatie. Deze salade met veldsla en een dressing van pestomayonaise moet je ook eens proberen. Erg lekker en in een paar minuten klaar! Ingredienten- 100...