Salade met parelgort

Parelgort is gepelde en geslepen gerst, een heel mooi rond korreltje, en erg lekker. Het is rijk aan vitaminen, bevat veel mineralen en heeft een zeer laag glycemische waarde. Dus redenen genoeg om parelgort te eten. Je kunt er heerlijke salades en risotto’s mee maken. Wij hebben nu een heel eenvoudige salade gemaakt, die door de parelgort verrassend lekker is.

Ingredienten

– 140 gr parelgort – 2 bosuitjes – stuk komkommer – 2 tomaten – citroensap – 1 teen knoflook – olijfolie – zout/peper

Bereidingswijze

Breng de parelgort met 500 ml water aan de kook, en laat op een zacht vuurtje ca. 25 minuten koken tot het water is opgenomen. (of volgens de verpakking als anders is vermeld) Laat de parelgort afkoelen. Snijd de tomaat en komkommer in kleine blokjes, snijd de bosuitjes in ringetjes. Pers teentje knoflook uit en meng met de olie en citroensap tot dressing. Breng op smaak met zout en peper. Meng de groenten en dressing door de afgekoelde parelgort en klaar!

Ook lekker

Waldorfsalade als cocktail

Waldorfsalade als cocktail

Waldorfsalade als cocktailEen frisse, knapperige salade die het altijd goed doet.Bijvoorbeeld als voorafje bij je oudejaarsbuffet vanavond of morgen bij je nieuwjaars-lunch of diner.Of bijvoorbeeld als frisse salade tussen de oliebollen door.De salade is snel...

Linzensalade met tomaatjes en kappertjes

Linzensalade met tomaatjes en kappertjes

Linzensalade met tomaatjes en kappertjesEen goed vullende vegan salade van linzen, 2 soorten tomaatjes en kappertjes.De tomaatjes zorgen voor wat fris, de kappertjes voor wat hartig.Wat ons betreft een heel smakelijke combinatie samen met de linzen.Als dressing...

Herfstsalade met venkel, appel en druiven

Herfstsalade met venkel, appel en druiven

Herfstsalade met venkel, appel en druivenEen combinatie van veldsla met venkel, appel, druiven, walnoten en blauwe kaas is natuurlijk heel geschikt om in de herfst te maken.Knapperige venkel, zoet fruit en dan het hartige van de blauwe kaas, heerlijk!Omdat onze...