Salade met parelgort

Parelgort is gepelde en geslepen gerst, een heel mooi rond korreltje, en erg lekker.
Het is rijk aan vitaminen, bevat veel mineralen en heeft een zeer laag glycemische waarde.
Dus redenen genoeg om parelgort te eten.
Je kunt er heerlijke salades en risotto’s mee maken.
Wij hebben nu een heel eenvoudige salade gemaakt, die door de parelgort verrassend lekker is.

Ingredienten

– 140 gr parelgort
– 2 bosuitjes
– stuk komkommer
– 2 tomaten
– citroensap
– 1 teen knoflook
– olijfolie
– zout/peper

Bereidingswijze

Breng de parelgort met 500 ml water aan de kook, en laat op een zacht vuurtje ca. 25 minuten koken tot het water is opgenomen. (of volgens de verpakking als anders is vermeld)
Laat de parelgort afkoelen.
Snijd de tomaat en komkommer in kleine blokjes, snijd de bosuitjes in ringetjes.
Pers teentje knoflook uit en meng met de olie en citroensap tot dressing. Breng op smaak met zout en peper.
Meng de groenten en dressing door de afgekoelde parelgort en klaar!

Ook lekker

Vietnamese noedelsalade

Vietnamese noedelsaladeGeen zin in een warme maaltijd? Dan is deze Vietnamese noedelsalade ideaal.Lekker licht en fris, maar ook lekker hartig.Snel klaar en makkelijk.Deze salade kun je ruim van te voren klaar maken en in de koelkast lekker koud laten...

Zomersalade met kersen

Zomersalade met kersenFruit in een salade, wij houden ervan.Fruit geeft een fris en zoet accent aan je salade.En bovendien is het leuk om het fruit van het seizoen te verwerken in je salades.Op de website staan al de nodige salades met fruit: maaltijdsalade met...

Zomerse salade met aardbeien, basilicum en geitenkaas

Zomerse salade met aardbeien Een snelle salade, die er feestelijk uitziet. Een lekkere combinatie met het zoet van de aardbeien, het hartige van de geitenkaas en het knapperige van de spinazie en basillicum. Leuk en lekker als voorgerecht of lunchsalade. Ingredienten-...