Salade met parelgort

Parelgort is gepelde en geslepen gerst, een heel mooi rond korreltje, en erg lekker.
Het is rijk aan vitaminen, bevat veel mineralen en heeft een zeer laag glycemische waarde.
Dus redenen genoeg om parelgort te eten.
Je kunt er heerlijke salades en risotto’s mee maken.
Wij hebben nu een heel eenvoudige salade gemaakt, die door de parelgort verrassend lekker is.

Ingredienten

– 140 gr parelgort
– 2 bosuitjes
– stuk komkommer
– 2 tomaten
– citroensap
– 1 teen knoflook
– olijfolie
– zout/peper

Bereidingswijze

Breng de parelgort met 500 ml water aan de kook, en laat op een zacht vuurtje ca. 25 minuten koken tot het water is opgenomen. (of volgens de verpakking als anders is vermeld)
Laat de parelgort afkoelen.
Snijd de tomaat en komkommer in kleine blokjes, snijd de bosuitjes in ringetjes.
Pers teentje knoflook uit en meng met de olie en citroensap tot dressing. Breng op smaak met zout en peper.
Meng de groenten en dressing door de afgekoelde parelgort en klaar!

Ook lekker

Tomatensalade met artisjokken

Tomatensalade met artisjokkenDe zon op tafel met deze zomerse tomatensalade.De artisjokken en kappertjes geven een fris accent.Lekker als lunchgerecht.Vergeet dan niet het knapperige broodje erbij om in de heerlijke dressing te dopen.Ingredienten- 400 gr kleine...

Salade Niçoise met artisjok

Salade Niçoise met artisjokEr zijn weer volop nieuwe aardappelen!Heerlijk, in de schil gekookt of geroosterd.En in salades doen nieuwe aardappelen het ook altijd goed.Dus vandaag een grote salade Niçoise.Deze keer met artisjok, erg lekker, die houden we er...

Groene salade met venkel en peultjes

Groene salade met venkel en peultjesSalades zijn altijd goed, het hele jaar door.Deze salade met venkel, peultjes en verse kruiden is er echt een voor het voorjaar.De dressing van lemon curd en yoghurt is verrassend fris.Ingredienten- 200 gr jonge spinazie, veldsla of...