Salade met parelgort

Parelgort is gepelde en geslepen gerst, een heel mooi rond korreltje, en erg lekker. Het is rijk aan vitaminen, bevat veel mineralen en heeft een zeer laag glycemische waarde. Dus redenen genoeg om parelgort te eten. Je kunt er heerlijke salades en risotto’s mee maken. Wij hebben nu een heel eenvoudige salade gemaakt, die door de parelgort verrassend lekker is.

Ingredienten

– 140 gr parelgort – 2 bosuitjes – stuk komkommer – 2 tomaten – citroensap – 1 teen knoflook – olijfolie – zout/peper

Bereidingswijze

Breng de parelgort met 500 ml water aan de kook, en laat op een zacht vuurtje ca. 25 minuten koken tot het water is opgenomen. (of volgens de verpakking als anders is vermeld) Laat de parelgort afkoelen. Snijd de tomaat en komkommer in kleine blokjes, snijd de bosuitjes in ringetjes. Pers teentje knoflook uit en meng met de olie en citroensap tot dressing. Breng op smaak met zout en peper. Meng de groenten en dressing door de afgekoelde parelgort en klaar!

Ook lekker

Zomerse komkommersalade

Zomerse komkommersalade

Zomerse komkommersaladeAltijd goed op zomerse dagen, een frisse komkommersalade.Lekker als bijgerecht, past bij alle groenten.Maar ook bij de bbq is deze komkommersalade lekker fris. Deze klassieker komt uit de saladebijbel van Mari Maris.Grappig, de ingrediënten zijn...

Oosterse wilderijstsalade

Oosterse wilderijstsalade

Oosterse wilderijstsaladeEen lekkere frisse en pittige salade van wilde rijst en een oosterse dressing.Een rood pepertje maakt het lekker pittig.Ideaal voor een picknick, bbq of als bijgerecht.Het recept komt uit het kookboek Ching's snelle Chinese...

Italiaanse salade van Nancy Silverton

Italiaanse salade van Nancy Silverton

Italiaanse salade van Nancy SilvertonSoms kom je een recept tegen waarvan je denkt: waarom heb ik dit niet eerder gelezen.Deze salade is zo simpel, maar zo lekker.Goed gevuld en een heerlijke frisse dressing.Lekker bij je Italiaanse maaltijd. Maar kan ook heel goed...