Stamppot Paksoi met pittige pulled oats

We hebben er weer een!
Een heerlijke stamppot. Veganistisch als je plantaardige melk gebruikt.
Een stamppot met een kruidige roerbak van paksoi. En daarop pittige pulled oats in ketjapjus.
Dit gaan we vaker eten!

Ingredienten

– 750 gr kruimige aardappelen
– ca 75 melk, plantaardige melk
– 1 flinke struik paksoi
– 1 prei
– 3 bosui
– 2 teen knoflook
– 1 stukje gember
– olijfolie
– 1 eetl kerrie massala
– zout
– 1 pakje pulled oats
– 150 gram kastanje champignons
– 2 teen knoflook
– 2 eetl ketjap manis
– 2 eetl ketchup
– sambal brandal (naar smaak)
– 50 ml water
– zout, sojasaus

Bereidingswijze

Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze gaar.
Snijd de prei en bosuitjes in ringen. Hak de knoflook fijn. Rasp het stukje gember.
Snijd de paksoistelen in plakjes, en het groen in repen.

Verwarm een scheutje olie in een wok en roerbak de prei, bosui, knoflook en gember ca. 4 minuten.
Voeg paksoi stelen en de kerriepoeder toe en roerbak een paar minuten mee.
Voeg dan het paksoi groen toe, roerbak nog even mee tot het gaat slinken.
Breng de groenten zo nodig nog op smaak met zout.

Stamp de aardappelen met de verwarmde melk tot een niet te smeuïge puree.
En schep het paksoimengsel erdoor.

Verwarm in een andere koekenpan een scheutje olie en bak de in plakjes gesneden champignons en de pulled oats een paar minuten.
Bak de gesnipperde knoflook het laatste minuutje mee.
Voeg de ketjap, ketchup, sambal en water toe, roer goed door, breng alles aan de kook en laat dan zachtjes even inkoken.
Proef en voeg indien nodig nog iets zout of sojasaus toe.

Indien je plantaardige melk gebruikt voor de puree heb je dus een veganistische stamppot.

Ook lekker

Geroosterde wortels

Geroosterde wortels

Geroosterde wortelsZo simpel, maar zoo lekker.Gewoon een bos wortels, beetje olie, tijm en zeezout erbij, 30 minuutjes in de oven en je hebt toch een lekker bijgerecht!Ingredienten– 1 bos wortels– olijfolie– paar takjes tijm– grof zeezoutBereidingswijzeBoen de wortels...

Aardappel-preitaart

Aardappel-preitaart

Aardappel-preitaartHartige taarten eten wij heel regelmatig.Prei is een lekker hartig ingredient om in taarten te verwerken.Zo hebben we al een Preitaart met bosui en een Hartige preitaartMaar omdat we onze aardappel-preisoep al een paar jaar zo ontzettend lekker...

Stoofpotje met pompoen en linzen

Stoofpotje met pompoen en linzen

Stoofpotje met pompoen en linzenStoofpotten horen echt bij de herfst!Deze eenpans maaltijd boordevol groenten en bonen is een ideale maaltijd voor door de weeks.Verwarmend, goed vullend en bovendien snel klaar.Stoofpotten met vlees moeten uren zachtjes garen, dat...