Stamppot Paksoi met pittige pulled oats
We hebben er weer een!
Een heerlijke stamppot. Veganistisch als je plantaardige melk gebruikt.
Een stamppot met een kruidige roerbak van paksoi. En daarop pittige pulled oats in ketjapjus.
Dit gaan we vaker eten!
Ingredienten
– 750 gr kruimige aardappelen
– ca 75 melk, plantaardige melk
– 1 flinke struik paksoi
– 1 prei
– 3 bosui
– 2 teen knoflook
– 1 stukje gember
– olijfolie
– 1 eetl kerrie massala
– zout
– 1 pakje pulled oats
– 150 gram kastanje champignons
– 2 teen knoflook
– 2 eetl ketjap manis
– 2 eetl ketchup
– sambal brandal (naar smaak)
– 50 ml water
– zout, sojasaus
Bereidingswijze
Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze gaar.
Snijd de prei en bosuitjes in ringen. Hak de knoflook fijn. Rasp het stukje gember.
Snijd de paksoistelen in plakjes, en het groen in repen.
Verwarm een scheutje olie in een wok en roerbak de prei, bosui, knoflook en gember ca. 4 minuten.
Voeg paksoi stelen en de kerriepoeder toe en roerbak een paar minuten mee.
Voeg dan het paksoi groen toe, roerbak nog even mee tot het gaat slinken.
Breng de groenten zo nodig nog op smaak met zout.
Stamp de aardappelen met de verwarmde melk tot een niet te smeuïge puree.
En schep het paksoimengsel erdoor.
Verwarm in een andere koekenpan een scheutje olie en bak de in plakjes gesneden champignons en de pulled oats een paar minuten.
Bak de gesnipperde knoflook het laatste minuutje mee.
Voeg de ketjap, ketchup, sambal en water toe, roer goed door, breng alles aan de kook en laat dan zachtjes even inkoken.
Proef en voeg indien nodig nog iets zout of sojasaus toe.
Indien je plantaardige melk gebruikt voor de puree heb je dus een veganistische stamppot.
Ook lekker
Linzensalade met rode biet
Linzensalade met rode bietLinzen zijn heel gezonde peulvruchten.Ze zijn zeer veelzijdig te gebruiken in de keuken, je kunt ze verwerken in soepen, stoofpotten, ovenschotels, pasta's, salades etc.Zoek op onze site naar linzen en je krijgt veel lekkere recepten.We...
Tomatensaus van geroosterde tomaatjes
Tomatensaus van geroosterde tomaatjesHet is weer tomatentijd!Heb je zelf tomatenplanten gekweekt is nu de grote pluk begonnen.Maar ook in de winkels zijn de tomaten op dit moment niet duur.Dus tijd om volop tomaten te gebruiken in de keuken.Vorig jaar maakte we in...
Sajoer toemis van boontjes
Sajoer toemis van boontjesSajoer is een vrij nat gerecht, veelal met groenten bereid.Het is heel makkelijk te bereiden.Er wordt geen kokos of kokosmelk gebruikt, waardoor sajoer toemis weer heel anders smaakt dan sambal goreng.Weer een heerlijk bijgerecht voor bij je...
Aardappel-preigratin
Aardappel-preigratinHet recept voor aardappel-preigratin van Yvette van Boven is de basis voor deze gratin.Er is op dit moment nog volop prei verkrijgbaar en met het grijze weer buiten kan een winterse ovenschotel nog heel goed.Wij hebben het recept wel aangepast met...
Vegetarische Cassoulet
Vegetarische CassouletDe bekende Franse boeren bonenstoof, maar dan zonder worst en eendenboutjes.Deze versie is net zo lekker, goed vullend en verwarmend.Super makkelijk en alles in één panWij hebben wel geroockte speckjes toegevoegd om de cassoulet lekker hartig te...
Pikante smashed patatoes
Pikante smashed patatoesKrokante aardappeltjes uit de oven maken we wel vaker, zoals bijvoorbeeld smashed patatoes of geroosterde aardappelen van onze site.Nu hebben we het recept van The Happy Pear gemaakt.Smashed patatoes, pikant gekruid en heel...
Noedels met paksoi
Noedels met paksoiEen makkelijke wokmaaltijd, ideaal voor doordeweeks.Lekker hartig, goed vullend.Met veel paksoi, hartige ¨kipstukjes" en champignons zit er aardig wat groenten in deze wok.En wie niet van pittig houdt, laat het pepertje gewoon weg.Ingredienten– 400...
Lalab Tomaat
Lalab TomaatTomatensalade op Indonesische wijze.Een heel lekker en verfrissend bijgerechtje voor bij je rijsttafel.Tomaat in plakken, pittig sausje erover en klaar!Kan niet simpeler. Uit de bijbel van Beb Vuyk.Ingredienten– 2 grote tomatensausje:– 1 eetl ketjap– 1...
Chinese komkommersalade
Chinese komkommersaladeSmashed, geplette of gekneusde komkommer zijn andere namen voor deze komkommersalade uit de Chinese keuken.Door de komkommer eerste te kneuzen krijg je een groter oppervlak en wordt de dressing beter opgenomen.Deze salade smaakt niet alleen bij...