Stamppot Paksoi met pittige pulled oats

We hebben er weer een!
Een heerlijke stamppot. Veganistisch als je plantaardige melk gebruikt.
Een stamppot met een kruidige roerbak van paksoi. En daarop pittige pulled oats in ketjapjus.
Dit gaan we vaker eten!

Ingredienten

– 750 gr kruimige aardappelen
– ca 75 melk, plantaardige melk
– 1 flinke struik paksoi
– 1 prei
– 3 bosui
– 2 teen knoflook
– 1 stukje gember
– olijfolie
– 1 eetl kerrie massala
– zout
– 1 pakje pulled oats
– 150 gram kastanje champignons
– 2 teen knoflook
– 2 eetl ketjap manis
– 2 eetl ketchup
– sambal brandal (naar smaak)
– 50 ml water
– zout, sojasaus

Bereidingswijze

Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze gaar.
Snijd de prei en bosuitjes in ringen. Hak de knoflook fijn. Rasp het stukje gember.
Snijd de paksoistelen in plakjes, en het groen in repen.

Verwarm een scheutje olie in een wok en roerbak de prei, bosui, knoflook en gember ca. 4 minuten.
Voeg paksoi stelen en de kerriepoeder toe en roerbak een paar minuten mee.
Voeg dan het paksoi groen toe, roerbak nog even mee tot het gaat slinken.
Breng de groenten zo nodig nog op smaak met zout.

Stamp de aardappelen met de verwarmde melk tot een niet te smeuïge puree.
En schep het paksoimengsel erdoor.

Verwarm in een andere koekenpan een scheutje olie en bak de in plakjes gesneden champignons en de pulled oats een paar minuten.
Bak de gesnipperde knoflook het laatste minuutje mee.
Voeg de ketjap, ketchup, sambal en water toe, roer goed door, breng alles aan de kook en laat dan zachtjes even inkoken.
Proef en voeg indien nodig nog iets zout of sojasaus toe.

Indien je plantaardige melk gebruikt voor de puree heb je dus een veganistische stamppot.

Ook lekker

Vegan Boeuf Bourguignon

Vegan Boeuf Bourguignon

Vegan Boeuf BourguignonBen je nu op het laatste moment nog op zoek naar een hoofdgerecht voor Kerst?Stop met zoeken en maak dit heerlijke stoofpotje.Vegetarisch, veganistisch, binnen 30 minuten klaar, goed van te voren klaar te maken, gezellig de pan op tafel, en ook...

Cranberry compote met rozemarijn

Cranberry compote met rozemarijn

Cranberry compote met rozemarijnGeen Kerst zonder cranberries, cranberries horen bij Kerst!Wij gebruiken cranberries in gebak, snoep, groentegerechten en salades.En zo maken wij ook ieder jaar compote van cranberries. Zie ook op de site.Deze keer hebben we rozemarijn...

Spruitjes met vegan spekjes

Spruitjes met vegan spekjes

Spruitjes met vegan spekjesSpruitjes met gebakken spekjes kent iedereen wel.De hartige spekjes geven de meegebakken spruitjes een verrassend lekkere smaak.Dat kan dus ook vegan!Deze gemarineerde, geroosterde reepjes paddenstoel geven ook die lekker hartige smaak aan...