Stamppot Paksoi met pittige pulled oats

We hebben er weer een!
Een heerlijke stamppot. Veganistisch als je plantaardige melk gebruikt.
Een stamppot met een kruidige roerbak van paksoi. En daarop pittige pulled oats in ketjapjus.
Dit gaan we vaker eten!

Ingredienten

– 750 gr kruimige aardappelen
– ca 75 melk, plantaardige melk
– 1 flinke struik paksoi
– 1 prei
– 3 bosui
– 2 teen knoflook
– 1 stukje gember
– olijfolie
– 1 eetl kerrie massala
– zout
– 1 pakje pulled oats
– 150 gram kastanje champignons
– 2 teen knoflook
– 2 eetl ketjap manis
– 2 eetl ketchup
– sambal brandal (naar smaak)
– 50 ml water
– zout, sojasaus

Bereidingswijze

Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze gaar.
Snijd de prei en bosuitjes in ringen. Hak de knoflook fijn. Rasp het stukje gember.
Snijd de paksoistelen in plakjes, en het groen in repen.

Verwarm een scheutje olie in een wok en roerbak de prei, bosui, knoflook en gember ca. 4 minuten.
Voeg paksoi stelen en de kerriepoeder toe en roerbak een paar minuten mee.
Voeg dan het paksoi groen toe, roerbak nog even mee tot het gaat slinken.
Breng de groenten zo nodig nog op smaak met zout.

Stamp de aardappelen met de verwarmde melk tot een niet te smeuïge puree.
En schep het paksoimengsel erdoor.

Verwarm in een andere koekenpan een scheutje olie en bak de in plakjes gesneden champignons en de pulled oats een paar minuten.
Bak de gesnipperde knoflook het laatste minuutje mee.
Voeg de ketjap, ketchup, sambal en water toe, roer goed door, breng alles aan de kook en laat dan zachtjes even inkoken.
Proef en voeg indien nodig nog iets zout of sojasaus toe.

Indien je plantaardige melk gebruikt voor de puree heb je dus een veganistische stamppot.

Ook lekker

Dahl van linzen

Dahl van linzen

Dahl van linzenEen traditionele Indiase dahl.Linzen en spinazie in een heerlijke romige saus.Het is net als alle andere curry's een makkelijk eenpansgerecht.Ingredienten– 2 eetl olie– 1 ui– 1 teen knoflook– 1 rood pepertje– 1 stukje gember– 2 eetl kurkuma– 1 theel...

Kitchari

Kitchari

KitchariEen kruidig gerecht van rijst en mungbonen uit de Indiase keuken.Je komt het ook veel tegen in de Ayurvedische keuken.Het is zowel voedzaam als licht verteerbaar.Wij voegen wel lekker veel groenten toe.Ingredienten– 200 gr basmatirijst– 200 gr mungbonen– 1...

Tomatentartaar

Tomatentartaar

TomatentartaarOp zoek naar een verrassend voorafje?Dan is deze vegan tomatentartaar echt een aanrader.Lekker fris, beetje pittig. Tomaat als voorafje doet het altijd wel goed, zoals bruschetta met tomaat, carpaccio van tomaat of tomatentaartjes.Ingredienten– 4...

Orzo met groene groenten en pesto

Orzo met groene groenten en pesto

Orzo met groene groenten en pestoZo'n pan vol groene groenten, dat ziet er lekker gezond uit of niet?En dan gecombineerd met pesto en orzo, ik kreeg er onmiddellijk trek in.Het recept is van Picnic, de online supermarkt.Het lijkt een beetje op onze one pot pasta...

Saag Aloo

Saag Aloo

Saag AlooEen Indiase curry van spinazie en kruidig gebakken aardappelen.Lekker pittig, lekker groen. Je eet het met rijst of naanbrood of allebei.Ingredienten– 500 gr vastkokende aardappelen– 1 ui– 2 tenen knoflook– 2 eetl olie– 1 theel komijnzaad– 1 theel kurkuma– 2...

Linzensalade met rode biet

Linzensalade met rode biet

Linzensalade met rode bietLinzen zijn heel gezonde peulvruchten.Ze zijn zeer veelzijdig te gebruiken in de keuken, je kunt ze verwerken in soepen, stoofpotten, ovenschotels, pasta's, salades etc.Zoek op onze site naar linzen en je krijgt veel lekkere recepten.We...

Tomatensaus van geroosterde tomaatjes

Tomatensaus van geroosterde tomaatjes

Tomatensaus van geroosterde tomaatjesHet is weer tomatentijd!Heb je zelf tomatenplanten gekweekt is nu de grote pluk begonnen.Maar ook in de winkels zijn de tomaten op dit moment niet duur.Dus tijd om volop tomaten te gebruiken in de keuken.Vorig jaar maakte we in...

Sajoer toemis van boontjes

Sajoer toemis van boontjes

Sajoer toemis van boontjesSajoer is een vrij nat gerecht, veelal met groenten bereid.Het is heel makkelijk te bereiden.Er wordt geen kokos of kokosmelk gebruikt, waardoor sajoer toemis weer heel anders smaakt dan sambal goreng.Weer een heerlijk bijgerecht voor bij je...

Aardappel-preigratin

Aardappel-preigratin

Aardappel-preigratinHet recept voor aardappel-preigratin van Yvette van Boven is de basis voor deze gratin.Er is op dit moment nog volop prei verkrijgbaar en met het grijze weer buiten kan een winterse ovenschotel nog heel goed.Wij hebben het recept wel aangepast met...