Vietnamese rolletjes
In plaats van rijstvellen gebruiken wij de bladeren van kropsla.
De vulling van vers gesneden groenten kun je variëren wat je wilt, ook handig om nog wat restjes op te maken. Bijvoorbeeld een stuk komkommer, een halve paprika of een enkel bosuitje. Je snijd alles in dunne reepjes en vullen maar.
Wij hebben wel een lekker hartig omeletje gebakken voor deze vegetarische versie.
Ingredienten
– 1 winterwortel
– stuk komkommer
– 2 handen taugé
– 2 bosuitjes
– paar takjes koriander
– bieslook, lange sprieten
– 2 eieren
– scheutje sojasaus
– ½ rood pepertje
– olie om in te bakken
Bereidingswijze
Snijd de winterwortel en komkommer in dunne reepjes.
Snijd de bosui in schuine reepjes.
Neem een slablad en leg er in de breedte wat reepjes omelet, wortel, komkommer, bosui en wat taugé en koriander op. Rol het slablad op, begin bij het smalste gedeelte.
Wikkel een spriet bieslook om het rolletje en knoop vast.
Als voorafje is 1 rolletje per persoon voldoende.
Geef als sausje bij de slarolletjes bijvoorbeeld een schaaltje met sojasaus of chilisaus.
Of ook heel lekker een sausje van:
– 50 ml sojasaus
– ½ eetl tamarinde
– ½ eetl hoysin saus
– ½ gesnipperd rood pepertje
Ook lekker
Sambal Goreng Paksoi
Sambal Goreng PaksoiPaksoi op Indonesische wijze.Een lekker pittig groentegerecht.Ingredienten– 1 struik paksoi– 3 eetl zonnebloem- of kokosolie– 1 ui– 2 teen knoflook– 3 eetl ketjap manis– 1 eetl sambal– 1 theel djahé, gemberpoeder– 1 theel gemalen laos– 1 stengel...
Rendang kool
Rendang koolKool is een heel veelzijdige groente, die door de vrij neutrale smaak heel makkelijk te gebruiken is in bijvoorbeeld curry's en Indonesische gerechten.Eerder plaatsten wij al Rendang van spitskool, een lekker hartige vegetarische rendang.Deze rendang kool...
Smoor van kip en tomaat
Smoor van kip en tomaatGemarineerde kipstukjes in een lekker hartige jus.Een heel eenvoudig gerecht uit de Indonesische keuken.Wel heel smaakvol, de kruidnagel en nootmuskaat geven een bijzondere smaak.Ingredienten– 2 pakjes vega kipstukjes– 3 uien– 3 tenen knoflook–...
Sajoer toemis van boontjes
Sajoer toemis van boontjesSajoer is een vrij nat gerecht, veelal met groenten bereid.Het is heel makkelijk te bereiden.Er wordt geen kokos of kokosmelk gebruikt, waardoor sajoer toemis weer heel anders smaakt dan sambal goreng.Weer een heerlijk bijgerecht voor bij je...
Nasi goreng (als van de Chinees)
Nasi goreng (als van de Chinees)Het was even zoeken en proberen, maar we hebben het ultieme recept.Nasi goreng of fried rice als van de Chinees.Deze nasi goreng bestaat uit heel weinig ingrediënten en smaakt precies als van de Chinees.Ideaal als bijgerecht, past bij...
Noedels met paksoi
Noedels met paksoiEen makkelijke wokmaaltijd, ideaal voor doordeweeks.Lekker hartig, goed vullend.Met veel paksoi, hartige ¨kipstukjes" en champignons zit er aardig wat groenten in deze wok.En wie niet van pittig houdt, laat het pepertje gewoon weg.Ingredienten– 400...
Boemboe Bali van eieren
Boemboe Bali van eierenWeer een Indonesisch eigerechtje voor je rijsttafel.Op onze site staan al Besengek van eieren, Sambal goreng telor, Rendang van eieren en Telor Masak BaliHet leuke van een rijsttafel is natuurlijk een tafel vol verschillende gerechtjes.Een of...
Lalab Tomaat
Lalab TomaatTomatensalade op Indonesische wijze.Een heel lekker en verfrissend bijgerechtje voor bij je rijsttafel.Tomaat in plakken, pittig sausje erover en klaar!Kan niet simpeler. Uit de bijbel van Beb Vuyk.Ingredienten– 2 grote tomatensausje:– 1 eetl ketjap– 1...
Pindasaus
PindasausPindasaus zelf maken is een klusje van maar een paar minuten.En dan heb je een erg lekkere pindasaus, helemaal naar eigen smaak, en zonder nare toevoegingen.Wij maken het al heel lang zelf, maar tot onze verbazing nog niet op de site geplaatst.Bij deze dan...