Griesmeelpudding met bramensaus

Soms kan ik opeens zo’n trek krijgen in toetjes van vroeger.
Griesmeelpudding bijvoorbeeld!
Wie kent het nog? Zo’n ouderwetse mooie pudding overgoten met bramensaus.

Nu heb ik deze vegan versie gemaakt met griesmeel naturel, amandelmelk en biologische ahornsiroop.
Best gezond eigenlijk.
En lekker!

Ingredienten

– 500 ml amandelmelk, of andere melk
– 4 eetl maplesiroop (suiker of agavesiroop)
– 55 gr tarwegriesmeel

Voor de bramensaus:
– 200 ml bramensap
– suiker, honing of agavesiroop naar smaak, ik gebruik maar 2 theelepels.
– 1 eetl maizena

Bereidingswijze

Breng de melk aan de kook, voeg de griesmeel al roerende toe en daarna ook de maplesiroop.
Laat ca. 3 minuten zachtjes koken, roer regelmatig door.
Spoel een pudding- of tulbandvorm om met koud water.
Giet de pudding in de vorm en laat afkoelen (2 a 3 uur)
Dek de pudding af met een stukje vershoudfolie om een vel te voorkomen.

Breng voor de bramensaus het sap met de suiker (of andere zoetstof als je dat liever gebruikt) in een pannetje aan de kook.
Meng ondertussen in een kommetje de maizena met 2 eetl water, meng goed tot de maizena geheel is opgelost.
Giet het maizenapapje bij het bramensap, roer goed door en laat zachtjes doorkoken tot je saus mooi gebonden is.

Je kunt ipv bramensap natuurlijk ook bessensap gebruiken.

Ook lekker

Perentaart met frangipane

Perentaart met frangipane

Perentaart met frangipane De peren vallen van de boom! Dus tijd om er iets mee te doen. Deze taart met frangipane is weer eens wat anders. Frangipane is een soort amandelspijs, maar dan iets luchtiger en door toevoeging van citroen lekker fris. Een super combinatie...

Stoofpeertjes zonder wijn en toegevoegd suiker

Stoofpeertjes zonder wijn en toegevoegd suiker

Stoofpeertjes zonder wijn en toegevoegd suikerZe zijn weer volop verkrijgbaar, stoofperen!Stoofpeertjes horen echt bij de herfst en winter.Stoofpeertjes smaken heerlijk bij stevige stoofpotjes, als bijgerecht mogen ze met de kerst niet ontbreken, maar ook als dessert...

Rabarber yoghurttaart

Rabarber yoghurttaart

Rabarber yoghurttaartEen frisse yoghurttaart gemengd met rabarbercompote.Heerlijk!Op onze site staan al heel wat heerlijke taarten met rabarber, typ in het zoekvenster: rabarber en je ziet ze allemaal.Deze makkelijke frisse taart met Griekse yoghurt ontbrak...

Mascarponeroom met mango en advocaat

Mascarponeroom met mango en advocaat

Mascarponeroom met mango en advocaatOp zoek naar een makkelijk dessert, dat erg lekker is en er vrolijk uitziet?Dan heb je hier het recept.Deze vrolijke, zonnige glazen staan in 10 minuten op tafel.Leuk voor de Paas of je voorjaarsetentje.Ingredientenvoor 4 glazen:–...

Mango Lassi

Mango Lassi

Mango LassiLassi is een traditionele yoghurtdrank uit India. Het wordt gemaakt van yoghurt die verdund wordt met water of melk.Het wordt zowel hartig als zoet geserveerd.De meest bekende in onze regio is wel de mango lassi, een verfrissend drankje van yoghurt, mango,...

Mini appeltaartjes

Mini appeltaartjes

Mini appeltaartjesVandaag doen we het wat anders.We bakken mini appeltaartjes.Zelfde heerlijke smaak als eigengebakken appeltaart, maar een ander uiterlijk.IngredientenVoor 12 stuks– 400 gr bloem– 150 gr basterdsuiker– 200 gr boter, koud– 1 theel zout– 1/2 eitje...

Clafoutis met ricotta en rode bessen

Clafoutis met ricotta en rode bessen

Clafoutis met ricotta en rode bessenBessentijd!Er zijn nog volop bessen nu. Wij hebben op dit moment al 8 kilo geplukt.5 kilo in compote verwerkt, heel veel opgesnoept in yoghurt en smoothies.En nu dus verwerkt in deze heerlijke Franse klassieker.De rode bessen zijn...

Blauwe bessen yoghurttaart

Blauwe bessen yoghurttaart

Blauwe bessen yoghurttaartAlleen van de kleur al wordt iedereen blij!Een vrolijke taart boordevol vitaminebommetjes.Wij hebben het gezoet met niet veel honing, zo is het lekker fris gebleven.Ingredienten– 200 gr haverkoekjes– 100 gr roomboter– 200 ml slagroom– 500 ml...

Makkelijke yoghurttaart

Makkelijke yoghurttaart

Makkelijke yoghurttaartAltijd lekker een frisse yoghurttaart.Super makkelijk en snel klaar.Deze is gemaakt met druivengelei omdat ik daar nog een paar potten van had.Maar je kunt het natuurlijk vervangen door iedere andere compote, gelei of jam, net wat je...