BBQ-spiesjes met vegetarische balletjes

Deze vrolijke spiesjes zijn altijd goed op een bbq.
Wij hebben voor het gemak deze keer kant en klare groenteballetjes gebruikt.
Ideaal en daardoor supersnel gemaakt.

Ingredienten

voor 6 spiesjes
– 1 pakje vegetarische balletjes of falafel (12 stuks)
– rode en groene paprika
– 1 rode ui
– kleine tomaatjes
– olijfolie
– 2 tenen knoflook, geperst
– zout/peper
– Provençaalse kruiden

Bereidingswijze

Gebruik je houten stokjes week die dan ruim 30 minuten in water voor gebruik.

Snijd de rode ui in partjes.
Snijd de paprika’s in stukken.
Meng in een kom de olijfolie, knoflook, Provençaalse kruiden, peper en een beetje zout.
Schep de groenten en balletjes hier voorzichtig door. Zorg dat alles rondom bedekt is met de olie. Laat half uurtje intrekken.
Rijg nu de groenten en balletjes afwisselend aan een stokje of spies. Zie foto.
Gril de spiesjes ca. 6 minuten, draai regelmatig.

Ook lekker

Aardappelsalade met mosterddressing

Aardappelsalade met mosterddressing

Aardappelsalade met mosterddressingWeer een aardappelsalade? Ja hoor, weer eentje, de vijfde op onze site!Het blijft een lekker, fris, makkelijk van te voren klaar te maken bijgerecht.Bijna iedereen lust wel aardappelsalade en je kunt het ook heel goed in een grote...

Quesadilla met linzengehakt

Quesadilla met linzengehakt

Quesadilla met linzengehaktEen Mexicaanse tosti: twee wraps met daartussen pittig gekruide linzen en lekker veel kaas.Ze zijn snel gemaakt, zijn zowel warm als koud lekker en door de vulling van linzen erg voedzaam.Ideaal als lunch, ook om koud mee te nemen, als...

Romesco saus

Romesco saus

Romesco sausEen Spaans recept op 5 December! Salsa romesco is een Catalaanse saus en komt oorspronkelijk uit de buurt van Tarragona.Het is een iets pittige saus gemaakt van o.a. geroosterde paprika's, amandelen en tomaat. Het pittige komt van de gerookte paprikapoeder...