BBQ-spiezen met Halloumi

Deze smakelijke spiezen met groenten en halloumi lust iedereen wel.
Niet alleen vegetariers maar ook vleeseters zullen blij verrast zijn.
Halloumi is een stevige kaas, officieel afkomstig uti Cyprus. De kaas wordt meestal gemaakt van schapen- en geitenmelk. Of ook nog gecombineerd met koemelk.
Halloumi is heel geschikt om te bakken en grillen, smelt niet. Het smaakt warm het lekkerst, dus laat de spiezen niet koud worden!

Ingredienten

voor 6 – 8 spiezen
– 1 pakje halloumi
– 1 niet te grote courgette
– 1 rode ui
– kleine tomaatjes
– olijfolie
– 2 tenen knoflook, geperst
– zout/peper
– provencaalse kruiden

Bereidingswijze

Gebruik je houten stokjes week die dan ruim 30 minuten in water voor gebruik.

Snijd de halloumi in blokjes van ca. 2 x 2 cm.
Schaaf de courgette in heel dunne plakken.
Snijd de rode ui in partjes.
Meng in een kom de olijfolie, knoflook, Provencaalse kruiden, peper en een beetje zout.
Schep de groenten en halloumi hier voorzichtig door. Zorg dat alles rondom bedekt is met de olie. Laat half uurtje intrekken.
Rijg nu de groenten en halloumi afwisselend aan een stokje of spies. Zie foto.

Gril de spiezen ca. 2 minuten (tot de kaas mooie bruine streepjes heeft) per kant.
Eet de spiezen warm.

Ook lekker

Chinese komkommersalade

Chinese komkommersalade

Chinese komkommersaladeSmashed, geplette of gekneusde komkommer zijn andere namen voor deze komkommersalade uit de Chinese keuken.Door de komkommer eerste te kneuzen krijg je een groter oppervlak en wordt de dressing beter opgenomen.Deze salade smaakt niet alleen bij...

Gevulde paprika

Gevulde paprika

Gevulde paprikaZoek je iets leuks/anders voor de lunch?Dan moet je deze gevulde paprika's eens proberen.Door de paprika's eerst even te roosteren worden ze lekker zacht en zoet.Daarna worden ze gevuld met een hartig linzenprutje en nog afgebakken.Lekker als lunch,...

Griekse Orzo salade

Griekse Orzo salade

Griekse Orzo saladeDe bekende Griekse salade gecombineerd met Orzo.Dan krijg je een heerlijke pastasalade, maar dan net even frisser en niet zo zwaar als met gewone pasta.Orzo is een kleine pastasoort, in de vorm van een rijstkorrel. Het wordt veel gebruikt in de...

Supersnelle ingelegde rode ui

Supersnelle ingelegde rode ui

Supersnelle ingelegde rode uiZoetzure rode ui, maar dan nu een supersimpele versie, met heel weinig ingrediënten.We zeiden het al eerder: altijd handig een potje zoetzuur in de koelkast.Lekker op bijna alles: salades, sandwiches, hamburgers, pittige Mexicaanse...

Koolsalade met bieslook

Koolsalade met bieslook

Koolsalade met bieslookDeze koolsalade met bieslook, bosui en een mosterddressing is snel gemaakt.En is door de ingrediënten wat pittiger van smaak dan de coleslaw.Wij gebruiken voor salades vaak spitskool, die is wat zachter dan witte kool.Deze koolsalade is heerlijk...

Aardappelsalade met mosterddressing

Aardappelsalade met mosterddressing

Aardappelsalade met mosterddressingWeer een aardappelsalade? Ja hoor, weer eentje, de vijfde op onze site!Het blijft een lekker, fris, makkelijk van te voren klaar te maken bijgerecht.Bijna iedereen lust wel aardappelsalade en je kunt het ook heel goed in een grote...

Quesadilla met linzengehakt

Quesadilla met linzengehakt

Quesadilla met linzengehaktEen Mexicaanse tosti: twee wraps met daartussen pittig gekruide linzen en lekker veel kaas.Ze zijn snel gemaakt, zijn zowel warm als koud lekker en door de vulling van linzen erg voedzaam.Ideaal als lunch, ook om koud mee te nemen, als...

Romesco saus

Romesco saus

Romesco sausEen Spaans recept op 5 December! Salsa romesco is een Catalaanse saus en komt oorspronkelijk uit de buurt van Tarragona.Het is een iets pittige saus gemaakt van o.a. geroosterde paprika's, amandelen en tomaat. Het pittige komt van de gerookte paprikapoeder...

Bloemenboter

Bloemenboter

BloemenboterFeestelijke boter voor op de feesttafel.Naast de bekende kruidenboters is het ook heel leuk om boter met eetbare bloemetjes te mengen.'s Zomers pluk je daar verse bloemetjes voor, bijvoorbeeld madeliefjes, bieslook, klaver, Maartse viooltjes, goudsbloemen...