BBQ-spiezen met Halloumi

Deze smakelijke spiezen met groenten en halloumi lust iedereen wel. Niet alleen vegetariers maar ook vleeseters zullen blij verrast zijn. Halloumi is een stevige kaas, officieel afkomstig uti Cyprus. De kaas wordt meestal gemaakt van schapen- en geitenmelk. Of ook nog gecombineerd met koemelk. Halloumi is heel geschikt om te bakken en grillen, smelt niet. Het smaakt warm het lekkerst, dus laat de spiezen niet koud worden!

Ingredienten

voor 6 – 8 spiezen – 1 pakje halloumi – 1 niet te grote courgette – 1 rode ui – kleine tomaatjes – olijfolie – 2 tenen knoflook, geperst – zout/peper – provencaalse kruiden

Bereidingswijze

Gebruik je houten stokjes week die dan ruim 30 minuten in water voor gebruik. Snijd de halloumi in blokjes van ca. 2 x 2 cm. Schaaf de courgette in heel dunne plakken. Snijd de rode ui in partjes. Meng in een kom de olijfolie, knoflook, Provencaalse kruiden, peper en een beetje zout. Schep de groenten en halloumi hier voorzichtig door. Zorg dat alles rondom bedekt is met de olie. Laat half uurtje intrekken. Rijg nu de groenten en halloumi afwisselend aan een stokje of spies. Zie foto. Gril de spiezen ca. 2 minuten (tot de kaas mooie bruine streepjes heeft) per kant. Eet de spiezen warm.

Ook lekker

Zomerse komkommersalade

Zomerse komkommersalade

Zomerse komkommersaladeAltijd goed op zomerse dagen, een frisse komkommersalade.Lekker als bijgerecht, past bij alle groenten.Maar ook bij de bbq is deze komkommersalade lekker fris. Deze klassieker komt uit de saladebijbel van Mari Maris.Grappig, de ingrediënten zijn...

Oosterse wilderijstsalade

Oosterse wilderijstsalade

Oosterse wilderijstsaladeEen lekkere frisse en pittige salade van wilde rijst en een oosterse dressing.Een rood pepertje maakt het lekker pittig.Ideaal voor een picknick, bbq of als bijgerecht.Het recept komt uit het kookboek Ching's snelle Chinese...

Champignonspiesjes met bosui en kruidenboter

Champignonspiesjes met bosui en kruidenboter

Champignonspiesjes met bosui en kruidenboterWe hebben al eerder champignonspiesjes voor op de bbq geplaatst op de site.Maar deze met kruidenboter en bosui smaken weer heel anders.En als je voor bij de bbq toch al kruidenboter hebt gemaakt, ben je zo klaar met dit...