Champignonspiesjes met bosui en kruidenboter

We hebben al eerder champignonspiesjes voor op de bbq geplaatst op de site.
Maar deze met kruidenboter en bosui smaken weer heel anders.
En als je voor bij de bbq toch al kruidenboter hebt gemaakt, ben je zo klaar met dit leuke bijgerechtje.

Ingredienten

– kastanje champignons (liefst niet te groot)
– bosuitjes
– kruidenboter, zie ons recept

Bereidingswijze

Gebruik je houten stokjes week die dan ruim 30 minuten in water voor gebruik.

Smelt ca. 100 gr kruidenboter.
Snijd de bosuitjes in stukjes van ongeveer 4 cm.
Veeg of borstel de champignons schoon. Halveer eventueel grote champignons.
Rijg de champignons en bosuitjes om en om aan de stokjes.
Kwast de gesmolten kruidenboter rijkelijk over de champignons.
Grill de spiesjes 6 – 8 minuten. Keer ze regelmatig om.
Bestrijk ze halverwege nogmaals met resterende kruidenboter.
Als je nog wat gesmolten kruidenboter over hebt, verdeel je dat nog over de spiesjes wanneer ze klaar zijn.

Indien de bbq erg heet is, leg je de spiesjes een beetje aan de zijkant of op folie.

Ook lekker

Aardappelsalade met mosterddressing

Aardappelsalade met mosterddressing

Aardappelsalade met mosterddressingWeer een aardappelsalade? Ja hoor, weer eentje, de vijfde op onze site!Het blijft een lekker, fris, makkelijk van te voren klaar te maken bijgerecht.Bijna iedereen lust wel aardappelsalade en je kunt het ook heel goed in een grote...

Quesadilla met linzengehakt

Quesadilla met linzengehakt

Quesadilla met linzengehaktEen Mexicaanse tosti: twee wraps met daartussen pittig gekruide linzen en lekker veel kaas.Ze zijn snel gemaakt, zijn zowel warm als koud lekker en door de vulling van linzen erg voedzaam.Ideaal als lunch, ook om koud mee te nemen, als...

Romesco saus

Romesco saus

Romesco sausEen Spaans recept op 5 December! Salsa romesco is een Catalaanse saus en komt oorspronkelijk uit de buurt van Tarragona.Het is een iets pittige saus gemaakt van o.a. geroosterde paprika's, amandelen en tomaat. Het pittige komt van de gerookte paprikapoeder...