Champignon Spiesjes

Smakelijke spiesjes voor op de bbq. Een lekker en makkelijk bijgerechtje wat iedereen wel lust.
We hebben de champignons gemarineerd in twee verschillende marinades. Beiden even lekker. En als het weer niet mee zit grill je ze net zo makkelijk binnen in de grillpan.
Ingredienten
  • 250 gr. Kastanje champignons
  • 1 eetl.  Balsamico azijn
  • 3 eetl. Olijf olie
  • Zout / Peper
  • Verse Tijmblaadjes
  • 3 eetl. Olijfolie
  • 1 eetl. Soyasaus
  • 1/2 Rood pepertje
Bereidingswijze
Veeg of borstel de champignons schoon. Halveer grote champignons. Maak een marinade van 3 eetl olijfolie, balsamico, verse tijmblaadjes en wat zout en peper.
Meng de marinade door de helft van de champignons. Maak de tweede marinade van 3 eetl olijfolie, sojasaus en gesnipperd rood pepertje. Meng deze marinade door de andere helft van de champignons. Laat de marinades ca. een half uurtje intrekken. Rijg de champignons aan houten stokjes en grill ze 5 – 8 minuten. Keer ze regelmatig om. Leg ze op de bbq een beetje aan de zijkant of op folie als de bbq erg heet is.

Ook lekker

Vegetarische goulash met bloemkool

Vegetarische goulash met bloemkoolWeer eens een andere manier om Hollandse bloemkool te bereiden.Een zomerse goulash, makkelijk en snel klaar.Een eenpansgerecht dus ideaal als makkelijke maaltijd of op vakantie.Je maakt het net zo pittig als je zelf wilt.En als je...

Gebakken kaas

Gebakken kaasHoe kunnen we dit nu vergeten? Gebakken kaas, zo simpel, zo lekker.We maken dit niet heel vaak, maar een paar keer per jaar, maar wel al 40 jaar!Erg lekker bij een groene stamppot bijvoorbeeld.Gebakken kaas kom je in veel andere landen ook tegen: in...

Winterse pie met linzen en kikkererwten

Winterse pie met linzen en kikkererwtenShepherd's pie, cottage pie, jachtschotel of een ovenschotel. Noem het maar hoe je het wilt.Lekker is het in ieder geval.Groenten, champignons, linzen en kikkererwten afgedekt met een laag puree maken deze smakelijke pie tot een...