Champignon Spiesjes

Smakelijke spiesjes voor op de bbq. Een lekker en makkelijk bijgerechtje wat iedereen wel lust.
We hebben de champignons gemarineerd in twee verschillende marinades. Beiden even lekker. En als het weer niet mee zit grill je ze net zo makkelijk binnen in de grillpan.
Ingredienten
  • 250 gr. Kastanje champignons
  • 1 eetl.  Balsamico azijn
  • 3 eetl. Olijf olie
  • Zout / Peper
  • Verse Tijmblaadjes
  • 3 eetl. Olijfolie
  • 1 eetl. Soyasaus
  • 1/2 Rood pepertje
Bereidingswijze
Veeg of borstel de champignons schoon. Halveer grote champignons. Maak een marinade van 3 eetl olijfolie, balsamico, verse tijmblaadjes en wat zout en peper.
Meng de marinade door de helft van de champignons. Maak de tweede marinade van 3 eetl olijfolie, sojasaus en gesnipperd rood pepertje. Meng deze marinade door de andere helft van de champignons. Laat de marinades ca. een half uurtje intrekken. Rijg de champignons aan houten stokjes en grill ze 5 – 8 minuten. Keer ze regelmatig om. Leg ze op de bbq een beetje aan de zijkant of op folie als de bbq erg heet is.

Ook lekker

Pittige hutspot met prei

Pittige hutspot met prei Hutspot van alleen peen en uien vinden we altijd wat flauw van smaak. Maar deze pittige hutspot met nasikruiden en knapperige prei smaakt totaal anders, die lusten we wel vaker. De kruiden mengen we zelf, maar voor het gemak kun je ook een...

Komkommer zoetzuur

Komkommers zoetzuurWij hadden dit jaar komkommers gezaaid met een enorm goed resultaat. Veel komkommers, groene, gele, grote en kleine. Maar jammer genoeg is de schil vrij hard en zitten de komkommers bomvol erg natte zaden. Dus erg lekker om zo te eten zijn ze niet....

Groene groenten met gremolata

Groene groenten met gremolata Een lekker groen bijgerecht, makkelijk voor te bereiden en lauwwarm het lekkerst is. Dus ideaal als je veel eters hebt. Je kunt met de groenten varieren wat je wilt, als je het maar groen houdt. Dat staat gewoon het mooist. Gremolata is...