Chinese tomatensoep

Zoet, zuur en pittig!
Ook weer een soepje waar je lekker warm van wordt.

Ingredienten

– 1 ui
– 2 teen knoflook
– 1 blikje tomatenpuree
– 6 eetl gula djawa of bruine suiker
– 4 eetl zoete ketjap
– 1 eetl sambal (of meer als je pittiger wilt)
– 2 eetl azijn
– 1 tl gemberpoeder
– 1 tl serehpoeder
– 1 ltr groentebouillon
– 1 ltr gezeefde tomaten
– handje mihoen of mie

Garnering:
bosuitjes
klein omeletje van 2 eieren

Bereidingswijze

Snipper de ui en knoflook. Verhit een scheut olie in de pan en fruit de ui en knoflook.
Voeg de tomatenpuree toe en laat even meebakken, voeg dan alle ingredienten tot en met de serehpoeder toe en roer alles goed door.
Voeg nu de bouillon en de gezeefde tomaten toe en breng aan de kook.
Laat de soep 15 minuten zachtjes doorkoken, voeg dan de mie toe en laat nog 10 minuutjes zachtjes koken.

Garneer met in ringetjes gesneden bosuitje en omeletreepjes.

Ook lekker

Zomerse soep van velderwtjes

Zomerse soep van velderwtjesHoe groen wil je het hebben?Dit zomerse soepje is heel mooi groen, dankzij de tuinerwtjes.Bomvol groenten, in 10 minuten klaar en nog lekker ook.Je kunt voor extra smaak basilicum of munt toevoegen, maar zonder smaakt ook heel...

Klassieke aspergesoep

Klassieke aspergesoepVoorjaar, aspergetijd.Verse aspergesoep uit eigen keuken is zo lekker en zo gemaakt.Voor aspergesoep hoef je echt geen A-klasse te kopen.De buitenbeentjes, krom, dik of lelijk kunnen heel goed in de soep!Ingredienten- 500 gr witte asperges- 1,2...

Lente-ui soep met bieslookolie

Lente-ui soep met bieslookolieEen heel lekker, niet te zwaar voorjaarssoepje, met een lichte ui-smaak.Heel geschikt als starter bij een etentje of bij je Paasbrunch.De bieslookolie geeft een bijzonder lekker accent.Ingredienten- 1 prei- 6 lente(bos)uitjes- 1 eetl....