Chinese tomatensoep

Zoet, zuur en pittig!
Ook weer een soepje waar je lekker warm van wordt.

Ingredienten

– 1 ui
– 2 teen knoflook
– 1 blikje tomatenpuree
– 6 eetl gula djawa of bruine suiker
– 4 eetl zoete ketjap
– 1 eetl sambal (of meer als je pittiger wilt)
– 2 eetl azijn
– 1 tl gemberpoeder
– 1 tl serehpoeder
– 1 ltr groentebouillon
– 1 ltr gezeefde tomaten
– handje mihoen of mie

Garnering:
bosuitjes
klein omeletje van 2 eieren

Bereidingswijze

Snipper de ui en knoflook. Verhit een scheut olie in de pan en fruit de ui en knoflook.
Voeg de tomatenpuree toe en laat even meebakken, voeg dan alle ingredienten tot en met de serehpoeder toe en roer alles goed door.
Voeg nu de bouillon en de gezeefde tomaten toe en breng aan de kook.
Laat de soep 15 minuten zachtjes doorkoken, voeg dan de mie toe en laat nog 10 minuutjes zachtjes koken.

Garneer met in ringetjes gesneden bosuitje en omeletreepjes.

Ook lekker

Indiase kerrie-linzensoep

Indiase kerrie-linzensoep

Indiase kerrie-linzensoepEen supersnelle versie voor een pittige kerrie-linzensoep.Pas geleden hebben we een recept geplaatst voor de bijzonder smaakvolle Mulligatawny soep.In plaats van de zelfgemaakte kruidenpasta wordt er nu kerriepoeder gebruikt.Als je ook nog...

Mulligatawny soep

Mulligatawny soep

Mulligatawny soepEen soepje uit Zuid India en Sri Lanka.Mulligatawny betekent peperwater, dus je bent gewaarschuwd!Het is een heerlijk pittig soepje, met heel veel smaken.Het wordt vaak geserveerd met een schep rijst in de kom.Wij hebben het gemaakt met linzen, dus...

Tom Kha Kai, Thaise soep

Tom Kha Kai, Thaise soep

Tom Kha Kai, Thaise soep Super makkelijk en snel klaar ondanks de vele ingredienten. Een heerlijk pittig soepje, waar je echt warm van wordt. Maar dan wel een vegetarische versie. Ingredienten- 1 eetl. chilipasta- 1 winterwortel in dunne reepjes gesneden- 1 tomaat in...