Chinese tomatensoep

Zoet, zuur en pittig!
Ook weer een soepje waar je lekker warm van wordt.

Ingredienten

– 1 ui
– 2 teen knoflook
– 1 blikje tomatenpuree
– 6 eetl gula djawa of bruine suiker
– 4 eetl zoete ketjap
– 1 eetl sambal (of meer als je pittiger wilt)
– 2 eetl azijn
– 1 tl gemberpoeder
– 1 tl serehpoeder
– 1 ltr groentebouillon
– 1 ltr gezeefde tomaten
– handje mihoen of mie

Garnering:
bosuitjes
klein omeletje van 2 eieren

Bereidingswijze

Snipper de ui en knoflook. Verhit een scheut olie in de pan en fruit de ui en knoflook.
Voeg de tomatenpuree toe en laat even meebakken, voeg dan alle ingredienten tot en met de serehpoeder toe en roer alles goed door.
Voeg nu de bouillon en de gezeefde tomaten toe en breng aan de kook.
Laat de soep 15 minuten zachtjes doorkoken, voeg dan de mie toe en laat nog 10 minuutjes zachtjes koken.

Garneer met in ringetjes gesneden bosuitje en omeletreepjes.

Ook lekker

Pittige maissoep met gember

Pittige maissoep met gember Een smakelijke soep van mais, gember en kokosmelk. Paprika zorgt voor de mooie kleur. En door toevoeging van een rood pepertje is het een soepje waar je echt warm van wordt. Dus met de kou op komst zou ik zeggen: maken dit lekkere...

Uiensoep

UiensoepJe hebt uiensoep en uiensoep, maar wij maken altijd de uiensoep van Roald Dahl uit zijn boek: “Roald Dahl’s kookboek”. Het allerbelangrijkste voor een goede uiensoep: laat de uien heel langzaam zacht en bruin worden, liever 3 dan 2 uur smoren. Ingredienten- 6...

Italiaanse tomaten-groentesoep

Italiaanse tomaten-groentensoep Supermakkelijk, smaakt het hele jaar door. Ingredienten- 250 gr kastanjechampignons - 4 stengels bleekselderij - 1 grote ui, gesnipperd - 2 teen knoflook, fijngehakt - 2 groentebouillontabletten - 4 eetlepels olijfolie - 1 blik...