Chinese tomatensoep

Zoet, zuur en pittig!
Ook weer een soepje waar je lekker warm van wordt.

Ingredienten

– 1 ui
– 2 teen knoflook
– 1 blikje tomatenpuree
– 6 eetl gula djawa of bruine suiker
– 4 eetl zoete ketjap
– 1 eetl sambal (of meer als je pittiger wilt)
– 2 eetl azijn
– 1 tl gemberpoeder
– 1 tl serehpoeder
– 1 ltr groentebouillon
– 1 ltr gezeefde tomaten
– handje mihoen of mie

Garnering:
bosuitjes
klein omeletje van 2 eieren

Bereidingswijze

Snipper de ui en knoflook. Verhit een scheut olie in de pan en fruit de ui en knoflook.
Voeg de tomatenpuree toe en laat even meebakken, voeg dan alle ingredienten tot en met de serehpoeder toe en roer alles goed door.
Voeg nu de bouillon en de gezeefde tomaten toe en breng aan de kook.
Laat de soep 15 minuten zachtjes doorkoken, voeg dan de mie toe en laat nog 10 minuutjes zachtjes koken.

Garneer met in ringetjes gesneden bosuitje en omeletreepjes.

Ook lekker

Pittige zoete-aardappelsoep

Pittige zoete-aardappelsoep

Pittige zoete-aardappelsoepBen je op zoek naar een vullend soepje waar je lekker warm van wordt?Dan is dit het soepje.Gember en chilivlokken zorgen voor een heel smakelijke combinatie met de zoete aardappel.Bovendien is deze soep binnen 30 minuten klaar.Ingredienten–...

Verse tomatensoep van geroosterde tomaten

Verse tomatensoep van geroosterde tomaten

Verse tomatensoep van geroosterde tomaten De laatste tomaten uit de kas, dus tijd voor nog een keer zelfgemaakte tomatensoep. De lekkere smaak van deze soep krijg je door de verse tomaten samen met ui, knoflook en kruiden te roosteren. Super makkelijk dus, de oven...

Bloemkoolsoep

Bloemkoolsoep

BloemkoolsoepDe winkels liggen op dit moment vol met heerlijke verse Hollandse bloemkolen, daarom is het nu tijd om bloemkool te eten.Wij beginnen met een zacht, romig soepje van Hollandse bloemkool.Het staat binnen 30 minuten op tafel, heel fijn.Ingredienten-– 2 eetl...