Courgettesoep

De koning der soepen. Vinden wij hier in huis in ieder geval!
Dit soepje wordt al jaren door ons gemaakt en door iedereen zeer gewaardeerd.
Eén probleem: je blijft ervan eten, dus de soep gaat helemaal op.

Ingredienten

– 750 gr courgette
– scheut olijfolie
– 1 ui
– 2 eetl bloem
– 1½ liter groentenbouillon
– kruidenboeket: verse rozemarijn, tijm, peterselie en selderij bijeengebonden
– 200 ml zure room
– roomkaas met kruiden, wij vinden Bressot het lekkerst in deze soep (paturain en boursin vinden wij te scherp van smaak)
– voor de garnering: zongedroogde tomaatjes en basilicumblaadjes

Bereidingswijze

Snipper de ui, snijd de courgettes in de lengte door en daarna in halve plakjes.
Verhit de olie in een grote pan en smoor de ui en courgette ± 5 minuten.
Strooi de bloem erover, roer goed door en laat even garen.
Voeg dan de bouillon toe, roer het geheel goed door (om de bloem te mengen) en breng aan de kook.
Voeg het kruidenboeket toe en laat de soep zachtjes koken, ca 20 minuten.
Verwijder het kruidenboeket!
Pureer de soep met de staafmixer of door de draaizeef.
Zet de soep weer op een laag pitje, voeg de roomkaas en zure room toe en laat die al roerende goed smelten.

Garneer de soep in de kommen met de in reepjes gesneden zongedroogde tomaatjes en in reepjes gesneden basilicum.

Ook lekker

Pittige maissoep met gember

Pittige maissoep met gember Een smakelijke soep van mais, gember en kokosmelk. Paprika zorgt voor de mooie kleur. En door toevoeging van een rood pepertje is het een soepje waar je echt warm van wordt. Dus met de kou op komst zou ik zeggen: maken dit lekkere...

Uiensoep

UiensoepJe hebt uiensoep en uiensoep, maar wij maken altijd de uiensoep van Roald Dahl uit zijn boek: “Roald Dahl’s kookboek”. Het allerbelangrijkste voor een goede uiensoep: laat de uien heel langzaam zacht en bruin worden, liever 3 dan 2 uur smoren. Ingredienten- 6...

Italiaanse tomaten-groentesoep

Italiaanse tomaten-groentensoep Supermakkelijk, smaakt het hele jaar door. Ingredienten- 250 gr kastanjechampignons - 4 stengels bleekselderij - 1 grote ui, gesnipperd - 2 teen knoflook, fijngehakt - 2 groentebouillontabletten - 4 eetlepels olijfolie - 1 blik...