Courgettesoep

De koning der soepen. Vinden wij hier in huis in ieder geval!
Dit soepje wordt al jaren door ons gemaakt en door iedereen zeer gewaardeerd.
Eén probleem: je blijft ervan eten, dus de soep gaat helemaal op.

Ingredienten

– 750 gr courgette
– scheut olijfolie
– 1 ui
– 2 eetl bloem
– 1½ liter groentenbouillon
– kruidenboeket: verse rozemarijn, tijm, peterselie en selderij bijeengebonden
– 200 ml zure room
– roomkaas met kruiden, wij vinden Bressot het lekkerst in deze soep (paturain en boursin vinden wij te scherp van smaak)
– voor de garnering: zongedroogde tomaatjes en basilicumblaadjes

Bereidingswijze

Snipper de ui, snijd de courgettes in de lengte door en daarna in halve plakjes.
Verhit de olie in een grote pan en smoor de ui en courgette ± 5 minuten.
Strooi de bloem erover, roer goed door en laat even garen.
Voeg dan de bouillon toe, roer het geheel goed door (om de bloem te mengen) en breng aan de kook.
Voeg het kruidenboeket toe en laat de soep zachtjes koken, ca 20 minuten.
Verwijder het kruidenboeket!
Pureer de soep met de staafmixer of door de draaizeef.
Zet de soep weer op een laag pitje, voeg de roomkaas en zure room toe en laat die al roerende goed smelten.

Garneer de soep in de kommen met de in reepjes gesneden zongedroogde tomaatjes en in reepjes gesneden basilicum.

Ook lekker

Zomerse soep van velderwtjes

Zomerse soep van velderwtjesHoe groen wil je het hebben?Dit zomerse soepje is heel mooi groen, dankzij de tuinerwtjes.Bomvol groenten, in 10 minuten klaar en nog lekker ook.Je kunt voor extra smaak basilicum of munt toevoegen, maar zonder smaakt ook heel...

Klassieke aspergesoep

Klassieke aspergesoepVoorjaar, aspergetijd.Verse aspergesoep uit eigen keuken is zo lekker en zo gemaakt.Voor aspergesoep hoef je echt geen A-klasse te kopen.De buitenbeentjes, krom, dik of lelijk kunnen heel goed in de soep!Ingredienten- 500 gr witte asperges- 1,2...

Lente-ui soep met bieslookolie

Lente-ui soep met bieslookolieEen heel lekker, niet te zwaar voorjaarssoepje, met een lichte ui-smaak.Heel geschikt als starter bij een etentje of bij je Paasbrunch.De bieslookolie geeft een bijzonder lekker accent.Ingredienten- 1 prei- 6 lente(bos)uitjes- 1 eetl....