Courgettesoep
Dit soepje wordt al jaren door ons gemaakt en door iedereen zeer gewaardeerd.
Eén probleem: je blijft ervan eten, dus de soep gaat helemaal op.
Ingredienten
– scheut olijfolie
– 1 ui
– 2 eetl bloem
– 1½ liter groentenbouillon
– kruidenboeket: verse rozemarijn, tijm, peterselie en selderij bijeengebonden
– 200 ml zure room
– roomkaas met kruiden, wij vinden Bressot het lekkerst in deze soep (paturain en boursin vinden wij te scherp van smaak)
– voor de garnering: zongedroogde tomaatjes en basilicumblaadjes
Bereidingswijze
Verhit de olie in een grote pan en smoor de ui en courgette ± 5 minuten.
Strooi de bloem erover, roer goed door en laat even garen.
Voeg dan de bouillon toe, roer het geheel goed door (om de bloem te mengen) en breng aan de kook.
Voeg het kruidenboeket toe en laat de soep zachtjes koken, ca 20 minuten.
Verwijder het kruidenboeket!
Pureer de soep met de staafmixer of door de draaizeef.
Zet de soep weer op een laag pitje, voeg de roomkaas en zure room toe en laat die al roerende goed smelten.
Garneer de soep in de kommen met de in reepjes gesneden zongedroogde tomaatjes en in reepjes gesneden basilicum.
Ook lekker
Pastinaak- aardappelsoep
Pastinaak- aardappelsoepEen echt herfst of winter soepje.lekker lobbig en romig.Met maar een paar ingrediënten zet je in 30 minuten dit heerlijke soepje op tafel.Ingredienten– 2 eetl olijfolie– 1 ui– 2 tenen knoflook– paar takjes tijm– 400 gr pastinaak– 200 gr...
Erwtensoep
ErwtensoepOok altijd gedacht dat erwtensoep veel werk is? Nou wij wel.Maar nu hebben wij dit recept voor vegetarische erwtensoep. En wat blijkt: erwtensoep is helemaal niet veel werk, alleen de spliterwten hebben wel de tijd nodig om goed gaar te koken.Eigenlijk is de...
Mexicaanse Tacosoep
Mexicaanse TacosoepPittig, verwarmend en goed gevuld.Een heerlijke maaltijdsoep voor koude dagen.Maar ook zomers smaakt deze Mexicaanse soep heel goed!Ingredienten– 2 eetl olie– 175 gr kruimgehakt (wij gebruikte Vivera)– 1 ui– 3 teen knoflook– 1 rode paprika– 1 groene...
Witte bonensoep met geroosterde knoflook
Witte bonensoep met geroosterde knoflookWe waren al fan van de knoflooksoep van Onno Kleyn.Maar nu zag ik een recept op Culy met geroosterde knoflook.Het roosteren van de knoflook geeft een intens lekkere smaak.Deze soep wordt gebonden door aardappel en witte bonen...
Soupe au pistou
Soupe au pistouEen rijkgevulde boeren groentesoep uit de Provençaalse keuken.Het is een vrij heldere soep, bomvol verse groenten.Vlak voor serveren meng je de pistou erdoor, en voila, de soep krijgt een heerlijke volle smaak!Ingredienten– 1 ui– 2 teen knoflook– 1 eetl...
Franse uiensoep
Franse uiensoepAltijd goed in de herfst, een kom uiensoep.We maakten al jaren de uiensoep van Roald Dahl, zie ook op deze site, waarbij we de uien wel 2 tot 3 uur langzaam lieten smoren.Maar nu hebben we deze snellere versie uitgeprobeerd, en het resultaat is ook heel...
Indiase kerrie-linzensoep
Indiase kerrie-linzensoepEen supersnelle versie voor een pittige kerrie-linzensoep.Pas geleden hebben we een recept geplaatst voor de bijzonder smaakvolle Mulligatawny soep.In plaats van de zelfgemaakte kruidenpasta wordt er nu kerriepoeder gebruikt.Als je ook nog...
Mulligatawny soep
Mulligatawny soepEen soepje uit Zuid India en Sri Lanka.Mulligatawny betekent peperwater, dus je bent gewaarschuwd!Het is een heerlijk pittig soepje, met heel veel smaken.Het wordt vaak geserveerd met een schep rijst in de kom.Wij hebben het gemaakt met linzen, dus...
Tom Kha Kai, Thaise soep
Tom Kha Kai, Thaise soep Super makkelijk en snel klaar ondanks de vele ingredienten. Een heerlijk pittig soepje, waar je echt warm van wordt. Maar dan wel een vegetarische versie. Ingredienten- 1 eetl. chilipasta- 1 winterwortel in dunne reepjes gesneden- 1 tomaat in...