Courgettesoep

De koning der soepen. Vinden wij hier in huis in ieder geval!
Dit soepje wordt al jaren door ons gemaakt en door iedereen zeer gewaardeerd.
Eén probleem: je blijft ervan eten, dus de soep gaat helemaal op.

Ingredienten

– 750 gr courgette
– scheut olijfolie
– 1 ui
– 2 eetl bloem
– 1½ liter groentenbouillon
– kruidenboeket: verse rozemarijn, tijm, peterselie en selderij bijeengebonden
– 200 ml zure room
– roomkaas met kruiden, wij vinden Bressot het lekkerst in deze soep (paturain en boursin vinden wij te scherp van smaak)
– voor de garnering: zongedroogde tomaatjes en basilicumblaadjes

Bereidingswijze

Snipper de ui, snijd de courgettes in de lengte door en daarna in halve plakjes.
Verhit de olie in een grote pan en smoor de ui en courgette ± 5 minuten.
Strooi de bloem erover, roer goed door en laat even garen.
Voeg dan de bouillon toe, roer het geheel goed door (om de bloem te mengen) en breng aan de kook.
Voeg het kruidenboeket toe en laat de soep zachtjes koken, ca 20 minuten.
Verwijder het kruidenboeket!
Pureer de soep met de staafmixer of door de draaizeef.
Zet de soep weer op een laag pitje, voeg de roomkaas en zure room toe en laat die al roerende goed smelten.

Garneer de soep in de kommen met de in reepjes gesneden zongedroogde tomaatjes en in reepjes gesneden basilicum.

Ook lekker

Pittige zoete-aardappelsoep

Pittige zoete-aardappelsoep

Pittige zoete-aardappelsoepBen je op zoek naar een vullend soepje waar je lekker warm van wordt?Dan is dit het soepje.Gember en chilivlokken zorgen voor een heel smakelijke combinatie met de zoete aardappel.Bovendien is deze soep binnen 30 minuten klaar.Ingredienten–...

Verse tomatensoep van geroosterde tomaten

Verse tomatensoep van geroosterde tomaten

Verse tomatensoep van geroosterde tomaten De laatste tomaten uit de kas, dus tijd voor nog een keer zelfgemaakte tomatensoep. De lekkere smaak van deze soep krijg je door de verse tomaten samen met ui, knoflook en kruiden te roosteren. Super makkelijk dus, de oven...

Bloemkoolsoep

Bloemkoolsoep

BloemkoolsoepDe winkels liggen op dit moment vol met heerlijke verse Hollandse bloemkolen, daarom is het nu tijd om bloemkool te eten.Wij beginnen met een zacht, romig soepje van Hollandse bloemkool.Het staat binnen 30 minuten op tafel, heel fijn.Ingredienten-– 2 eetl...