Gegrilde paprikasoep

De geroosterde paprika’s geven deze soep een heerlijke warme smaak.
Je maakt hem met paprika- en chilipoeder net zo pittig als je zelf wilt.

Ingredienten

– 4 rode paprika’s
– of als je weinig tijd hebt: een grote pot gegrilde paprika’s
– 1 rode ui
– 2 teen knoflook
– 1 theel. of meer chilipoeder
– 1 flinke theel. gerookt paprikapoeder
– 1 blik gepelde tomaten
– olijfolie
– 750 ml groentebouillon

Bereidingswijze

Rooster eerst de paprika’s: in ovenschaal onder de gril plaatsen, keer ze regelmatig om tot de schil rondom zwart is. Laat ze 15 minuten in een plastic zak afkoelen. Nu kun je heel makkelijk de zwarte schil verwijderen. Verwijder ook de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in repen.
Snipper de ui en knoflook.
Verwarm een scheut olijfolie en fruit de ui en knoflook.
Voeg chili- en paprikapoeder toe en roer erdoor.
Voeg tomaten en bouillon toe, breng aan de kook en laat ca 15 minuten pruttelen.
Voeg dan de paprika’s toe, verwarm mee.
Pureer de soep met de staafmixer.
Voeg naar smaak zout en/of peper toe.

Serveer de soep met een paar druppels olijfolie of een scheutje room.

Ook lekker

Pittige maissoep met gember

Pittige maissoep met gember Een smakelijke soep van mais, gember en kokosmelk. Paprika zorgt voor de mooie kleur. En door toevoeging van een rood pepertje is het een soepje waar je echt warm van wordt. Dus met de kou op komst zou ik zeggen: maken dit lekkere...

Uiensoep

UiensoepJe hebt uiensoep en uiensoep, maar wij maken altijd de uiensoep van Roald Dahl uit zijn boek: “Roald Dahl’s kookboek”. Het allerbelangrijkste voor een goede uiensoep: laat de uien heel langzaam zacht en bruin worden, liever 3 dan 2 uur smoren. Ingredienten- 6...

Italiaanse tomaten-groentesoep

Italiaanse tomaten-groentensoep Supermakkelijk, smaakt het hele jaar door. Ingredienten- 250 gr kastanjechampignons - 4 stengels bleekselderij - 1 grote ui, gesnipperd - 2 teen knoflook, fijngehakt - 2 groentebouillontabletten - 4 eetlepels olijfolie - 1 blik...