Gegrilde paprikasoep

De geroosterde paprika’s geven deze soep een heerlijke warme smaak.
Je maakt hem met paprika- en chilipoeder net zo pittig als je zelf wilt.

Ingredienten

– 4 rode paprika’s
– of als je weinig tijd hebt: een grote pot gegrilde paprika’s
– 1 rode ui
– 2 teen knoflook
– 1 theel. of meer chilipoeder
– 1 flinke theel. gerookt paprikapoeder
– 1 blik gepelde tomaten
– olijfolie
– 750 ml groentebouillon

Bereidingswijze

Rooster eerst de paprika’s: in ovenschaal onder de gril plaatsen, keer ze regelmatig om tot de schil rondom zwart is. Laat ze 15 minuten in een plastic zak afkoelen. Nu kun je heel makkelijk de zwarte schil verwijderen. Verwijder ook de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in repen.
Snipper de ui en knoflook.
Verwarm een scheut olijfolie en fruit de ui en knoflook.
Voeg chili- en paprikapoeder toe en roer erdoor.
Voeg tomaten en bouillon toe, breng aan de kook en laat ca 15 minuten pruttelen.
Voeg dan de paprika’s toe, verwarm mee.
Pureer de soep met de staafmixer.
Voeg naar smaak zout en/of peper toe.

Serveer de soep met een paar druppels olijfolie of een scheutje room.

Ook lekker

Pittige zoete-aardappelsoep

Pittige zoete-aardappelsoep

Pittige zoete-aardappelsoepBen je op zoek naar een vullend soepje waar je lekker warm van wordt?Dan is dit het soepje.Gember en chilivlokken zorgen voor een heel smakelijke combinatie met de zoete aardappel.Bovendien is deze soep binnen 30 minuten klaar.Ingredienten–...

Verse tomatensoep van geroosterde tomaten

Verse tomatensoep van geroosterde tomaten

Verse tomatensoep van geroosterde tomaten De laatste tomaten uit de kas, dus tijd voor nog een keer zelfgemaakte tomatensoep. De lekkere smaak van deze soep krijg je door de verse tomaten samen met ui, knoflook en kruiden te roosteren. Super makkelijk dus, de oven...

Bloemkoolsoep

Bloemkoolsoep

BloemkoolsoepDe winkels liggen op dit moment vol met heerlijke verse Hollandse bloemkolen, daarom is het nu tijd om bloemkool te eten.Wij beginnen met een zacht, romig soepje van Hollandse bloemkool.Het staat binnen 30 minuten op tafel, heel fijn.Ingredienten-– 2 eetl...