Gegrilde paprikasoep

De geroosterde paprika’s geven deze soep een heerlijke warme smaak.
Je maakt hem met paprika- en chilipoeder net zo pittig als je zelf wilt.

Ingredienten

– 4 rode paprika’s
– of als je weinig tijd hebt: een grote pot gegrilde paprika’s
– 1 rode ui
– 2 teen knoflook
– 1 theel. of meer chilipoeder
– 1 flinke theel. gerookt paprikapoeder
– 1 blik gepelde tomaten
– olijfolie
– 750 ml groentebouillon

Bereidingswijze

Rooster eerst de paprika’s: in ovenschaal onder de gril plaatsen, keer ze regelmatig om tot de schil rondom zwart is. Laat ze 15 minuten in een plastic zak afkoelen. Nu kun je heel makkelijk de zwarte schil verwijderen. Verwijder ook de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in repen.
Snipper de ui en knoflook.
Verwarm een scheut olijfolie en fruit de ui en knoflook.
Voeg chili- en paprikapoeder toe en roer erdoor.
Voeg tomaten en bouillon toe, breng aan de kook en laat ca 15 minuten pruttelen.
Voeg dan de paprika’s toe, verwarm mee.
Pureer de soep met de staafmixer.
Voeg naar smaak zout en/of peper toe.

Serveer de soep met een paar druppels olijfolie of een scheutje room.

Ook lekker

Zomerse soep van velderwtjes

Zomerse soep van velderwtjesHoe groen wil je het hebben?Dit zomerse soepje is heel mooi groen, dankzij de tuinerwtjes.Bomvol groenten, in 10 minuten klaar en nog lekker ook.Je kunt voor extra smaak basilicum of munt toevoegen, maar zonder smaakt ook heel...

Klassieke aspergesoep

Klassieke aspergesoepVoorjaar, aspergetijd.Verse aspergesoep uit eigen keuken is zo lekker en zo gemaakt.Voor aspergesoep hoef je echt geen A-klasse te kopen.De buitenbeentjes, krom, dik of lelijk kunnen heel goed in de soep!Ingredienten- 500 gr witte asperges- 1,2...

Lente-ui soep met bieslookolie

Lente-ui soep met bieslookolieEen heel lekker, niet te zwaar voorjaarssoepje, met een lichte ui-smaak.Heel geschikt als starter bij een etentje of bij je Paasbrunch.De bieslookolie geeft een bijzonder lekker accent.Ingredienten- 1 prei- 6 lente(bos)uitjes- 1 eetl....