Groene curry met groene groenten

Daar wordt je lekker warm van: een pittige curry. Deze keer boordevol groene groenten, erg lekker en gezond, je hebt zo makkelijk je portie groenten binnen voor een hele dag. Een curry is ook handig om restjes groenten te verwerken, heb je nog een halve courgette of een paar bosuitjes in de koelkast: hup in de curry. Je kunt een kant en klare currypasta gebruiken, ideaal als je weinig tijd hebt. Maar als je zin en tijd hebt is het zelf maken van currypasta leuk, lekker en niet moeilijk.

Ingredienten

voor de currypasta:
– 4 sjalotten
– 4 tenen knoflook
– 3 groene pepers
– stukkje gember van ca. 5 cm.
– 3 tl gemalen korianderzaad
– 1 stengel citroengras
– 1 tl komijn
– 3 tl kurkuma
– zout
– olie
Voor de curry:
– currypasta, zelfgemaakt of kant en klare
– 200 gr tofu
– sojasaus
– 1 courgette
– 300 gr sperziebonen
– 1 stronk paksoi
– 250 gr brocoli
– paar bosuitjes
– 400 ml kokosmelk

Bereidingswijze

Currypasta: Verwijder van het citroengras de stugge stengel en de buitenste blaadjes, hak de rest grof. Schil de ui en hak grof, pel de knoflook en hak grof, schil de gember en hak grof. Doe dan alle ingredienten t/m kurkuma in de keukenmachine en maal fijn, voeg tot slot olie toe tot een smeuige pasta. Voeg zout naar smaak toe. De curry: Snijd de tofu in reepjes en laat ca. 15 minuten marineren in wat sojasaus. Blancheer de schoongemaakte sperziebonen ca. 4 minuten in kokend water. Snijd de courgette en brocoli niet te klein. Snijd de stengels en het groen van de paksoi in repen. Snijd de bosui in ringetjes. Verhit een scheut olie in een wok en roerbak de boontjes en brocoli een paar minuten, voeg de paksoistengels toe en roerbak 2 minuten, voeg de currypasta toe en roer even goed door. Voeg nu de kokosmelk toe en breng aan de kook. Voeg nu de courgette en paksoigroen toe en laat alles 10 minuten zachtjes koken. Bak ondertussen de tofureepjes knapperig en bruin in een scheutje olie. Strooi vlak voor serveren de tofureepjes en de bosuitjes over de curry. Je eet de curry natuurlijk met rijst.

Ook lekker

Broccolitaart met geitenkaas

Broccolitaart met geitenkaas

Broccolitaart met geitenkaasDeze hartige taart maken we de laatste tijd heel vaak.Twee kleine peutertjes in de familie zijn er helemaal gek op.Ze smikkelen zo de halve taart op.Ingredienten– 6 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries)– 300 gr broccoli– 1 kleine rode...

Sambal Goreng Paksoi

Sambal Goreng Paksoi

Sambal Goreng PaksoiPaksoi op Indonesische wijze.Een lekker pittig groentegerecht.Ingredienten– 1 struik paksoi– 3 eetl zonnebloem- of kokosolie– 1 ui– 2 teen knoflook– 3 eetl ketjap manis– 1 eetl sambal– 1 theel djahé, gemberpoeder– 1 theel gemalen laos– 1 stengel...

Aardappel- pastinaakpuree

Aardappel- pastinaakpuree

Aardappel- pastinaakpureePastinaak geeft een heerlijke kruidige smaak aan je aardappelpuree.Maakt je aardappelpuree net even anders.Het kan nog net, pastinaak is nog te verkrijgen!Ingredienten– 800 gr kruimige aardappelen– 400 gr pastinaak– 1 eetl boter– 100 ml warme...

Captain’s dinner

Captain’s dinner

Captain's dinnerEen voedzame kapucijnerschotel, heerlijk op koude dagen.Een makkelijke eenpans maaltijd bovendien.Geïnspireerd door een foto in het blad Boodschappen van de supermarkt.Kapucijners, aardappeltjes en een eitje, dat zag er smakelijk uit.En geloof mij dat...

Stoofpeertjes zonder wijn en toegevoegd suiker

Stoofpeertjes zonder wijn en toegevoegd suiker

Stoofpeertjes zonder wijn en toegevoegd suikerZe zijn weer volop verkrijgbaar, stoofperen!Stoofpeertjes horen echt bij de herfst en winter.Stoofpeertjes smaken heerlijk bij stevige stoofpotjes, als bijgerecht mogen ze met de kerst niet ontbreken, maar ook als dessert...

Rendang kool

Rendang kool

Rendang koolKool is een heel veelzijdige groente, die door de vrij neutrale smaak heel makkelijk te gebruiken is in bijvoorbeeld curry's en Indonesische gerechten.Eerder plaatsten wij al Rendang van spitskool, een lekker hartige vegetarische rendang.Deze rendang kool...

Pastasaus van geroosterde groenten en ricotta

Pastasaus van geroosterde groenten en ricotta

Pastasaus van geroosterde groenten en ricottaGroenten roosteren is een heel makkelijke manier van bereiden.Alles op een bakblik, kruiden en olijfolie erover en je schuift het zo in de oven.Bovendien worden de groenten er extra smakelijk van.Eerder maakten we al...

Sperziebonen vandaag anders

Sperziebonen vandaag anders

Sperziebonen vandaag andersVanaf nu zijn er weer volop Hollandse verse sperzieboontjes.Een makkelijk te bereiden groente die veelzijdig gebruikt kan worden.Bijvoorbeeld koud in salades, lauw met gremolata, warm in veel Indonesische gerechten.Nu hebben we ze gewokt...

Curry kool

Curry kool

Curry koolNet als alle andere curry's, is ook deze versie met heel makkelijk en snel klaar.Je kunt zowel witte kool als spitskool gebruiken.Wij gebruiken meestal spitskool, deze is wat zachter en lichter verteerbaar.Ingredienten– 400 gr (spits)kool– 1 ui– 3 tenen...