Groene minestronesoep

Een zomerse maaltijdsoep boordevol verse groenten.
Je kunt er ook heel makkelijk groenten die je nog hebt liggen in verwerken.
Wij hebben gekozen voor alleen groene groenten.

Ingredienten

– 1 ui
– 2 tenen knoflook
– 4 stengels bleekselderij
– 1 grote aardappel
– 1 courgette
– 200 gr sperziebonen
– 100 gr doperwtjes (vers of diepvries)
– 200 gr tuinboontjes (vers of diepvries)
– 1½ liter groentebouillon
– 1 grote pot witte bonen
– 100 gr kleine pastaschelpjes
– olijfolie
– zout/peper

Bereidingswijze

Snipper de ui en knoflook, snijd de bleekselderij in boogjes, schil de aardappel en snijd in blokjes, snijd de courgette in halve plakjes en halveer de sperzieboontjes.
Verwarm een scheut olijfolie in een grote pan en fruit de ui, knoflook en bleekselderij een paar minuten. Voeg de aardappel toe en laat al roerend ook even meebakken.
Voeg nu de sperzieboontjes, courgette, doperwtjes en tuinboontjes toe.
Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook, laat 15 minuten zachtjes koken.
Voeg nu de pastaschelpjes toe, en voeg na 5 minuten de witte bonen toe en laat die goed warmen in de soep.
Proef en voeg z.n. nog zout en/of peper toe.

Tip: verse pesto in de kom! Erg lekker!

Ook lekker

Pittige maissoep met gember

Pittige maissoep met gember Een smakelijke soep van mais, gember en kokosmelk. Paprika zorgt voor de mooie kleur. En door toevoeging van een rood pepertje is het een soepje waar je echt warm van wordt. Dus met de kou op komst zou ik zeggen: maken dit lekkere...

Uiensoep

UiensoepJe hebt uiensoep en uiensoep, maar wij maken altijd de uiensoep van Roald Dahl uit zijn boek: “Roald Dahl’s kookboek”. Het allerbelangrijkste voor een goede uiensoep: laat de uien heel langzaam zacht en bruin worden, liever 3 dan 2 uur smoren. Ingredienten- 6...

Italiaanse tomaten-groentesoep

Italiaanse tomaten-groentensoep Supermakkelijk, smaakt het hele jaar door. Ingredienten- 250 gr kastanjechampignons - 4 stengels bleekselderij - 1 grote ui, gesnipperd - 2 teen knoflook, fijngehakt - 2 groentebouillontabletten - 4 eetlepels olijfolie - 1 blik...