Groene minestronesoep

Een zomerse maaltijdsoep boordevol verse groenten.
Je kunt er ook heel makkelijk groenten die je nog hebt liggen in verwerken.
Wij hebben gekozen voor alleen groene groenten.

Ingredienten

– 1 ui
– 2 tenen knoflook
– 4 stengels bleekselderij
– 1 grote aardappel
– 1 courgette
– 200 gr sperziebonen
– 100 gr doperwtjes (vers of diepvries)
– 200 gr tuinboontjes (vers of diepvries)
– 1½ liter groentebouillon
– 1 grote pot witte bonen
– 100 gr kleine pastaschelpjes
– olijfolie
– zout/peper

Bereidingswijze

Snipper de ui en knoflook, snijd de bleekselderij in boogjes, schil de aardappel en snijd in blokjes, snijd de courgette in halve plakjes en halveer de sperzieboontjes.
Verwarm een scheut olijfolie in een grote pan en fruit de ui, knoflook en bleekselderij een paar minuten. Voeg de aardappel toe en laat al roerend ook even meebakken.
Voeg nu de sperzieboontjes, courgette, doperwtjes en tuinboontjes toe.
Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook, laat 15 minuten zachtjes koken.
Voeg nu de pastaschelpjes toe, en voeg na 5 minuten de witte bonen toe en laat die goed warmen in de soep.
Proef en voeg z.n. nog zout en/of peper toe.

Tip: verse pesto in de kom! Erg lekker!

Ook lekker

restaurantnado.nl

restaurantnado.nl

advertentieWELKOM BIJ NADO.   Waar het goed toeven en proeven is.De hele dag door. Van ontbijt tot lunch of diner.Voor een verse kop koffie of een lekkere cocktail.Bij ons staat de deur altijd open. Voor iedereen.   GOOD FOOD!MET VOOR IEDER WAT WILS.  ...

Witte bonensoep met geroosterde knoflook

Witte bonensoep met geroosterde knoflook

Witte bonensoep met geroosterde knoflookWe waren al fan van de knoflooksoep van Onno Kleyn.Maar nu zag ik een recept op Culy met geroosterde knoflook.Het roosteren van de knoflook geeft een intens lekkere smaak.Deze soep wordt gebonden door aardappel en witte bonen...

Soupe au pistou

Soupe au pistou

Soupe au pistouEen rijkgevulde boeren groentesoep uit de Provençaalse keuken.Het is een vrij heldere soep, bomvol verse groenten.Vlak voor serveren meng je de pistou erdoor, en voila, de soep krijgt een heerlijke volle smaak!Ingredienten– 1 ui– 2 teen knoflook– 1 eetl...

Franse uiensoep

Franse uiensoep

Franse uiensoepAltijd goed in de herfst, een kom uiensoep.We maakten al jaren de uiensoep van Roald Dahl, zie ook op deze site, waarbij we de uien wel 2 tot 3 uur langzaam lieten smoren.Maar nu hebben we deze snellere versie uitgeprobeerd, en het resultaat is ook heel...

Indiase kerrie-linzensoep

Indiase kerrie-linzensoep

Indiase kerrie-linzensoepEen supersnelle versie voor een pittige kerrie-linzensoep.Pas geleden hebben we een recept geplaatst voor de bijzonder smaakvolle Mulligatawny soep.In plaats van de zelfgemaakte kruidenpasta wordt er nu kerriepoeder gebruikt.Als je ook nog...

Mulligatawny soep

Mulligatawny soep

Mulligatawny soepEen soepje uit Zuid India en Sri Lanka.Mulligatawny betekent peperwater, dus je bent gewaarschuwd!Het is een heerlijk pittig soepje, met heel veel smaken.Het wordt vaak geserveerd met een schep rijst in de kom.Wij hebben het gemaakt met linzen, dus...

Tom Kha Kai, Thaise soep

Tom Kha Kai, Thaise soep

Tom Kha Kai, Thaise soep Super makkelijk en snel klaar ondanks de vele ingredienten. Een heerlijk pittig soepje, waar je echt warm van wordt. Maar dan wel een vegetarische versie. Ingredienten- 1 eetl. chilipasta- 1 winterwortel in dunne reepjes gesneden- 1 tomaat in...

Pittige zoete-aardappelsoep

Pittige zoete-aardappelsoep

Pittige zoete-aardappelsoepBen je op zoek naar een vullend soepje waar je lekker warm van wordt?Dan is dit het soepje.Gember en chilivlokken zorgen voor een heel smakelijke combinatie met de zoete aardappel.Bovendien is deze soep binnen 30 minuten klaar.Ingredienten–...

Verse tomatensoep van geroosterde tomaten

Verse tomatensoep van geroosterde tomaten

Verse tomatensoep van geroosterde tomaten De laatste tomaten uit de kas, dus tijd voor nog een keer zelfgemaakte tomatensoep. De lekkere smaak van deze soep krijg je door de verse tomaten samen met ui, knoflook en kruiden te roosteren. Super makkelijk dus, de oven...