Groene minestronesoep

Een zomerse maaltijdsoep boordevol verse groenten.
Je kunt er ook heel makkelijk groenten die je nog hebt liggen in verwerken.
Wij hebben gekozen voor alleen groene groenten.

Ingredienten

– 1 ui
– 2 tenen knoflook
– 4 stengels bleekselderij
– 1 grote aardappel
– 1 courgette
– 200 gr sperziebonen
– 100 gr doperwtjes (vers of diepvries)
– 200 gr tuinboontjes (vers of diepvries)
– 1½ liter groentebouillon
– 1 grote pot witte bonen
– 100 gr kleine pastaschelpjes
– olijfolie
– zout/peper

Bereidingswijze

Snipper de ui en knoflook, snijd de bleekselderij in boogjes, schil de aardappel en snijd in blokjes, snijd de courgette in halve plakjes en halveer de sperzieboontjes.
Verwarm een scheut olijfolie in een grote pan en fruit de ui, knoflook en bleekselderij een paar minuten. Voeg de aardappel toe en laat al roerend ook even meebakken.
Voeg nu de sperzieboontjes, courgette, doperwtjes en tuinboontjes toe.
Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook, laat 15 minuten zachtjes koken.
Voeg nu de pastaschelpjes toe, en voeg na 5 minuten de witte bonen toe en laat die goed warmen in de soep.
Proef en voeg z.n. nog zout en/of peper toe.

Tip: verse pesto in de kom! Erg lekker!

Ook lekker

Pittige zoete-aardappelsoep

Pittige zoete-aardappelsoep

Pittige zoete-aardappelsoepBen je op zoek naar een vullend soepje waar je lekker warm van wordt?Dan is dit het soepje.Gember en chilivlokken zorgen voor een heel smakelijke combinatie met de zoete aardappel.Bovendien is deze soep binnen 30 minuten klaar.Ingredienten–...

Verse tomatensoep van geroosterde tomaten

Verse tomatensoep van geroosterde tomaten

Verse tomatensoep van geroosterde tomaten De laatste tomaten uit de kas, dus tijd voor nog een keer zelfgemaakte tomatensoep. De lekkere smaak van deze soep krijg je door de verse tomaten samen met ui, knoflook en kruiden te roosteren. Super makkelijk dus, de oven...

Bloemkoolsoep

Bloemkoolsoep

BloemkoolsoepDe winkels liggen op dit moment vol met heerlijke verse Hollandse bloemkolen, daarom is het nu tijd om bloemkool te eten.Wij beginnen met een zacht, romig soepje van Hollandse bloemkool.Het staat binnen 30 minuten op tafel, heel fijn.Ingredienten-– 2 eetl...