Harira

De alom bekende Marokkaanse soep, die traditioneel tijdens de Ramadan wordt gegeten.
Een rijkgevulde voedzame maaltijdsoep met kikkererwten, groenten en kruiden, lekker kruidig en een beetje zoet. Eén kom als lunch en je bent de hele middag voldaan.

Ingredienten

– 2 uien
– 4 tenen knoflook
– 50 gr gember geraspt
– 1 eetl komijnpoeder
– 1 eetl paprikapoeder (gerookt)
– ½ rood pepertje
– 2 laurierblaadjes
– 1 liter water
– klein blikje tomatenpuree
– 2 blik tomatenblokjes
– 1 theel kurkuma
– 50 gr linzen
– 2 winterwortels
– 3 stengels bleekselderij
– 150 gr vermicelli
– 400 gr kikkererwten
– 3 bouillontabletten
– citroen
– voor garnering: peterselie en koriander

Bereidingswijze

Snipper de ui en knoflook, fruit in ca 5 eetl olijfolie.
Voeg toe de gember, komijn, paprika, pepertje en laurierblaadjes, fruit even mee.
Voeg tomatenpuree, water, tomatenblokjes, kurkuma en linzen toe.
Breng aan de kook en laat 10 minuten zacht koken.
Snijd de wortel in ½ plakjes, de bleekselderij in reepjes en voeg toe aan de soep.
Laat de groenten ca 20 minuten zacht koken.
Voeg nu de vermicelli, kikkererwten en bouillontabletten toe en laat nog ca 5 minuten meekoken.
Breng de soep op smaak met beetje citroensap.
Garneer de soep met vers gehakte peterselie en koriander.

Ook lekker

Pittige zoete-aardappelsoep

Pittige zoete-aardappelsoep

Pittige zoete-aardappelsoepBen je op zoek naar een vullend soepje waar je lekker warm van wordt?Dan is dit het soepje.Gember en chilivlokken zorgen voor een heel smakelijke combinatie met de zoete aardappel.Bovendien is deze soep binnen 30 minuten klaar.Ingredienten–...

Verse tomatensoep van geroosterde tomaten

Verse tomatensoep van geroosterde tomaten

Verse tomatensoep van geroosterde tomaten De laatste tomaten uit de kas, dus tijd voor nog een keer zelfgemaakte tomatensoep. De lekkere smaak van deze soep krijg je door de verse tomaten samen met ui, knoflook en kruiden te roosteren. Super makkelijk dus, de oven...

Bloemkoolsoep

Bloemkoolsoep

BloemkoolsoepDe winkels liggen op dit moment vol met heerlijke verse Hollandse bloemkolen, daarom is het nu tijd om bloemkool te eten.Wij beginnen met een zacht, romig soepje van Hollandse bloemkool.Het staat binnen 30 minuten op tafel, heel fijn.Ingredienten-– 2 eetl...