Harira

De alom bekende Marokkaanse soep, die traditioneel tijdens de Ramadan wordt gegeten.
Een rijkgevulde voedzame maaltijdsoep met kikkererwten, groenten en kruiden, lekker kruidig en een beetje zoet. Eén kom als lunch en je bent de hele middag voldaan.

Ingredienten

– 2 uien
– 4 tenen knoflook
– 50 gr gember geraspt
– 1 eetl komijnpoeder
– 1 eetl paprikapoeder (gerookt)
– ½ rood pepertje
– 2 laurierblaadjes
– 1 liter water
– klein blikje tomatenpuree
– 2 blik tomatenblokjes
– 1 theel kurkuma
– 50 gr linzen
– 2 winterwortels
– 3 stengels bleekselderij
– 150 gr vermicelli
– 400 gr kikkererwten
– 3 bouillontabletten
– citroen
– voor garnering: peterselie en koriander

Bereidingswijze

Snipper de ui en knoflook, fruit in ca 5 eetl olijfolie.
Voeg toe de gember, komijn, paprika, pepertje en laurierblaadjes, fruit even mee.
Voeg tomatenpuree, water, tomatenblokjes, kurkuma en linzen toe.
Breng aan de kook en laat 10 minuten zacht koken.
Snijd de wortel in ½ plakjes, de bleekselderij in reepjes en voeg toe aan de soep.
Laat de groenten ca 20 minuten zacht koken.
Voeg nu de vermicelli, kikkererwten en bouillontabletten toe en laat nog ca 5 minuten meekoken.
Breng de soep op smaak met beetje citroensap.
Garneer de soep met vers gehakte peterselie en koriander.

Ook lekker

Pittige maissoep met gember

Pittige maissoep met gember Een smakelijke soep van mais, gember en kokosmelk. Paprika zorgt voor de mooie kleur. En door toevoeging van een rood pepertje is het een soepje waar je echt warm van wordt. Dus met de kou op komst zou ik zeggen: maken dit lekkere...

Uiensoep

UiensoepJe hebt uiensoep en uiensoep, maar wij maken altijd de uiensoep van Roald Dahl uit zijn boek: “Roald Dahl’s kookboek”. Het allerbelangrijkste voor een goede uiensoep: laat de uien heel langzaam zacht en bruin worden, liever 3 dan 2 uur smoren. Ingredienten- 6...

Italiaanse tomaten-groentesoep

Italiaanse tomaten-groentensoep Supermakkelijk, smaakt het hele jaar door. Ingredienten- 250 gr kastanjechampignons - 4 stengels bleekselderij - 1 grote ui, gesnipperd - 2 teen knoflook, fijngehakt - 2 groentebouillontabletten - 4 eetlepels olijfolie - 1 blik...