Harira

De alom bekende Marokkaanse soep, die traditioneel tijdens de Ramadan wordt gegeten.
Een rijkgevulde voedzame maaltijdsoep met kikkererwten, groenten en kruiden, lekker kruidig en een beetje zoet. Eén kom als lunch en je bent de hele middag voldaan.

Ingredienten

– 2 uien
– 4 tenen knoflook
– 50 gr gember geraspt
– 1 eetl komijnpoeder
– 1 eetl paprikapoeder (gerookt)
– ½ rood pepertje
– 2 laurierblaadjes
– 1 liter water
– klein blikje tomatenpuree
– 2 blik tomatenblokjes
– 1 theel kurkuma
– 50 gr linzen
– 2 winterwortels
– 3 stengels bleekselderij
– 150 gr vermicelli
– 400 gr kikkererwten
– 3 bouillontabletten
– citroen
– voor garnering: peterselie en koriander

Bereidingswijze

Snipper de ui en knoflook, fruit in ca 5 eetl olijfolie.
Voeg toe de gember, komijn, paprika, pepertje en laurierblaadjes, fruit even mee.
Voeg tomatenpuree, water, tomatenblokjes, kurkuma en linzen toe.
Breng aan de kook en laat 10 minuten zacht koken.
Snijd de wortel in ½ plakjes, de bleekselderij in reepjes en voeg toe aan de soep.
Laat de groenten ca 20 minuten zacht koken.
Voeg nu de vermicelli, kikkererwten en bouillontabletten toe en laat nog ca 5 minuten meekoken.
Breng de soep op smaak met beetje citroensap.
Garneer de soep met vers gehakte peterselie en koriander.

Ook lekker

Zomerse soep van velderwtjes

Zomerse soep van velderwtjesHoe groen wil je het hebben?Dit zomerse soepje is heel mooi groen, dankzij de tuinerwtjes.Bomvol groenten, in 10 minuten klaar en nog lekker ook.Je kunt voor extra smaak basilicum of munt toevoegen, maar zonder smaakt ook heel...

Klassieke aspergesoep

Klassieke aspergesoepVoorjaar, aspergetijd.Verse aspergesoep uit eigen keuken is zo lekker en zo gemaakt.Voor aspergesoep hoef je echt geen A-klasse te kopen.De buitenbeentjes, krom, dik of lelijk kunnen heel goed in de soep!Ingredienten- 500 gr witte asperges- 1,2...

Lente-ui soep met bieslookolie

Lente-ui soep met bieslookolieEen heel lekker, niet te zwaar voorjaarssoepje, met een lichte ui-smaak.Heel geschikt als starter bij een etentje of bij je Paasbrunch.De bieslookolie geeft een bijzonder lekker accent.Ingredienten- 1 prei- 6 lente(bos)uitjes- 1 eetl....