Italiaanse tomaten-groentensoep

Supermakkelijk, smaakt het hele jaar door.

Ingredienten

– 250 gr kastanjechampignons

– 4 stengels bleekselderij

– 1 grote ui, gesnipperd

– 2 teen knoflook, fijngehakt

– 2 groentebouillontabletten

– 4 eetlepels olijfolie

– 1 blik tomatenblokjes 400 gr.

– 1 pak gezeefde tomaten

Bereidingswijze

In braadpan olie verhitten, ui en knoflook ± 3 minuten fruiten.

Bleekselderij en champignons in plakjes snijden, toevoegen aan braadpan en al roerend ca 2 minuten meebakken.

Bouillontabletten, 500 ml water, gezeefde tomaten en tomatenblokjes met vocht toevoegen.

Soep al roerend aan de kook brengen en ca. 15 minuten zachtjes gaar koken.

Klaar!!

Bestrooien in de kom met kaas.

Ook lekker

Bloemkoolsoep

BloemkoolsoepDe winkels liggen op dit moment vol met heerlijke verse Hollandse bloemkolen, daarom is het nu tijd om bloemkool te eten.Wij beginnen met een zacht, romig soepje van Hollandse bloemkool.Het staat binnen 30 minuten op tafel, heel fijn.Ingredienten-– 2 eetl...

Zomerse soep van velderwtjes

Zomerse soep van velderwtjesHoe groen wil je het hebben?Dit zomerse soepje is heel mooi groen, dankzij de tuinerwtjes.Bomvol groenten, in 10 minuten klaar en nog lekker ook.Je kunt voor extra smaak basilicum of munt toevoegen, maar zonder smaakt ook heel...

Klassieke aspergesoep

Klassieke aspergesoepVoorjaar, aspergetijd.Verse aspergesoep uit eigen keuken is zo lekker en zo gemaakt.Voor aspergesoep hoef je echt geen A-klasse te kopen.De buitenbeentjes, krom, dik of lelijk kunnen heel goed in de soep!Ingredienten- 500 gr witte asperges- 1,2...