Italiaanse tomaten-groentensoep

Supermakkelijk, smaakt het hele jaar door.

Ingredienten

– 250 gr kastanjechampignons

– 4 stengels bleekselderij

– 1 grote ui, gesnipperd

– 2 teen knoflook, fijngehakt

– 2 groentebouillontabletten

– 4 eetlepels olijfolie

– 1 blik tomatenblokjes 400 gr.

– 1 pak gezeefde tomaten

Bereidingswijze

In braadpan olie verhitten, ui en knoflook ± 3 minuten fruiten.

Bleekselderij en champignons in plakjes snijden, toevoegen aan braadpan en al roerend ca 2 minuten meebakken.

Bouillontabletten, 500 ml water, gezeefde tomaten en tomatenblokjes met vocht toevoegen.

Soep al roerend aan de kook brengen en ca. 15 minuten zachtjes gaar koken.

Klaar!!

Bestrooien in de kom met kaas.

Ook lekker

Pittige maissoep met gember

Pittige maissoep met gember Een smakelijke soep van mais, gember en kokosmelk. Paprika zorgt voor de mooie kleur. En door toevoeging van een rood pepertje is het een soepje waar je echt warm van wordt. Dus met de kou op komst zou ik zeggen: maken dit lekkere...

Uiensoep

UiensoepJe hebt uiensoep en uiensoep, maar wij maken altijd de uiensoep van Roald Dahl uit zijn boek: “Roald Dahl’s kookboek”. Het allerbelangrijkste voor een goede uiensoep: laat de uien heel langzaam zacht en bruin worden, liever 3 dan 2 uur smoren. Ingredienten- 6...

Spaanse maaltijdsoep

Spaanse maaltijdsoep Een goed gevulde en pittige soep voor de grote trek. Wordt bijna altijd gemaakt met chorizo, wat de soep een pittige smaak geeft. Bij deze een vegetarische versie, net zo pittig door wat extra chilipoeder. Ingredienten- 1 ui - 2 teen knoflook - 1...