Italiaanse tomaten-groentensoep

Supermakkelijk, smaakt het hele jaar door.

Ingredienten

– 250 gr kastanjechampignons

– 4 stengels bleekselderij

– 1 grote ui, gesnipperd

– 2 teen knoflook, fijngehakt

– 2 groentebouillontabletten

– 4 eetlepels olijfolie

– 1 blik tomatenblokjes 400 gr.

– 1 pak gezeefde tomaten

Bereidingswijze

In braadpan olie verhitten, ui en knoflook ± 3 minuten fruiten.

Bleekselderij en champignons in plakjes snijden, toevoegen aan braadpan en al roerend ca 2 minuten meebakken.

Bouillontabletten, 500 ml water, gezeefde tomaten en tomatenblokjes met vocht toevoegen.

Soep al roerend aan de kook brengen en ca. 15 minuten zachtjes gaar koken.

Klaar!!

Bestrooien in de kom met kaas.

Ook lekker

Indiase kerrie-linzensoep

Indiase kerrie-linzensoep

Indiase kerrie-linzensoepEen supersnelle versie voor een pittige kerrie-linzensoep.Pas geleden hebben we een recept geplaatst voor de bijzonder smaakvolle Mulligatawny soep.In plaats van de zelfgemaakte kruidenpasta wordt er nu kerriepoeder gebruikt.Als je ook nog...

Mulligatawny soep

Mulligatawny soep

Mulligatawny soepEen soepje uit Zuid India en Sri Lanka.Mulligatawny betekent peperwater, dus je bent gewaarschuwd!Het is een heerlijk pittig soepje, met heel veel smaken.Het wordt vaak geserveerd met een schep rijst in de kom.Wij hebben het gemaakt met linzen, dus...

Tom Kha Kai, Thaise soep

Tom Kha Kai, Thaise soep

Tom Kha Kai, Thaise soep Super makkelijk en snel klaar ondanks de vele ingredienten. Een heerlijk pittig soepje, waar je echt warm van wordt. Maar dan wel een vegetarische versie. Ingredienten- 1 eetl. chilipasta- 1 winterwortel in dunne reepjes gesneden- 1 tomaat in...