Kruidige stamppot boerenkool

Eet boerenkool eens anders! (deel5)
Boerenkool gewokt met nasikruiden en daarna verwerkt tot stamppot.
Daar wordt je lekker warm van.
Voor het gemak kun je een zakje nasikruiden gebruiken, maar beter meng je het natuurlijk zelf. Zie het recept hieronder.

Ingredienten

– 1,5 kg kruimige aardappelen
– ca. 600 gr boerenkool
– 1 rode paprika
– 1 ui
– 2 teen knoflook
– olijfolie
Meng voor de nasikruiden:
– 1 tl komijn, gemalen
– 1 tl kurkuma
– 1 tl serehpoeder
– 2 tl laos
– 2 tl gember, gemalen
– 2 tl kerriepoeder
– 2 tl koriander, gemalen
– 2 tl knoflookpoeder
– ½ tl chilipoeder
– 2 tl zout
– ½ tl kaneelpoeder
Deze kruiden gemengd zorgen voor ca. 16 gr nasikruiden, precies goed voor je stamppot.

Bereidingswijze

Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze gaar.
Snijd de paprika in blokjes, snipper de ui en knoflook.
Was de boerenkool en scheur fijn als je verse boerenkool gebruikt.
Verhit een scheut olie in de wok en fruit de ui en knoflook. Voeg de paprika toe en roerbak even. Voeg dan de boerenkool (in gedeelten) toe en roerbak al omscheppend tot de kool gaat slinken. Voeg nu de nasikruiden toe en roerbak de kool tot deze zacht is.
Stamp de aardappelen fijn en meng met de gewokte boerenkool. Voeg zn. nog wat olijfolie toe indien niet smeuïg genoeg.

Ook lekker

Bolognesesaus met linzen

Bolognesesaus met linzenDe traditionele pastasaus die iedereen wel kent.Deze vegetarische versie wordt gemaakt met linzen in plaats van gehakt.Erg lekker, gezond en voedzaam.Wordt je weer warm van met deze grijze dagen.Ingredienten– 20 gr gedroogde porcini– 1 rode ui–...

Winterse pie met linzen en kikkererwten

Winterse pie met linzen en kikkererwtenShepherd's pie, cottage pie, jachtschotel of een ovenschotel. Noem het maar hoe je het wilt.Lekker is het in ieder geval.Groenten, champignons, linzen en kikkererwten afgedekt met een laag puree maken deze smakelijke pie tot een...

Pittige maissoep met gember

Pittige maissoep met gember Een smakelijke soep van mais, gember en kokosmelk. Paprika zorgt voor de mooie kleur. En door toevoeging van een rood pepertje is het een soepje waar je echt warm van wordt. Dus met de kou op komst zou ik zeggen: maken dit lekkere...