Pasta ¨carbonara” met vega spekjes

In de supermarkt zag ik plantaardige spekjes, die wilde ik wel eens uitproberen.
En nu het weer een stuk koeler wordt, wordt het ook tijd voor meer comfort food.
Dus de stap naar deze romige pasta was snel gemaakt.
De spekjes vonden we erg lekker.
Wij gebruiken in het recept wel room om het spekvet te vervangen, dus echt Italiaans mogen we dit recept niet noemen.
Hindert niets, want het is ontzettend lekker.
Maak er wel een groene salade bij om aan je portie groente te komen.

Ingredienten

– 400 gr pasta
– 175 gr plantaardige spekjes (vivera)
– olijfolie
– 2 eidooiers
– 200 ml (kook)room
– 50 gr Parmezaanse kaas, vers geraspt
– handje peterselie, fijngehakt

Bereidingswijze

Kook de pasta al dente.
Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de spekjes in ca. 6 minuten knapperig.
Meng de room, eidooiers, kaas en peper in een kom.
Giet de pasta af, zet terug op een heel laag vlammetje.
Voeg het roommengsel toe en meng alles goed door elkaar tot een smeuïg geheel.
Let op: niet te lang op het lage vlammetje houden, het geheel moet heel smeuïg blijven.
Meng er tot slot de spekjes door.
Strooi vlak voor serveren de peterselie en nog wat Parmezaan over de pasta.

Ook erg lekker: pasta carbonara met champignons

Ook lekker

Noedels met paksoi

Noedels met paksoi

Noedels met paksoiEen makkelijke wokmaaltijd, ideaal voor doordeweeks.Lekker hartig, goed vullend.Met veel paksoi, hartige ¨kipstukjes" en champignons zit er aardig wat groenten in deze wok.En wie niet van pittig houdt, laat het pepertje gewoon weg.Ingredienten– 400...

Pastasaus van geroosterde tomaatjes

Pastasaus van geroosterde tomaatjes

Pastasaus van geroosterde tomaatjesTomaten, tomaten, tomaten.Wanneer je zelf tomatenplanten hebt gekweekt, zul je nu waarschijnlijk kilo's tomaten kunnen plukken.Wij wel, er worden daarom deze tijd veel tomaten in de keuken verwerkt.Soepen, sausen, salades, noem maar...

Tikka masala

Tikka masala

Tikka masalaEen heerlijke pittige en romige saus, uit de Indiase keuken.De tikka (kipstukjes) hebben wij vervangen door vegan kipstuckjes.En de yoghurt vervangen door kokosmelk.De tikka masala-saus hebben we aangevuld met velderwtjes.Wij aten het met rijst en...

Spaghetti puttanesca

Spaghetti puttanesca

Spaghetti puttanescaEen klassieker uit de Zuid-Italiaanse keuken.Eenvoudig, simpele ingrediënten, verrassend volle smaak.Beetje pittig en lekker zoutig door de kappertjes en olijven in de saus.De ansjovis die erin hoort laten we voor onze vegan versie dus weg. Voor...

Veganistische stroganoff

Veganistische stroganoff

Veganistische stroganoffWe kregen dit recept voor veganistische stroganoff met paddenstoelen.Het lijkt wel wat op een champignonsaus maar toch weer anders.Deze stroganoff zit echt bomvol smaak.Een beetje pittig, lekker hartig en ook romig van smaak.Voor de kleur...

Spaghetti cacio e pepe

Spaghetti cacio e pepe

Spaghetti cacio e pepeLess is more, die Italianen kunnen er wat van.Spaghetti cacio e pepe is een Romeinse klassieker van spaghetti met Pecorino-kaas en verse peper.Meer niet, wel heel erg lekker.Ingredienten– 350 gr pasta– 200 gr Pecorino-kaas– 2 theel...

Pasta all’arrabbiata

Pasta all’arrabbiata

Pasta all'arrabbiata Nog een klassieker uit de Italiaanse keuken.Arrabbiata betekent boos in het Italiaans, wat verwijst naar de pittige saus.Het pittige komt door het gebruik van hete pepers.Een super snelle en simpele pasta met een dus pittige...

Zomerse one pot pasta

Zomerse one pot pasta

Zomerse one pot pastaMet prachtig zomers weer heb je geen zin om lang in de keuken te staan.Dus een makkelijk alles in één pan gerecht is dan ideaal.Deze one pot pasta met zomerse groenten is snel gemaakt en erg smaakvol.Met edelgistvlokken i.p.v. kaas is het ook nog...

Pasta met broccoli pesto

Pasta met broccoli pesto

Pasta met broccoli pestoAls je dan de broccoli pesto hebt gemaakt van ons recept, heb je voldoende voor 2 flinke potjes.Eén potje is voldoende voor deze makkelijke pasta.Ingredienten– 350 gr pasta– 1 potje broccoli pesto (zie ons recept)– 1 theel chiliflakes (of...