Rode curry met kikkererwten

  We starten dit jaar goed met een lekkere warme curry boordevol verse groenten. Dat smaakt na alle hapjes, toastjes en oliebollen van afgelopen weekend. Kikkererwten zitten bomvol eiwitten, ijzer en B vitamines en bevatten veel koolhydraten en vezels. De kikkererwten zorgen voor een goed verzadigd gevoel, dus na een bord curry wordt er voorlopig niet meer gesnoept!

Ingredienten

– 2 eetl kokosolie
– 1 rode ui
– 4 tenen knoflook
– ½ rode peper
– 2 eetl vers geraspte gember
– 3 a 4 dessertl currypasta
– 300 gr gehakte tomaten (blik)
– 400 ml kokosmelk
– 1 rode paprika
– ½ aubergine
– 1 courgette
– 1 winterpeen

– 1 blik kikkererwten (ca. 300 gr)

– bosui

– sojasaus naar smaak

– limoensap naar smaak

– basilicum

Bereidingswijze

Snijd de paprika in reepjes, de aubergine in blokjes, de courgette en wortel in ¼ plakjes. Snipper de ui en knoflook, en snijd het rode pepertje in kleine ringetjes. Spoel de kikkererwten af en laat goed uitlekken. Verwarm de kokosolie in een braadpan en fruit de ui ongeveer 1 minuut. Voeg de knoflook, rode peper en gember toe en fruit ca. 2 minuten mee. Voeg de currypasta toe, roer door en fruit zachtjes een paar minuten zodat de smaken lekker vrij komen. Doe nu de kokosmelk en tomatenblokjes erbij en breng aan de kook. Voeg alle groenten en de kikkererwten toe en laat alles ca. 10 minuten zacht koken. De groenten mogen een beetje bite houden. Breng de curry op smaak met limoensap en sojasaus. Strooi voor serveren verse basilicum over de curry. Lekker met rijst!

Ook lekker

Broccolitaart met geitenkaas

Broccolitaart met geitenkaas

Broccolitaart met geitenkaasDeze hartige taart maken we de laatste tijd heel vaak.Twee kleine peutertjes in de familie zijn er helemaal gek op.Ze smikkelen zo de halve taart op.Ingredienten– 6 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries)– 300 gr broccoli– 1 kleine rode...

Sambal Goreng Paksoi

Sambal Goreng Paksoi

Sambal Goreng PaksoiPaksoi op Indonesische wijze.Een lekker pittig groentegerecht.Ingredienten– 1 struik paksoi– 3 eetl zonnebloem- of kokosolie– 1 ui– 2 teen knoflook– 3 eetl ketjap manis– 1 eetl sambal– 1 theel djahé, gemberpoeder– 1 theel gemalen laos– 1 stengel...

Aardappel- pastinaakpuree

Aardappel- pastinaakpuree

Aardappel- pastinaakpureePastinaak geeft een heerlijke kruidige smaak aan je aardappelpuree.Maakt je aardappelpuree net even anders.Het kan nog net, pastinaak is nog te verkrijgen!Ingredienten– 800 gr kruimige aardappelen– 400 gr pastinaak– 1 eetl boter– 100 ml warme...

Captain’s dinner

Captain’s dinner

Captain's dinnerEen voedzame kapucijnerschotel, heerlijk op koude dagen.Een makkelijke eenpans maaltijd bovendien.Geïnspireerd door een foto in het blad Boodschappen van de supermarkt.Kapucijners, aardappeltjes en een eitje, dat zag er smakelijk uit.En geloof mij dat...

Stoofpeertjes zonder wijn en toegevoegd suiker

Stoofpeertjes zonder wijn en toegevoegd suiker

Stoofpeertjes zonder wijn en toegevoegd suikerZe zijn weer volop verkrijgbaar, stoofperen!Stoofpeertjes horen echt bij de herfst en winter.Stoofpeertjes smaken heerlijk bij stevige stoofpotjes, als bijgerecht mogen ze met de kerst niet ontbreken, maar ook als dessert...

Rendang kool

Rendang kool

Rendang koolKool is een heel veelzijdige groente, die door de vrij neutrale smaak heel makkelijk te gebruiken is in bijvoorbeeld curry's en Indonesische gerechten.Eerder plaatsten wij al Rendang van spitskool, een lekker hartige vegetarische rendang.Deze rendang kool...

Pastasaus van geroosterde groenten en ricotta

Pastasaus van geroosterde groenten en ricotta

Pastasaus van geroosterde groenten en ricottaGroenten roosteren is een heel makkelijke manier van bereiden.Alles op een bakblik, kruiden en olijfolie erover en je schuift het zo in de oven.Bovendien worden de groenten er extra smakelijk van.Eerder maakten we al...

Sperziebonen vandaag anders

Sperziebonen vandaag anders

Sperziebonen vandaag andersVanaf nu zijn er weer volop Hollandse verse sperzieboontjes.Een makkelijk te bereiden groente die veelzijdig gebruikt kan worden.Bijvoorbeeld koud in salades, lauw met gremolata, warm in veel Indonesische gerechten.Nu hebben we ze gewokt...

Curry kool

Curry kool

Curry koolNet als alle andere curry's, is ook deze versie met heel makkelijk en snel klaar.Je kunt zowel witte kool als spitskool gebruiken.Wij gebruiken meestal spitskool, deze is wat zachter en lichter verteerbaar.Ingredienten– 400 gr (spits)kool– 1 ui– 3 tenen...