Rode kool salade

Een lekker knapperige wintersalade, gezoet met appel en honing.
Goed om het nieuwe jaar, fris en gezond mee te beginnen.
Bovendien een prachtig kleurig plaatje, toch?

Ingredienten

– 1 klein rood kooltje
– 2 fris/zure appels
– 6 eetl azijn
– 2 eetl olijfolie
– peper, vers gemalen
– 1 eetl honing
– handje rozijnen

Bereidingswijze

Snijd het rode kooltje heel fijn.
Schil en rasp de appels en meng door de gesneden kool.
Roer een dressing van de azijn, olie en honing, breng op smaak met verse peper.
Meng de dressing en de rozijnen door de gesneden kool.

Deze salade kun je gerust een halve dag eerder maken, of de volgende dag nogmaals eten. Goed afgesloten in de koelkast bewaard blijft de salade lang goed!

Ook lekker

Waldorfsalade als cocktail

Waldorfsalade als cocktail

Waldorfsalade als cocktailEen frisse, knapperige salade die het altijd goed doet.Bijvoorbeeld als voorafje bij je oudejaarsbuffet vanavond of morgen bij je nieuwjaars-lunch of diner.Of bijvoorbeeld als frisse salade tussen de oliebollen door.De salade is snel...

Vegan Boeuf Bourguignon

Vegan Boeuf Bourguignon

Vegan Boeuf BourguignonBen je nu op het laatste moment nog op zoek naar een hoofdgerecht voor Kerst?Stop met zoeken en maak dit heerlijke stoofpotje.Vegetarisch, veganistisch, binnen 30 minuten klaar, goed van te voren klaar te maken, gezellig de pan op tafel, en ook...

Spruitjes met vegan spekjes

Spruitjes met vegan spekjes

Spruitjes met vegan spekjesSpruitjes met gebakken spekjes kent iedereen wel.De hartige spekjes geven de meegebakken spruitjes een verrassend lekkere smaak.Dat kan dus ook vegan!Deze gemarineerde, geroosterde reepjes paddenstoel geven ook die lekker hartige smaak aan...