Rode kool salade

Een lekker knapperige wintersalade, gezoet met appel en honing.
Goed om het nieuwe jaar, fris en gezond mee te beginnen.
Bovendien een prachtig kleurig plaatje, toch?

Ingredienten

– 1 klein rood kooltje
– 2 fris/zure appels
– 6 eetl azijn
– 2 eetl olijfolie
– peper, vers gemalen
– 1 eetl honing
– handje rozijnen

Bereidingswijze

Snijd het rode kooltje heel fijn.
Schil en rasp de appels en meng door de gesneden kool.
Roer een dressing van de azijn, olie en honing, breng op smaak met verse peper.
Meng de dressing en de rozijnen door de gesneden kool.

Deze salade kun je gerust een halve dag eerder maken, of de volgende dag nogmaals eten. Goed afgesloten in de koelkast bewaard blijft de salade lang goed!

Ook lekker

Bolognesesaus met linzen

Bolognesesaus met linzenDe traditionele pastasaus die iedereen wel kent.Deze vegetarische versie wordt gemaakt met linzen in plaats van gehakt.Erg lekker, gezond en voedzaam.Wordt je weer warm van met deze grijze dagen.Ingredienten– 20 gr gedroogde porcini– 1 rode ui–...

Winterse pie met linzen en kikkererwten

Winterse pie met linzen en kikkererwtenShepherd's pie, cottage pie, jachtschotel of een ovenschotel. Noem het maar hoe je het wilt.Lekker is het in ieder geval.Groenten, champignons, linzen en kikkererwten afgedekt met een laag puree maken deze smakelijke pie tot een...

Pittige maissoep met gember

Pittige maissoep met gember Een smakelijke soep van mais, gember en kokosmelk. Paprika zorgt voor de mooie kleur. En door toevoeging van een rood pepertje is het een soepje waar je echt warm van wordt. Dus met de kou op komst zou ik zeggen: maken dit lekkere...