Spaanse maaltijdsoep

Een goed gevulde en pittige soep voor de grote trek.
Wordt bijna altijd gemaakt met chorizo, wat de soep een pittige smaak geeft.
Bij deze een vegetarische versie, net zo pittig door wat extra chilipoeder.

Ingredienten

– 1 ui
– 2 teen knoflook
– 1 eetl olijfolie
– 2 winterpenen
– 300 gr aardappel
– 1 flinke theel chilipoeder
– chilivlokken
– 250 gr prei
– 11/4 ltr water
– 2 bouillontabletten
– 1 grote pot witte bonen

Bereidingswijze

Snipper de ui en knoflook en fruit deze in de olijfolie in een flinke pan.
Schil en snijd de peen en halve plakjes en voeg toe aan de ui, ± 3 minuut.
Schil en snijd de aardappel in blokjes en voeg toe samen met de chilipoeder en chilivlokken.
Roerbak ± 5 minuut.
Snijd de prie in ringen, voeg toe ± 2 minuut.
Voeg water, bouillontabletten en witte bonen toe en laat alles nog 15 minuut koken.
Proef tot slot en breng op smaak met zout/peper of cayennepeper.

Garneer in de kom met peterselie.

Ook lekker

Klassieke aspergesoep

Klassieke aspergesoepVoorjaar, aspergetijd.Verse aspergesoep uit eigen keuken is zo lekker en zo gemaakt.Voor aspergesoep hoef je echt geen A-klasse te kopen.De buitenbeentjes, krom, dik of lelijk kunnen heel goed in de soep!Ingredienten- 500 gr witte asperges- 1,2...

Lente-ui soep met bieslookolie

Lente-ui soep met bieslookolieEen heel lekker, niet te zwaar voorjaarssoepje, met een lichte ui-smaak.Heel geschikt als starter bij een etentje of bij je Paasbrunch.De bieslookolie geeft een bijzonder lekker accent.Ingredienten- 1 prei- 6 lente(bos)uitjes- 1 eetl....

Pittige maissoep met gember

Pittige maissoep met gember Een smakelijke soep van mais, gember en kokosmelk. Paprika zorgt voor de mooie kleur. En door toevoeging van een rood pepertje is het een soepje waar je echt warm van wordt. Dus met de kou op komst zou ik zeggen: maken dit lekkere...