Spaanse maaltijdsoep

Een goed gevulde en pittige soep voor de grote trek.
Wordt bijna altijd gemaakt met chorizo, wat de soep een pittige smaak geeft.
Bij deze een vegetarische versie, net zo pittig door wat extra chilipoeder.

Ingredienten

– 1 ui
– 2 teen knoflook
– 1 eetl olijfolie
– 2 winterpenen
– 300 gr aardappel
– 1 flinke theel chilipoeder
– chilivlokken
– 250 gr prei
– 11/4 ltr water
– 2 bouillontabletten
– 1 grote pot witte bonen

Bereidingswijze

Snipper de ui en knoflook en fruit deze in de olijfolie in een flinke pan.
Schil en snijd de peen en halve plakjes en voeg toe aan de ui, ± 3 minuut.
Schil en snijd de aardappel in blokjes en voeg toe samen met de chilipoeder en chilivlokken.
Roerbak ± 5 minuut.
Snijd de prie in ringen, voeg toe ± 2 minuut.
Voeg water, bouillontabletten en witte bonen toe en laat alles nog 15 minuut koken.
Proef tot slot en breng op smaak met zout/peper of cayennepeper.

Garneer in de kom met peterselie.

Ook lekker

Pittige zoete-aardappelsoep

Pittige zoete-aardappelsoep

Pittige zoete-aardappelsoepBen je op zoek naar een vullend soepje waar je lekker warm van wordt?Dan is dit het soepje.Gember en chilivlokken zorgen voor een heel smakelijke combinatie met de zoete aardappel.Bovendien is deze soep binnen 30 minuten klaar.Ingredienten–...

Verse tomatensoep van geroosterde tomaten

Verse tomatensoep van geroosterde tomaten

Verse tomatensoep van geroosterde tomaten De laatste tomaten uit de kas, dus tijd voor nog een keer zelfgemaakte tomatensoep. De lekkere smaak van deze soep krijg je door de verse tomaten samen met ui, knoflook en kruiden te roosteren. Super makkelijk dus, de oven...

Bloemkoolsoep

Bloemkoolsoep

BloemkoolsoepDe winkels liggen op dit moment vol met heerlijke verse Hollandse bloemkolen, daarom is het nu tijd om bloemkool te eten.Wij beginnen met een zacht, romig soepje van Hollandse bloemkool.Het staat binnen 30 minuten op tafel, heel fijn.Ingredienten-– 2 eetl...