Spaanse maaltijdsoep

Een goed gevulde en pittige soep voor de grote trek.
Wordt bijna altijd gemaakt met chorizo, wat de soep een pittige smaak geeft.
Bij deze een vegetarische versie, net zo pittig door wat extra chilipoeder.

Ingredienten

– 1 ui
– 2 teen knoflook
– 1 eetl olijfolie
– 2 winterpenen
– 300 gr aardappel
– 1 flinke theel chilipoeder
– chilivlokken
– 250 gr prei
– 11/4 ltr water
– 2 bouillontabletten
– 1 grote pot witte bonen

Bereidingswijze

Snipper de ui en knoflook en fruit deze in de olijfolie in een flinke pan.
Schil en snijd de peen en halve plakjes en voeg toe aan de ui, ± 3 minuut.
Schil en snijd de aardappel in blokjes en voeg toe samen met de chilipoeder en chilivlokken.
Roerbak ± 5 minuut.
Snijd de prie in ringen, voeg toe ± 2 minuut.
Voeg water, bouillontabletten en witte bonen toe en laat alles nog 15 minuut koken.
Proef tot slot en breng op smaak met zout/peper of cayennepeper.

Garneer in de kom met peterselie.

Ook lekker

Bloemkoolsoep

BloemkoolsoepDe winkels liggen op dit moment vol met heerlijke verse Hollandse bloemkolen, daarom is het nu tijd om bloemkool te eten.Wij beginnen met een zacht, romig soepje van Hollandse bloemkool.Het staat binnen 30 minuten op tafel, heel fijn.Ingredienten-– 2 eetl...

Zomerse soep van velderwtjes

Zomerse soep van velderwtjesHoe groen wil je het hebben?Dit zomerse soepje is heel mooi groen, dankzij de tuinerwtjes.Bomvol groenten, in 10 minuten klaar en nog lekker ook.Je kunt voor extra smaak basilicum of munt toevoegen, maar zonder smaakt ook heel...

Klassieke aspergesoep

Klassieke aspergesoepVoorjaar, aspergetijd.Verse aspergesoep uit eigen keuken is zo lekker en zo gemaakt.Voor aspergesoep hoef je echt geen A-klasse te kopen.De buitenbeentjes, krom, dik of lelijk kunnen heel goed in de soep!Ingredienten- 500 gr witte asperges- 1,2...