Spaanse maaltijdsoep

Een goed gevulde en pittige soep voor de grote trek.
Wordt bijna altijd gemaakt met chorizo, wat de soep een pittige smaak geeft.
Bij deze een vegetarische versie, net zo pittig door wat extra chilipoeder.

Ingredienten

– 1 ui
– 2 teen knoflook
– 1 eetl olijfolie
– 2 winterpenen
– 300 gr aardappel
– 1 flinke theel chilipoeder
– chilivlokken
– 250 gr prei
– 11/4 ltr water
– 2 bouillontabletten
– 1 grote pot witte bonen

Bereidingswijze

Snipper de ui en knoflook en fruit deze in de olijfolie in een flinke pan.
Schil en snijd de peen en halve plakjes en voeg toe aan de ui, ± 3 minuut.
Schil en snijd de aardappel in blokjes en voeg toe samen met de chilipoeder en chilivlokken.
Roerbak ± 5 minuut.
Snijd de prie in ringen, voeg toe ± 2 minuut.
Voeg water, bouillontabletten en witte bonen toe en laat alles nog 15 minuut koken.
Proef tot slot en breng op smaak met zout/peper of cayennepeper.

Garneer in de kom met peterselie.

Ook lekker

Pittige maissoep met gember

Pittige maissoep met gember Een smakelijke soep van mais, gember en kokosmelk. Paprika zorgt voor de mooie kleur. En door toevoeging van een rood pepertje is het een soepje waar je echt warm van wordt. Dus met de kou op komst zou ik zeggen: maken dit lekkere...

Uiensoep

UiensoepJe hebt uiensoep en uiensoep, maar wij maken altijd de uiensoep van Roald Dahl uit zijn boek: “Roald Dahl’s kookboek”. Het allerbelangrijkste voor een goede uiensoep: laat de uien heel langzaam zacht en bruin worden, liever 3 dan 2 uur smoren. Ingredienten- 6...

Italiaanse tomaten-groentesoep

Italiaanse tomaten-groentensoep Supermakkelijk, smaakt het hele jaar door. Ingredienten- 250 gr kastanjechampignons - 4 stengels bleekselderij - 1 grote ui, gesnipperd - 2 teen knoflook, fijngehakt - 2 groentebouillontabletten - 4 eetlepels olijfolie - 1 blik...