Stamppot Paksoi met pittige pulled oats

We hebben er weer een!
Een heerlijke stamppot. Veganistisch als je plantaardige melk gebruikt.
Een stamppot met een kruidige roerbak van paksoi. En daarop pittige pulled oats in ketjapjus.
Dit gaan we vaker eten!

Ingredienten

– 750 gr kruimige aardappelen
– ca 75 melk, plantaardige melk
– 1 flinke struik paksoi
– 1 prei
– 3 bosui
– 2 teen knoflook
– 1 stukje gember
– olijfolie
– 1 eetl kerrie massala
– zout
– 1 pakje pulled oats
– 150 gram kastanje champignons
– 2 teen knoflook
– 2 eetl ketjap manis
– 2 eetl ketchup
– sambal brandal (naar smaak)
– 50 ml water
– zout, sojasaus

Bereidingswijze

Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze gaar.
Snijd de prei en bosuitjes in ringen. Hak de knoflook fijn. Rasp het stukje gember.
Snijd de paksoistelen in plakjes, en het groen in repen.

Verwarm een scheutje olie in een wok en roerbak de prei, bosui, knoflook en gember ca. 4 minuten.
Voeg paksoi stelen en de kerriepoeder toe en roerbak een paar minuten mee.
Voeg dan het paksoi groen toe, roerbak nog even mee tot het gaat slinken.
Breng de groenten zo nodig nog op smaak met zout.

Stamp de aardappelen met de verwarmde melk tot een niet te smeuïge puree.
En schep het paksoimengsel erdoor.

Verwarm in een andere koekenpan een scheutje olie en bak de in plakjes gesneden champignons en de pulled oats een paar minuten.
Bak de gesnipperde knoflook het laatste minuutje mee.
Voeg de ketjap, ketchup, sambal en water toe, roer goed door, breng alles aan de kook en laat dan zachtjes even inkoken.
Proef en voeg indien nodig nog iets zout of sojasaus toe.

Indien je plantaardige melk gebruikt voor de puree heb je dus een veganistische stamppot.

Ook lekker

Broccolitaart met geitenkaas

Broccolitaart met geitenkaas

Broccolitaart met geitenkaasDeze hartige taart maken we de laatste tijd heel vaak.Twee kleine peutertjes in de familie zijn er helemaal gek op.Ze smikkelen zo de halve taart op.Ingredienten– 6 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries)– 300 gr broccoli– 1 kleine rode...

Sambal Goreng Paksoi

Sambal Goreng Paksoi

Sambal Goreng PaksoiPaksoi op Indonesische wijze.Een lekker pittig groentegerecht.Ingredienten– 1 struik paksoi– 3 eetl zonnebloem- of kokosolie– 1 ui– 2 teen knoflook– 3 eetl ketjap manis– 1 eetl sambal– 1 theel djahé, gemberpoeder– 1 theel gemalen laos– 1 stengel...

Aardappel- pastinaakpuree

Aardappel- pastinaakpuree

Aardappel- pastinaakpureePastinaak geeft een heerlijke kruidige smaak aan je aardappelpuree.Maakt je aardappelpuree net even anders.Het kan nog net, pastinaak is nog te verkrijgen!Ingredienten– 800 gr kruimige aardappelen– 400 gr pastinaak– 1 eetl boter– 100 ml warme...

Captain’s dinner

Captain’s dinner

Captain's dinnerEen voedzame kapucijnerschotel, heerlijk op koude dagen.Een makkelijke eenpans maaltijd bovendien.Geïnspireerd door een foto in het blad Boodschappen van de supermarkt.Kapucijners, aardappeltjes en een eitje, dat zag er smakelijk uit.En geloof mij dat...

Stoofpeertjes zonder wijn en toegevoegd suiker

Stoofpeertjes zonder wijn en toegevoegd suiker

Stoofpeertjes zonder wijn en toegevoegd suikerZe zijn weer volop verkrijgbaar, stoofperen!Stoofpeertjes horen echt bij de herfst en winter.Stoofpeertjes smaken heerlijk bij stevige stoofpotjes, als bijgerecht mogen ze met de kerst niet ontbreken, maar ook als dessert...

Rendang kool

Rendang kool

Rendang koolKool is een heel veelzijdige groente, die door de vrij neutrale smaak heel makkelijk te gebruiken is in bijvoorbeeld curry's en Indonesische gerechten.Eerder plaatsten wij al Rendang van spitskool, een lekker hartige vegetarische rendang.Deze rendang kool...

Pastasaus van geroosterde groenten en ricotta

Pastasaus van geroosterde groenten en ricotta

Pastasaus van geroosterde groenten en ricottaGroenten roosteren is een heel makkelijke manier van bereiden.Alles op een bakblik, kruiden en olijfolie erover en je schuift het zo in de oven.Bovendien worden de groenten er extra smakelijk van.Eerder maakten we al...

Sperziebonen vandaag anders

Sperziebonen vandaag anders

Sperziebonen vandaag andersVanaf nu zijn er weer volop Hollandse verse sperzieboontjes.Een makkelijk te bereiden groente die veelzijdig gebruikt kan worden.Bijvoorbeeld koud in salades, lauw met gremolata, warm in veel Indonesische gerechten.Nu hebben we ze gewokt...

Curry kool

Curry kool

Curry koolNet als alle andere curry's, is ook deze versie met heel makkelijk en snel klaar.Je kunt zowel witte kool als spitskool gebruiken.Wij gebruiken meestal spitskool, deze is wat zachter en lichter verteerbaar.Ingredienten– 400 gr (spits)kool– 1 ui– 3 tenen...