Vegetarische Cassoulet

De bekende Franse boeren bonenstoof, maar dan zonder worst en eendenboutjes.
Deze versie is net zo lekker, goed vullend en verwarmend.
Super makkelijk en alles in één pan
Wij hebben wel geroockte speckjes toegevoegd om de cassoulet lekker hartig te maken.

Ingredienten

– 125 gr geroockte speckjes (vegetarische slager)
– 1 ui
– 3 stengels bleekselderij
– 1 winterpenen
– 1/2 rode paprika
– 2 teen knoflook
– 3 laurierblaadjes
– 2 eetl verse tijmblaadjes
– zout/peper
– 1 blik tomatenblokjes
– 420 gr cannellini of witte bonen

Bereidingswijze

Snipper de ui en knoflook.
Schil en snijd de winterpeen in 1/2 plakjes.
Snijd de stengels bleekselderij in plakjes.
Snijd de paprika in reepjes.
Verwarm een scheutje olie in een ruime pan (wok) en bak de speckreepjes krokant. Schep ze uit de pan en zet opzij.
Bak nu in dezelfde pan de ui even aan en voeg de wortel, paprika en selderij toe. Bak al roerende een paar minuten tot de groenten wat zacht worden.
Voeg nu ook de tijmblaadjes, laurier en knoflook toe en bak ook even mee.
Breng alles op smaak met zout en peper.
Blus af met de tomatenblokjes.
Voeg nu de afgespoelde bonen toe en laat deze goed warm worden.
Voeg tot slot de gebakken speckreepjes toe aan het gerecht.
Erg lekker met een knapperig broodje en een groene salade.

Wij gebruiken cannellini bonen, iets groter en steviger dan witte bonen.

Ook lekker

Broccolitaart met geitenkaas

Broccolitaart met geitenkaas

Broccolitaart met geitenkaasDeze hartige taart maken we de laatste tijd heel vaak.Twee kleine peutertjes in de familie zijn er helemaal gek op.Ze smikkelen zo de halve taart op.Ingredienten– 6 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries)– 300 gr broccoli– 1 kleine rode...

Sambal Goreng Paksoi

Sambal Goreng Paksoi

Sambal Goreng PaksoiPaksoi op Indonesische wijze.Een lekker pittig groentegerecht.Ingredienten– 1 struik paksoi– 3 eetl zonnebloem- of kokosolie– 1 ui– 2 teen knoflook– 3 eetl ketjap manis– 1 eetl sambal– 1 theel djahé, gemberpoeder– 1 theel gemalen laos– 1 stengel...

Aardappel- pastinaakpuree

Aardappel- pastinaakpuree

Aardappel- pastinaakpureePastinaak geeft een heerlijke kruidige smaak aan je aardappelpuree.Maakt je aardappelpuree net even anders.Het kan nog net, pastinaak is nog te verkrijgen!Ingredienten– 800 gr kruimige aardappelen– 400 gr pastinaak– 1 eetl boter– 100 ml warme...

Captain’s dinner

Captain’s dinner

Captain's dinnerEen voedzame kapucijnerschotel, heerlijk op koude dagen.Een makkelijke eenpans maaltijd bovendien.Geïnspireerd door een foto in het blad Boodschappen van de supermarkt.Kapucijners, aardappeltjes en een eitje, dat zag er smakelijk uit.En geloof mij dat...

Stoofpeertjes zonder wijn en toegevoegd suiker

Stoofpeertjes zonder wijn en toegevoegd suiker

Stoofpeertjes zonder wijn en toegevoegd suikerZe zijn weer volop verkrijgbaar, stoofperen!Stoofpeertjes horen echt bij de herfst en winter.Stoofpeertjes smaken heerlijk bij stevige stoofpotjes, als bijgerecht mogen ze met de kerst niet ontbreken, maar ook als dessert...

Rendang kool

Rendang kool

Rendang koolKool is een heel veelzijdige groente, die door de vrij neutrale smaak heel makkelijk te gebruiken is in bijvoorbeeld curry's en Indonesische gerechten.Eerder plaatsten wij al Rendang van spitskool, een lekker hartige vegetarische rendang.Deze rendang kool...

Pastasaus van geroosterde groenten en ricotta

Pastasaus van geroosterde groenten en ricotta

Pastasaus van geroosterde groenten en ricottaGroenten roosteren is een heel makkelijke manier van bereiden.Alles op een bakblik, kruiden en olijfolie erover en je schuift het zo in de oven.Bovendien worden de groenten er extra smakelijk van.Eerder maakten we al...

Sperziebonen vandaag anders

Sperziebonen vandaag anders

Sperziebonen vandaag andersVanaf nu zijn er weer volop Hollandse verse sperzieboontjes.Een makkelijk te bereiden groente die veelzijdig gebruikt kan worden.Bijvoorbeeld koud in salades, lauw met gremolata, warm in veel Indonesische gerechten.Nu hebben we ze gewokt...

Curry kool

Curry kool

Curry koolNet als alle andere curry's, is ook deze versie met heel makkelijk en snel klaar.Je kunt zowel witte kool als spitskool gebruiken.Wij gebruiken meestal spitskool, deze is wat zachter en lichter verteerbaar.Ingredienten– 400 gr (spits)kool– 1 ui– 3 tenen...