Veganistische stroganoff

We kregen dit recept voor veganistische stroganoff met paddenstoelen.
Het lijkt wel wat op een champignonsaus maar toch weer anders.
Deze stroganoff zit echt bomvol smaak.
Een beetje pittig, lekker hartig en ook romig van smaak.
Voor de kleur hebben we rode paprika toegevoegd.
Lekker met rijst of pasta.

Ingredienten

– 1 ui
– 2 teen knoflook
– 300 gr kastanjechampignons
– 1 rode paprika
– 50 ml witte droge wijn
– 1 eetl tamari of sojasaus
– 200 ml groente bouillon
– 1 theel uienpoeder
– 1/2 theel knoflookpoeder
– 1/2 theel gerookte paprikapoeder
– snuf chiliflakes
– 1 eetl edelgistvlokken
– 1 eetl olie
– 200 ml plantaardige room of melk
– 2 eetl maizena

Bereidingswijze

Snipper de ui en knoflook.
Veeg de champignons schoon, snijd in niet te dunne plakjes.
Snijd de paprika in reepjes.
Verhit een eetl olie in een ruime pan en bak de ui ca. 5 minuten.
Bak de knoflook 1 minuut mee.
Voeg de paprika en champignons toe en bak ca. 5 minuten.
Voeg nu de witte wijn, tamari, bouillon, alle kruiden en edelgistvlokken toe.
Meng alles goed.
Roer de maizena met 50 ml room tot een papje en voeg dit met de rest van de room toe aan het geheel.
Laat de saus op laag vuur 10 minuten zachtjes koken.

Breng zo nodig nog op smaak met zout en/of peper.
Tot slot nog wat fijngeknipte peterselie is ook lekker.

Ook lekker

Lasagne met groene groenten

Lasagne met groene groenten

Lasagne met groene groentenVoor wie niet van tomatensaus houdt, is deze lasagne met groene groenten heel fijn.We hebben al eerder "witte" lasagnerecepten geplaatst, zoals lasagne met boerenkool, met prei en courgette en met courgette en spinazie.En nu dus deze met...

Dahl van linzen

Dahl van linzen

Dahl van linzenEen traditionele Indiase dahl.Linzen en spinazie in een heerlijke romige saus.Het is net als alle andere curry's een makkelijk eenpansgerecht.Ingredienten– 2 eetl olie– 1 ui– 1 teen knoflook– 1 rood pepertje– 1 stukje gember– 2 eetl kurkuma– 1 theel...

Kitchari

Kitchari

KitchariEen kruidig gerecht van rijst en mungbonen uit de Indiase keuken.Je komt het ook veel tegen in de Ayurvedische keuken.Het is zowel voedzaam als licht verteerbaar.Wij voegen wel lekker veel groenten toe.Ingredienten– 200 gr basmatirijst– 200 gr mungbonen– 1...

Lasagne met boerenkool

Lasagne met boerenkool

Lasagne met boerenkoolEen winterse lasagne met champignons en boerenkool.Lekker romig door bechamelsaus en mozzarella.De combinatie met boerenkool is echt het proberen waard!Ingredienten– scheutje olijfolie– 1 ui– 2 teen knoflook– 2 takjes tijm, alleen blaadjes– 200...

Orzo met groene groenten en pesto

Orzo met groene groenten en pesto

Orzo met groene groenten en pestoZo'n pan vol groene groenten, dat ziet er lekker gezond uit of niet?En dan gecombineerd met pesto en orzo, ik kreeg er onmiddellijk trek in.Het recept is van Picnic, de online supermarkt.Het lijkt een beetje op onze one pot pasta...

Saag Aloo

Saag Aloo

Saag AlooEen Indiase curry van spinazie en kruidig gebakken aardappelen.Lekker pittig, lekker groen. Je eet het met rijst of naanbrood of allebei.Ingredienten– 500 gr vastkokende aardappelen– 1 ui– 2 tenen knoflook– 2 eetl olie– 1 theel komijnzaad– 1 theel kurkuma– 2...

Smoor van kip en tomaat

Smoor van kip en tomaat

Smoor van kip en tomaatGemarineerde kipstukjes in een lekker hartige jus.Een heel eenvoudig gerecht uit de Indonesische keuken.Wel heel smaakvol, de kruidnagel en nootmuskaat geven een bijzondere smaak.Ingredienten– 2 pakjes vega kipstukjes– 3 uien– 3 tenen knoflook–...

One pot pasta met balletjes

One pot pasta met balletjes

One pot pasta met balletjesSnel, makkelijk en allemaal smakelijk.Ik blijf ze leuk vinden, de alles in één pan pasta's.Deze versie is met vegan balletjes.Ingredienten– 350 gr pasta– 200 gr vegan balletjes (meat free days)– 1 rode ui– 1 kleine courgette– 4 teen...

Veganistische pasta Alfredo

Veganistische pasta Alfredo

Veganistische pasta AlfredoOorspronkelijk bestond pasta Alfredo uit pasta met boter en Parmezaanse kaas.De Italianen noemen dit pasta al burro e parmigiano.In Amerika is pasta Alfredo heel bekend en zijn er vele versies van te vinden.Zo hebben wij al eerder een recept...