Aardappelkoekjes

Rösti in Zwitserland, reibekuchen in Duitsland, deruni in Oekraïne,hash browns in Amerika, latkes in de Joodse keuken.
Allemaal aardappelkoekjes gemaakt van geraspte aardappel.
Ze worden meestal gegeten met een schep zure room.
Maar wij eten ze met onze eigen gemaakte remouladesaus en dat is toch lekker!

Ingredienten

Dit is voor ca. 12 koekjes
– 1 kilo vastkokende aardappelen
– 1 ui
– 2 eetl tijm, fijngeknipt
– 3 eetl bloem
– 1 ei (niet bij vegan versie)
– zout, versgemalen peper
– olijfolie om te bakken

Voor de remouladesaus, zie het recept op onze site.

Bereidingswijze

Maak eerst de remouladesaus, dan kan deze lekker koud worden in de koelkast.
Schil de aardappel en ui.
Rasp de aardappel en ui middelgrof met een rasp of in een keukenmachine.
Laat de rasp goed uitlekken in een zeef, druk er met een lepel zo veel mogelijk vocht uit.
Meng de rasp in een kom en meng met de andere ingrediënten.
Proef en breng op smaak met zout en peper,het kan wel wat zout gebruiken.
Verhit olijfolie in een koekenpan op halfhoog vuur.
En schep 3 koekjes van ieder 2 eetl. in de pan. Druk de koekjes iets aan.
Bak de koekjes ca. 3-4 minuten aan iedere kant tot ze mooi bruin zijn.
Houdt ze warm, en bak de andere koekjes.

Je kunt de tijm ook vervangen door bieslook of peterselie bijvoorbeeld.
Voor een vegan versie kun je het ei weglaten.

Lekker als voorafje, lunch, bijgerecht of als aardappelvervanger.

Ook lekker

Orzoslade met geroosterde paprika en boontjes

Orzoslade met geroosterde paprika en boontjes

Orzoslade met geroosterde paprika en boontjesJa hoor, weer een orzoslade.We krijgen er geen genoeg van, als lunch altijd lekker, maar met warm weer als maaltijd ook ideaal.Weer met verse boontjes, want die plukken we nog steeds in de tuin.Deze keer gecombineerd met...

Hartige taart met courgette en tomaat

Hartige taart met courgette en tomaat

Hartige taart met courgette en tomaatOp dit moment zijn er volop courgettes en tomaten verkrijgbaar!En een hartig taartje is snel gemaakt. Een makkelijke zomerse maaltijd, hartige taart en een salade erbij.De hartige taart is zowel warm als koud lekker, dus ideaal om...

Orzosalade met boontjes en pesto

Orzosalade met boontjes en pesto

Orzosalade met boontjes en pestoEerder plaatsten we al een Griekse orzosalade en Orzosalade caprese.Deze met boontjes, tomaatjes en pesto is ook weer erg lekker, voeg nog feta kaas toe, en je hebt een maaltijdsalade. Wij plukken de boontjes vers in de tuin, maar op...

Krieltjessalade met romige dressing

Krieltjessalade met romige dressing

Krieltjessalade met romige dressingZomer, picknick, barbecue, buiten eten, makkelijke maaltijd.Een aardappelsalade past er altijd bij.Deze keer hebben we krieltjes gecombineerd met een romige dressing.Ingredienten– 1 kg nieuwe krielaardappeltjes in de schil– 2...

Broccolitaart met geitenkaas

Broccolitaart met geitenkaas

Broccolitaart met geitenkaasDeze hartige taart maken we de laatste tijd heel vaak.Twee kleine peutertjes in de familie zijn er helemaal gek op.Ze smikkelen zo de halve taart op.Ingredienten– 6 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries)– 300 gr broccoli– 1 kleine rode...

Krieltjessalade met boontjes en tomaat

Krieltjessalade met boontjes en tomaat

Krieltjessalade met boontjes en tomaatAardappelsalades, altijd goed, lekker als lunch of lichte maaltijd.'s Zomers een fijn bijgerecht bij de BBQ.Op onze site staan er al meerdere, kijk maar eens.Vandaag voegen we deze versie met boontjes en tomaatjes...

Pastasaus van geroosterde groenten en ricotta

Pastasaus van geroosterde groenten en ricotta

Pastasaus van geroosterde groenten en ricottaGroenten roosteren is een heel makkelijke manier van bereiden.Alles op een bakblik, kruiden en olijfolie erover en je schuift het zo in de oven.Bovendien worden de groenten er extra smakelijk van.Eerder maakten we al...

Dakos, Griekse tomatensalade met gedroogd brood

Dakos, Griekse tomatensalade met gedroogd brood

Dakos, Griekse tomatensalade met gedroogd broodNu het tomatentijd is, volop verkrijgbaar zocht ik een nieuwe tomatensalade.In het boek plenty more van Ottolenghi kwam ik deze tegen.Deze salade lijkt erg op Panzanella, de Toscaanse broodsalade.De toevoeging van olijven...

Kikkererwtensalade met tomaatjes en fetakaas

Kikkererwtensalade met tomaatjes en fetakaas

Kikkererwtensalade met tomaatjes en fetakaasLunch, picknick, buiten eten?Dan is deze salade ideaal.Een pitabroodje of flat bread erbij en je hebt een heerlijke maaltijd. Kikkererwten zitten bomvol eiwitten, ijzer en B vitamines.Bovendien bevatten ze veel koolhydraten...