Broccolisoep met blauwe kaas

Een verrassend lekker wintersoepje.
Dat broccoli gezond is weten we allemaal.
En dat we meer groenten moeten eten ook.
Dus als we dan een lekker soepje maken met veel broccoli is dat een goed idee!

Ingredienten

– 2 eetl boter
– 1 ui
– 2 teen knoflook
– 500 gr broccoli
– 1 liter bouillon
– 125 ml kookroom
– 150 gr blauwe kaas

Bereidingswijze

Snipper de ui en knoflook. Snijd de broccoli in roosjes en snijd de stelen in plakjes.
Verhit de boter in een soeppan.
Fruit de ui en knoflook ca. 2 minuten, voeg de broccolisteeltjes toe en fruit ook 2 minuten.
Voeg de broccoliroosjes en de bouillon toe en breng aan de kook, laat 20 minuten zacht koken.
Pureer de soep met de staafmixer.
Voeg nu de kookroom en 100 gr blauwe kaas toe, zet de soep weer op het vuur en laat al roerende de kaas smelten.
Proef de soep en breng zo nodig op smaak met zout en peper. (de kaas is al vrij zout)
Verkruimel de rest van de blauwe kaas pas op de soep als je deze opdient.

(Je kunt voor een iets dikkere soep ook nog 250 gr aardappel in blokjes gelijk met de broccoliroosjes toevoegen)

Ook lekker

Pittige zoete-aardappelsoep

Pittige zoete-aardappelsoep

Pittige zoete-aardappelsoepBen je op zoek naar een vullend soepje waar je lekker warm van wordt?Dan is dit het soepje.Gember en chilivlokken zorgen voor een heel smakelijke combinatie met de zoete aardappel.Bovendien is deze soep binnen 30 minuten klaar.Ingredienten–...

Verse tomatensoep van geroosterde tomaten

Verse tomatensoep van geroosterde tomaten

Verse tomatensoep van geroosterde tomaten De laatste tomaten uit de kas, dus tijd voor nog een keer zelfgemaakte tomatensoep. De lekkere smaak van deze soep krijg je door de verse tomaten samen met ui, knoflook en kruiden te roosteren. Super makkelijk dus, de oven...

Bloemkoolsoep

Bloemkoolsoep

BloemkoolsoepDe winkels liggen op dit moment vol met heerlijke verse Hollandse bloemkolen, daarom is het nu tijd om bloemkool te eten.Wij beginnen met een zacht, romig soepje van Hollandse bloemkool.Het staat binnen 30 minuten op tafel, heel fijn.Ingredienten-– 2 eetl...