Broccolisoep met blauwe kaas

Een verrassend lekker wintersoepje.
Dat broccoli gezond is weten we allemaal.
En dat we meer groenten moeten eten ook.
Dus als we dan een lekker soepje maken met veel broccoli is dat een goed idee!

Ingredienten

– 2 eetl boter
– 1 ui
– 2 teen knoflook
– 500 gr broccoli
– 1 liter bouillon
– 125 ml kookroom
– 150 gr blauwe kaas

Bereidingswijze

Snipper de ui en knoflook. Snijd de broccoli in roosjes en snijd de stelen in plakjes.
Verhit de boter in een soeppan.
Fruit de ui en knoflook ca. 2 minuten, voeg de broccolisteeltjes toe en fruit ook 2 minuten.
Voeg de broccoliroosjes en de bouillon toe en breng aan de kook, laat 20 minuten zacht koken.
Pureer de soep met de staafmixer.
Voeg nu de kookroom en 100 gr blauwe kaas toe, zet de soep weer op het vuur en laat al roerende de kaas smelten.
Proef de soep en breng zo nodig op smaak met zout en peper. (de kaas is al vrij zout)
Verkruimel de rest van de blauwe kaas pas op de soep als je deze opdient.

(Je kunt voor een iets dikkere soep ook nog 250 gr aardappel in blokjes gelijk met de broccoliroosjes toevoegen)

Ook lekker

Indiase kerrie-linzensoep

Indiase kerrie-linzensoep

Indiase kerrie-linzensoepEen supersnelle versie voor een pittige kerrie-linzensoep.Pas geleden hebben we een recept geplaatst voor de bijzonder smaakvolle Mulligatawny soep.In plaats van de zelfgemaakte kruidenpasta wordt er nu kerriepoeder gebruikt.Als je ook nog...

Mulligatawny soep

Mulligatawny soep

Mulligatawny soepEen soepje uit Zuid India en Sri Lanka.Mulligatawny betekent peperwater, dus je bent gewaarschuwd!Het is een heerlijk pittig soepje, met heel veel smaken.Het wordt vaak geserveerd met een schep rijst in de kom.Wij hebben het gemaakt met linzen, dus...

Tom Kha Kai, Thaise soep

Tom Kha Kai, Thaise soep

Tom Kha Kai, Thaise soep Super makkelijk en snel klaar ondanks de vele ingredienten. Een heerlijk pittig soepje, waar je echt warm van wordt. Maar dan wel een vegetarische versie. Ingredienten- 1 eetl. chilipasta- 1 winterwortel in dunne reepjes gesneden- 1 tomaat in...