Broccolisoep met blauwe kaas

Een verrassend lekker wintersoepje.
Dat broccoli gezond is weten we allemaal.
En dat we meer groenten moeten eten ook.
Dus als we dan een lekker soepje maken met veel broccoli is dat een goed idee!

Ingredienten

– 2 eetl boter
– 1 ui
– 2 teen knoflook
– 500 gr broccoli
– 1 liter bouillon
– 125 ml kookroom
– 150 gr blauwe kaas

Bereidingswijze

Snipper de ui en knoflook. Snijd de broccoli in roosjes en snijd de stelen in plakjes.
Verhit de boter in een soeppan.
Fruit de ui en knoflook ca. 2 minuten, voeg de broccolisteeltjes toe en fruit ook 2 minuten.
Voeg de broccoliroosjes en de bouillon toe en breng aan de kook, laat 20 minuten zacht koken.
Pureer de soep met de staafmixer.
Voeg nu de kookroom en 100 gr blauwe kaas toe, zet de soep weer op het vuur en laat al roerende de kaas smelten.
Proef de soep en breng zo nodig op smaak met zout en peper. (de kaas is al vrij zout)
Verkruimel de rest van de blauwe kaas pas op de soep als je deze opdient.

(Je kunt voor een iets dikkere soep ook nog 250 gr aardappel in blokjes gelijk met de broccoliroosjes toevoegen)

Ook lekker

Zomerse soep van velderwtjes

Zomerse soep van velderwtjesHoe groen wil je het hebben?Dit zomerse soepje is heel mooi groen, dankzij de tuinerwtjes.Bomvol groenten, in 10 minuten klaar en nog lekker ook.Je kunt voor extra smaak basilicum of munt toevoegen, maar zonder smaakt ook heel...

Klassieke aspergesoep

Klassieke aspergesoepVoorjaar, aspergetijd.Verse aspergesoep uit eigen keuken is zo lekker en zo gemaakt.Voor aspergesoep hoef je echt geen A-klasse te kopen.De buitenbeentjes, krom, dik of lelijk kunnen heel goed in de soep!Ingredienten- 500 gr witte asperges- 1,2...

Lente-ui soep met bieslookolie

Lente-ui soep met bieslookolieEen heel lekker, niet te zwaar voorjaarssoepje, met een lichte ui-smaak.Heel geschikt als starter bij een etentje of bij je Paasbrunch.De bieslookolie geeft een bijzonder lekker accent.Ingredienten- 1 prei- 6 lente(bos)uitjes- 1 eetl....