Broccolisoep met blauwe kaas

Een verrassend lekker wintersoepje.
Dat broccoli gezond is weten we allemaal.
En dat we meer groenten moeten eten ook.
Dus als we dan een lekker soepje maken met veel broccoli is dat een goed idee!

Ingredienten

– 2 eetl boter
– 1 ui
– 2 teen knoflook
– 500 gr broccoli
– 1 liter bouillon
– 125 ml kookroom
– 150 gr blauwe kaas

Bereidingswijze

Snipper de ui en knoflook. Snijd de broccoli in roosjes en snijd de stelen in plakjes.
Verhit de boter in een soeppan.
Fruit de ui en knoflook ca. 2 minuten, voeg de broccolisteeltjes toe en fruit ook 2 minuten.
Voeg de broccoliroosjes en de bouillon toe en breng aan de kook, laat 20 minuten zacht koken.
Pureer de soep met de staafmixer.
Voeg nu de kookroom en 100 gr blauwe kaas toe, zet de soep weer op het vuur en laat al roerende de kaas smelten.
Proef de soep en breng zo nodig op smaak met zout en peper. (de kaas is al vrij zout)
Verkruimel de rest van de blauwe kaas pas op de soep als je deze opdient.

(Je kunt voor een iets dikkere soep ook nog 250 gr aardappel in blokjes gelijk met de broccoliroosjes toevoegen)

Ook lekker

Pittige maissoep met gember

Pittige maissoep met gember Een smakelijke soep van mais, gember en kokosmelk. Paprika zorgt voor de mooie kleur. En door toevoeging van een rood pepertje is het een soepje waar je echt warm van wordt. Dus met de kou op komst zou ik zeggen: maken dit lekkere...

Uiensoep

UiensoepJe hebt uiensoep en uiensoep, maar wij maken altijd de uiensoep van Roald Dahl uit zijn boek: “Roald Dahl’s kookboek”. Het allerbelangrijkste voor een goede uiensoep: laat de uien heel langzaam zacht en bruin worden, liever 3 dan 2 uur smoren. Ingredienten- 6...

Italiaanse tomaten-groentesoep

Italiaanse tomaten-groentensoep Supermakkelijk, smaakt het hele jaar door. Ingredienten- 250 gr kastanjechampignons - 4 stengels bleekselderij - 1 grote ui, gesnipperd - 2 teen knoflook, fijngehakt - 2 groentebouillontabletten - 4 eetlepels olijfolie - 1 blik...