Bruine bonensoep

Mag in de winter niet ontbreken natuurlijk: heerlijke Hollandse bruine bonensoep.
Boordevol vers gesneden groenten.
Maak een hele grote pan, want deze bonensoep lust zeker iedereen.
Het beste maak je de soep een dag eerder, dat komt de smaak echt ten goede. Dat geldt eigenlijk voor de meeste soepen, maar voor bruine bonensoep zeker.

Ingredienten

– 1 grote knolselderij
– 500 gr prei
– 300 gr winterpeen
– 4 aardappelen
– 6 laurierblaadjes
– 3 liter bouillon
– zout/peper
– bos selderijgroen, grof gesneden
– 5 potten bruine bonen

Bereidingswijze

Schil de knolselderij en snijd in blokjes van 2 cm, was de prei en snijd in ringen, schil de penen en snijd in halve pakjes, schil de aardappelen en snijd in blokjes van 2 cm.
Breng alle groenten met de bouillon, selderijgroen en laurierblaadjes in een grote pan aan de kook.
Laat 20 minuten koken.
Verwarm de bonen met een soeplepel bouillon in een andere pan, zo worden ze iets zachter, en pureer dan de bonen door een fijne draaizeef. Gaat het pureren wat moeilijk, gebruik dan wat van de bouillon bij de bonen om het iets te verdunnen.
Meng de gepureerde bonen door de bouillon. Roer voorzichtig om de groenten heel te houden.
Proef en breng op smaak met zout en verse peper.

Meer Recepten

Pittige maissoep met gember

Pittige maissoep met gember Een smakelijke soep van mais, gember en kokosmelk. Paprika zorgt voor de mooie kleur. En door toevoeging van een rood pepertje is het een soepje waar je echt warm van wordt. Dus met de kou op komst zou ik zeggen: maken dit lekkere...

Uiensoep

UiensoepJe hebt uiensoep en uiensoep, maar wij maken altijd de uiensoep van Roald Dahl uit zijn boek: “Roald Dahl’s kookboek”. Het allerbelangrijkste voor een goede uiensoep: laat de uien heel langzaam zacht en bruin worden, liever 3 dan 2 uur smoren. Ingredienten- 6...

Italiaanse tomaten-groentesoep

Italiaanse tomaten-groentensoep Supermakkelijk, smaakt het hele jaar door. Ingredienten- 250 gr kastanjechampignons - 4 stengels bleekselderij - 1 grote ui, gesnipperd - 2 teen knoflook, fijngehakt - 2 groentebouillontabletten - 4 eetlepels olijfolie - 1 blik...