Bruine bonensoep

Mag in de winter niet ontbreken natuurlijk: heerlijke Hollandse bruine bonensoep.
Boordevol vers gesneden groenten.
Maak een hele grote pan, want deze bonensoep lust zeker iedereen.
Het beste maak je de soep een dag eerder, dat komt de smaak echt ten goede. Dat geldt eigenlijk voor de meeste soepen, maar voor bruine bonensoep zeker.

Ingredienten

– 1 grote knolselderij
– 500 gr prei
– 300 gr winterpeen
– 4 aardappelen
– 6 laurierblaadjes
– 3 liter bouillon
– zout/peper
– bos selderijgroen, grof gesneden
– 5 potten bruine bonen

Bereidingswijze

Schil de knolselderij en snijd in blokjes van 2 cm, was de prei en snijd in ringen, schil de penen en snijd in halve pakjes, schil de aardappelen en snijd in blokjes van 2 cm.
Breng alle groenten met de bouillon, selderijgroen en laurierblaadjes in een grote pan aan de kook.
Laat 20 minuten koken.
Verwarm de bonen met een soeplepel bouillon in een andere pan, zo worden ze iets zachter, en pureer dan de bonen door een fijne draaizeef. Gaat het pureren wat moeilijk, gebruik dan wat van de bouillon bij de bonen om het iets te verdunnen.
Meng de gepureerde bonen door de bouillon. Roer voorzichtig om de groenten heel te houden.
Proef en breng op smaak met zout en verse peper.

Meer Recepten

Pittige zoete-aardappelsoep

Pittige zoete-aardappelsoep

Pittige zoete-aardappelsoepBen je op zoek naar een vullend soepje waar je lekker warm van wordt?Dan is dit het soepje.Gember en chilivlokken zorgen voor een heel smakelijke combinatie met de zoete aardappel.Bovendien is deze soep binnen 30 minuten klaar.Ingredienten–...

Verse tomatensoep van geroosterde tomaten

Verse tomatensoep van geroosterde tomaten

Verse tomatensoep van geroosterde tomaten De laatste tomaten uit de kas, dus tijd voor nog een keer zelfgemaakte tomatensoep. De lekkere smaak van deze soep krijg je door de verse tomaten samen met ui, knoflook en kruiden te roosteren. Super makkelijk dus, de oven...

Bloemkoolsoep

Bloemkoolsoep

BloemkoolsoepDe winkels liggen op dit moment vol met heerlijke verse Hollandse bloemkolen, daarom is het nu tijd om bloemkool te eten.Wij beginnen met een zacht, romig soepje van Hollandse bloemkool.Het staat binnen 30 minuten op tafel, heel fijn.Ingredienten-– 2 eetl...