Pittige bonensoep met Tiki Masala

Als je nu zin hebt in een pittig verwarmend soepje dan moet je deze proeven.
Goedgevuld met bruine bonen, courgette en plantaardige kipstukjes.
De Tikka Masala kun je natuurlijk zelf maken, maar wij gebruiken deze keer een pot van Pataks (die bevat geen kunstmatige toevoegingen).
En dan staat dit soepje met 15 minuten op tafel.

Ingredienten

– 2 uien
– 1 klein blikje tomatenpuree
– 1 pot Tikka Masala (450 gr)
– 500 ml groentebouillon
– 1 courgette
– ½ paprika
– 1 grote pot bruine bonen
– plantaardige kipstukjes (200 gr)
– scheut olijfolie

Bereidingswijze

Snijd de uien in halve ringen en fruit ze in een scheut olijfolie.
Voeg de tomatenpuree toe en bak even al roerende mee.
Voeg de saus en bouillon toe, roer door en laat goed verwarmen, niet koken.
Laat de bonen uitlekken en voeg toe aan de soep.
Snijd de courgette en paprika in blokjes, voeg ook toe aan de soep en laat ca. 10 minuten garen.
Bak ondertussen de plantaardige kipstukjes in een scheutje olie lekker bruin, breng op smaak met zout en peper.
Voeg de kipstukjes toe aan de soep en klaar!

Eet de soep met lekker brood, bijvoorbeeld onze focaccine.

Ook lekker

Pittige maissoep met gember

Pittige maissoep met gember Een smakelijke soep van mais, gember en kokosmelk. Paprika zorgt voor de mooie kleur. En door toevoeging van een rood pepertje is het een soepje waar je echt warm van wordt. Dus met de kou op komst zou ik zeggen: maken dit lekkere...

Uiensoep

UiensoepJe hebt uiensoep en uiensoep, maar wij maken altijd de uiensoep van Roald Dahl uit zijn boek: “Roald Dahl’s kookboek”. Het allerbelangrijkste voor een goede uiensoep: laat de uien heel langzaam zacht en bruin worden, liever 3 dan 2 uur smoren. Ingredienten- 6...

Italiaanse tomaten-groentesoep

Italiaanse tomaten-groentensoep Supermakkelijk, smaakt het hele jaar door. Ingredienten- 250 gr kastanjechampignons - 4 stengels bleekselderij - 1 grote ui, gesnipperd - 2 teen knoflook, fijngehakt - 2 groentebouillontabletten - 4 eetlepels olijfolie - 1 blik...