Pittige bonensoep met Tiki Masala

Als je nu zin hebt in een pittig verwarmend soepje dan moet je deze proeven.
Goedgevuld met bruine bonen, courgette en plantaardige kipstukjes.
De Tikka Masala kun je natuurlijk zelf maken, maar wij gebruiken deze keer een pot van Pataks (die bevat geen kunstmatige toevoegingen).
En dan staat dit soepje met 15 minuten op tafel.

Ingredienten

– 2 uien
– 1 klein blikje tomatenpuree
– 1 pot Tikka Masala (450 gr)
– 500 ml groentebouillon
– 1 courgette
– ½ paprika
– 1 grote pot bruine bonen
– plantaardige kipstukjes (200 gr)
– scheut olijfolie

Bereidingswijze

Snijd de uien in halve ringen en fruit ze in een scheut olijfolie.
Voeg de tomatenpuree toe en bak even al roerende mee.
Voeg de saus en bouillon toe, roer door en laat goed verwarmen, niet koken.
Laat de bonen uitlekken en voeg toe aan de soep.
Snijd de courgette en paprika in blokjes, voeg ook toe aan de soep en laat ca. 10 minuten garen.
Bak ondertussen de plantaardige kipstukjes in een scheutje olie lekker bruin, breng op smaak met zout en peper.
Voeg de kipstukjes toe aan de soep en klaar!

Eet de soep met lekker brood, bijvoorbeeld onze focaccine.

Ook lekker

Pittige zoete-aardappelsoep

Pittige zoete-aardappelsoep

Pittige zoete-aardappelsoepBen je op zoek naar een vullend soepje waar je lekker warm van wordt?Dan is dit het soepje.Gember en chilivlokken zorgen voor een heel smakelijke combinatie met de zoete aardappel.Bovendien is deze soep binnen 30 minuten klaar.Ingredienten–...

Verse tomatensoep van geroosterde tomaten

Verse tomatensoep van geroosterde tomaten

Verse tomatensoep van geroosterde tomaten De laatste tomaten uit de kas, dus tijd voor nog een keer zelfgemaakte tomatensoep. De lekkere smaak van deze soep krijg je door de verse tomaten samen met ui, knoflook en kruiden te roosteren. Super makkelijk dus, de oven...

Bloemkoolsoep

Bloemkoolsoep

BloemkoolsoepDe winkels liggen op dit moment vol met heerlijke verse Hollandse bloemkolen, daarom is het nu tijd om bloemkool te eten.Wij beginnen met een zacht, romig soepje van Hollandse bloemkool.Het staat binnen 30 minuten op tafel, heel fijn.Ingredienten-– 2 eetl...