Quesadilla met linzengehakt

Een Mexicaanse tosti: twee wraps met daartussen pittig gekruide linzen en lekker veel kaas.
Ze zijn snel gemaakt, zijn zowel warm als koud lekker en door de vulling van linzen erg voedzaam.
Ideaal als lunch, ook om koud mee te nemen, als maaltijd met een salade erbij of snijd kleinere puntjes voor bij de borrel of soep.
Maak het feestelijk en serveer ze met zure room, chipotle saus of een tomatensalsa.

Ingredienten

– 8 kleine tortilla’s
– 1 bos bosuitjes
– 400 gr linzen (blik
– 1 klein blikje tomatenpuree
– 1 eetl komijnpoeder
– 1 eetl oregano
– 1 theel korianderpoeder
– zout/peper
– snuf cayennepeper (naar smaak)
– sap van 1/2 limoen
– 200 gr geraspte kaas, net wat je lekker vindt

Bereidingswijze

Snijd de bosuitjes in grove stukjes en bak ze met heel weinig olie op een grillpan of in een koekenpan tot ze zacht worden.
Meng de linzen, tomatenpuree en alle kruiden in een kom en prak tot een kleverige massa.
Voeg tot slot de limoensap erdoor.
Verdeel over 4 tortilla’s de linzenpuree, de bosuitjes en tot slot veel geraspte kaas.
Dek ze af met de andere 4 tortilla’s en druk ze goed aan.
Verhit een koekenpan met heel weinig olie, leg een quesadilla in de pan en bak een paar minuten tot de onderkant mooi bruin kleurt, keer de quesadilla om en bak de andere kant ook mooi bruin.

Je kunt de quesadilla’s ook bakken in een grillpan of op de barbecue.

Ook lekker

Chinese komkommersalade

Chinese komkommersalade

Chinese komkommersaladeSmashed, geplette of gekneusde komkommer zijn andere namen voor deze komkommersalade uit de Chinese keuken.Door de komkommer eerste te kneuzen krijg je een groter oppervlak en wordt de dressing beter opgenomen.Deze salade smaakt niet alleen bij...

Gevulde paprika

Gevulde paprika

Gevulde paprikaZoek je iets leuks/anders voor de lunch?Dan moet je deze gevulde paprika's eens proberen.Door de paprika's eerst even te roosteren worden ze lekker zacht en zoet.Daarna worden ze gevuld met een hartig linzenprutje en nog afgebakken.Lekker als lunch,...

Griekse Orzo salade

Griekse Orzo salade

Griekse Orzo saladeDe bekende Griekse salade gecombineerd met Orzo.Dan krijg je een heerlijke pastasalade, maar dan net even frisser en niet zo zwaar als met gewone pasta.Orzo is een kleine pastasoort, in de vorm van een rijstkorrel. Het wordt veel gebruikt in de...

Supersnelle ingelegde rode ui

Supersnelle ingelegde rode ui

Supersnelle ingelegde rode uiZoetzure rode ui, maar dan nu een supersimpele versie, met heel weinig ingrediënten.We zeiden het al eerder: altijd handig een potje zoetzuur in de koelkast.Lekker op bijna alles: salades, sandwiches, hamburgers, pittige Mexicaanse...

Koolsalade met bieslook

Koolsalade met bieslook

Koolsalade met bieslookDeze koolsalade met bieslook, bosui en een mosterddressing is snel gemaakt.En is door de ingrediënten wat pittiger van smaak dan de coleslaw.Wij gebruiken voor salades vaak spitskool, die is wat zachter dan witte kool.Deze koolsalade is heerlijk...

Aardappelsalade met mosterddressing

Aardappelsalade met mosterddressing

Aardappelsalade met mosterddressingWeer een aardappelsalade? Ja hoor, weer eentje, de vijfde op onze site!Het blijft een lekker, fris, makkelijk van te voren klaar te maken bijgerecht.Bijna iedereen lust wel aardappelsalade en je kunt het ook heel goed in een grote...

Romesco saus

Romesco saus

Romesco sausEen Spaans recept op 5 December! Salsa romesco is een Catalaanse saus en komt oorspronkelijk uit de buurt van Tarragona.Het is een iets pittige saus gemaakt van o.a. geroosterde paprika's, amandelen en tomaat. Het pittige komt van de gerookte paprikapoeder...

Bloemenboter

Bloemenboter

BloemenboterFeestelijke boter voor op de feesttafel.Naast de bekende kruidenboters is het ook heel leuk om boter met eetbare bloemetjes te mengen.'s Zomers pluk je daar verse bloemetjes voor, bijvoorbeeld madeliefjes, bieslook, klaver, Maartse viooltjes, goudsbloemen...

Ingelegde rode ui

Ingelegde rode ui

Ingelegde rode uiAltijd handig een potje zoetzuur in de koelkast.Lekker op bijna alles: salades, sandwiches, hamburgers, pittige Mexicaanse gerechten, of gewoon een bruine boterham met kaas. Binnen 5 minuten heb jij ook zo'n mooi potje roze uien.Ingredienten– 2 grote...