Verse tomatensoep van geroosterde tomaten

De laatste tomaten uit de kas, dus tijd voor nog een keer zelfgemaakte tomatensoep.
De lekkere smaak van deze soep krijg je door de verse tomaten samen met ui, knoflook en kruiden te roosteren.
Super makkelijk dus, de oven doet eigenlijk het meeste werk.

Ingredienten

– 1 kg rijpe tomaten
– 3 eetl olijfolie
– 2 uien
– 3 tenen knoflook
– 1 theel. korianderpoeder
– 1 theel. komijnpoeder
– takje verse tijm
– 3 theel. suiker
– zout/peper
– 1 liter bouillon

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220 graden.
Bestrijk een braadslee met 1 eetl. olie.
Halveer de tomaten en leg ze met het snijvlak naar boven in de braadslee. Snijd de uien in grove stukken en leg ze tussen de tomaten. Snipper de knoflook en verdeel over de tomaten.
Betrooi alles met de kruiden, suiker en zout/peper.
Bedruppel het geheel met de 2 resterende eetl. olijfolie.
Zet de braadslee ca. 45 minuten in de oven, de tomaten en uien moeten kleuren zonder te verbranden.
Pureer de inhoud van de braadslee in een keukenmachine, met staafmixer of door een draaizeef.
Los de aanbaksels van de braadslee op met een scheut water en doe dit bij de gepureerde tomaten.
(wrijf eventueel de puree nog door een zeef)
Doe de gepureerde tomaten samen met de bouillon in een pan.
Breng zonodig verder op smaak met zout en/of peper.

Schenk vlak voor serveren een scheutje room over de soep en garneer met fijngeknipte bieslook, koriander of peterselie.

Ook lekker

Pittige maissoep met gember

Pittige maissoep met gember Een smakelijke soep van mais, gember en kokosmelk. Paprika zorgt voor de mooie kleur. En door toevoeging van een rood pepertje is het een soepje waar je echt warm van wordt. Dus met de kou op komst zou ik zeggen: maken dit lekkere...

Uiensoep

UiensoepJe hebt uiensoep en uiensoep, maar wij maken altijd de uiensoep van Roald Dahl uit zijn boek: “Roald Dahl’s kookboek”. Het allerbelangrijkste voor een goede uiensoep: laat de uien heel langzaam zacht en bruin worden, liever 3 dan 2 uur smoren. Ingredienten- 6...

Italiaanse tomaten-groentesoep

Italiaanse tomaten-groentensoep Supermakkelijk, smaakt het hele jaar door. Ingredienten- 250 gr kastanjechampignons - 4 stengels bleekselderij - 1 grote ui, gesnipperd - 2 teen knoflook, fijngehakt - 2 groentebouillontabletten - 4 eetlepels olijfolie - 1 blik...