Verse tomatensoep van geroosterde tomaten

De laatste tomaten uit de kas, dus tijd voor nog een keer zelfgemaakte tomatensoep.
De lekkere smaak van deze soep krijg je door de verse tomaten samen met ui, knoflook en kruiden te roosteren.
Super makkelijk dus, de oven doet eigenlijk het meeste werk.

Ingredienten

– 1 kg rijpe tomaten
– 3 eetl olijfolie
– 2 uien
– 3 tenen knoflook
– 1 theel. korianderpoeder
– 1 theel. komijnpoeder
– takje verse tijm
– 3 theel. suiker
– zout/peper
– 1 liter bouillon

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220 graden.
Bestrijk een braadslee met 1 eetl. olie.
Halveer de tomaten en leg ze met het snijvlak naar boven in de braadslee. Snijd de uien in grove stukken en leg ze tussen de tomaten. Snipper de knoflook en verdeel over de tomaten.
Betrooi alles met de kruiden, suiker en zout/peper.
Bedruppel het geheel met de 2 resterende eetl. olijfolie.
Zet de braadslee ca. 45 minuten in de oven, de tomaten en uien moeten kleuren zonder te verbranden.
Pureer de inhoud van de braadslee in een keukenmachine, met staafmixer of door een draaizeef.
Los de aanbaksels van de braadslee op met een scheut water en doe dit bij de gepureerde tomaten.
(wrijf eventueel de puree nog door een zeef)
Doe de gepureerde tomaten samen met de bouillon in een pan.
Breng zonodig verder op smaak met zout en/of peper.

Schenk vlak voor serveren een scheutje room over de soep en garneer met fijngeknipte bieslook, koriander of peterselie.

Ook lekker

Zomerse soep van velderwtjes

Zomerse soep van velderwtjesHoe groen wil je het hebben?Dit zomerse soepje is heel mooi groen, dankzij de tuinerwtjes.Bomvol groenten, in 10 minuten klaar en nog lekker ook.Je kunt voor extra smaak basilicum of munt toevoegen, maar zonder smaakt ook heel...

Klassieke aspergesoep

Klassieke aspergesoepVoorjaar, aspergetijd.Verse aspergesoep uit eigen keuken is zo lekker en zo gemaakt.Voor aspergesoep hoef je echt geen A-klasse te kopen.De buitenbeentjes, krom, dik of lelijk kunnen heel goed in de soep!Ingredienten- 500 gr witte asperges- 1,2...

Lente-ui soep met bieslookolie

Lente-ui soep met bieslookolieEen heel lekker, niet te zwaar voorjaarssoepje, met een lichte ui-smaak.Heel geschikt als starter bij een etentje of bij je Paasbrunch.De bieslookolie geeft een bijzonder lekker accent.Ingredienten- 1 prei- 6 lente(bos)uitjes- 1 eetl....