Verse tomatensoep van geroosterde tomaten

De laatste tomaten uit de kas, dus tijd voor nog een keer zelfgemaakte tomatensoep.
De lekkere smaak van deze soep krijg je door de verse tomaten samen met ui, knoflook en kruiden te roosteren.
Super makkelijk dus, de oven doet eigenlijk het meeste werk.

Ingredienten

– 1 kg rijpe tomaten
– 3 eetl olijfolie
– 2 uien
– 3 tenen knoflook
– 1 theel. korianderpoeder
– 1 theel. komijnpoeder
– takje verse tijm
– 3 theel. suiker
– zout/peper
– 1 klein blikje tomatenpuree
– 1 liter bouillon

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220 graden.
Bestrijk een braadslee met 1 eetl. olie.
Halveer de tomaten en leg ze met het snijvlak naar boven in de braadslee. Snijd de uien in grove stukken en leg ze tussen de tomaten. Snipper de knoflook en verdeel over de tomaten.
Betrooi alles met de kruiden, suiker en zout/peper.
Bedruppel het geheel met de 2 resterende eetl. olijfolie.
Zet de braadslee ca. 45 minuten in de oven, de tomaten en uien moeten kleuren zonder te verbranden.
Pureer de inhoud van de braadslee in een keukenmachine, met staafmixer of door een draaizeef.
Los de aanbaksels van de braadslee op met een scheut water en doe dit bij de gepureerde tomaten.
(wrijf eventueel de puree nog door een zeef)
Doe de gepureerde tomaten samen met de tomatenpuree en de bouillon in een pan.
Breng zonodig verder op smaak met zout en/of peper.

Schenk vlak voor serveren een scheutje room over de soep en garneer met fijngeknipte tijm

Ook lekker

Erwtensoep

Erwtensoep

ErwtensoepOok altijd gedacht dat erwtensoep veel werk is? Nou wij wel.Maar nu hebben wij dit recept voor vegetarische erwtensoep. En wat blijkt: erwtensoep is helemaal niet veel werk, alleen de spliterwten hebben wel de tijd nodig om goed gaar te koken.Eigenlijk is de...

Mexicaanse Tacosoep

Mexicaanse Tacosoep

Mexicaanse TacosoepPittig, verwarmend en goed gevuld.Een heerlijke maaltijdsoep voor koude dagen.Maar ook zomers smaakt deze Mexicaanse soep heel goed!Ingredienten– 2 eetl olie– 175 gr kruimgehakt (wij gebruikte Vivera)– 1 ui– 3 teen knoflook– 1 rode paprika– 1 groene...

Witte bonensoep met geroosterde knoflook

Witte bonensoep met geroosterde knoflook

Witte bonensoep met geroosterde knoflookWe waren al fan van de knoflooksoep van Onno Kleyn.Maar nu zag ik een recept op Culy met geroosterde knoflook.Het roosteren van de knoflook geeft een intens lekkere smaak.Deze soep wordt gebonden door aardappel en witte bonen...

Soupe au pistou

Soupe au pistou

Soupe au pistouEen rijkgevulde boeren groentesoep uit de Provençaalse keuken.Het is een vrij heldere soep, bomvol verse groenten.Vlak voor serveren meng je de pistou erdoor, en voila, de soep krijgt een heerlijke volle smaak!Ingredienten– 1 ui– 2 teen knoflook– 1 eetl...

Franse uiensoep

Franse uiensoep

Franse uiensoepAltijd goed in de herfst, een kom uiensoep.We maakten al jaren de uiensoep van Roald Dahl, zie ook op deze site, waarbij we de uien wel 2 tot 3 uur langzaam lieten smoren.Maar nu hebben we deze snellere versie uitgeprobeerd, en het resultaat is ook heel...

Indiase kerrie-linzensoep

Indiase kerrie-linzensoep

Indiase kerrie-linzensoepEen supersnelle versie voor een pittige kerrie-linzensoep.Pas geleden hebben we een recept geplaatst voor de bijzonder smaakvolle Mulligatawny soep.In plaats van de zelfgemaakte kruidenpasta wordt er nu kerriepoeder gebruikt.Als je ook nog...

Mulligatawny soep

Mulligatawny soep

Mulligatawny soepEen soepje uit Zuid India en Sri Lanka.Mulligatawny betekent peperwater, dus je bent gewaarschuwd!Het is een heerlijk pittig soepje, met heel veel smaken.Het wordt vaak geserveerd met een schep rijst in de kom.Wij hebben het gemaakt met linzen, dus...

Tom Kha Kai, Thaise soep

Tom Kha Kai, Thaise soep

Tom Kha Kai, Thaise soep Super makkelijk en snel klaar ondanks de vele ingredienten. Een heerlijk pittig soepje, waar je echt warm van wordt. Maar dan wel een vegetarische versie. Ingredienten- 1 eetl. chilipasta- 1 winterwortel in dunne reepjes gesneden- 1 tomaat in...

Pittige zoete-aardappelsoep

Pittige zoete-aardappelsoep

Pittige zoete-aardappelsoepBen je op zoek naar een vullend soepje waar je lekker warm van wordt?Dan is dit het soepje.Gember en chilivlokken zorgen voor een heel smakelijke combinatie met de zoete aardappel.Bovendien is deze soep binnen 30 minuten klaar.Ingredienten–...