Spinazietaart met verstopte eieren

Idee voor de Paasbrunch?
Een voedzame taart met een zelfgemaakt deeg van volkorenmeel en yoghurt.
Met een vulling van veel verse spinazie, kwark, eieren en kaas.

Nodig:
Deeg:
– 100 gr volkorenmeel
– 100 gr tarwemeel
– 1 theel bakpoeder
– 5 eetl olie
– 2 eetl water
– 1 theel zout
– 250 gr yoghurt

Vulling:
– 6 eieren
– 600 gr spinazie
– 1 sjalot
– 2 teen knoflook
– zout/peper/ nootmuskaat
– 250 gr kwark
– 150 gr roomkaas met kruiden
– 1 grote tomaat
– 50 gr geraspte kaas

Bereiding:
Maak eerst het deeg: meng alle ingredienten goed door elkaar, dek af met plasticfolie en laat in de koelkast rusten.

Voor de vulling:
Kook 3 eieren hard, pel en halveer de eieren.
Snipper de sjalot en de knoflook en fruit deze in een scheutje olie in een grote pan. Voeg de spinazie in gedeelten toe, schep regelmatig om tot de spinazie is geslonken. Breng op smaak met zout/peper en nootmuskaat. Laat de spinazie in een vergiet goed uitlekken.
Meng in een kom de kwark, roomkaas en 3 eieren.
Roer er de uitgelekte spinazie door en de in kleine stukjes gesneden tomaat.

Rol het deeg dun uit en bekleed een ingevette taart- of springvorm hiermee.
Schep de helft van het spinaziemengsel op de bodem, verdeel nu de halve eieren, en schep daar de rest van het spinaziemengsel over.
Strooi tot slot de geraspte kaas over de taart.

Bak de taart ca. 35 minuten op 180 graden.