Pittige maissoep met gember
Een smakelijke soep van mais, gember en kokosmelk.
Paprika zorgt voor de mooie kleur.
En door toevoeging van een rood pepertje is het een soepje waar je echt warm van wordt.
Dus met de kou op komst zou ik zeggen: maken dit lekkere soepje.
Ingredienten
– 1 grote ui
– 1 teen knoflook
– 1/2 rood pepertje
– 1 stukje verse gember
– 1 eetl bloem
– 1 rode paprika
– 1 blikje mais (300 gr)
– 1 blik kokosmelk (400 ml)
– 700 ml bouillon
– 2 eetl olie
– bosuitjes, in ringetjes
Bereidingswijze
Snipper de ui.
Snipper de teen knoflook, het stukje gember en het 1/2 rode pepertje.
Laat de mais uitlekken, houdt 2 eetlepels apart.
Snijd de paprika in blokjes.
Snijd de bosui in ringetjes.
Verwarm de olie in een grote pan en fruit de ui een paar minuten op een niet te hoge vlam.
Voeg de knoflook, gember en pepertje toe aan de ui en fruit ca. 2 minuten mee.
Roer nu de bloem erdoor en laat op een lage vlam even garen.
Voeg de mais, de paprika, de bouillon en de kokosmelk toe en breng alles aan de kook.
Laat nu op een lage vlam ca. 15 minuten zachtjes koken.
Pureer de soep met een staafmixer en zeef hierna. (door de mais houdt je anders velletjes)
Verwarm de soep nogmaals voor het opdienen.
Garneer de soep in de kom met een handje bosui en wat maiskorrels.
Ook lekker
Mexicaanse Tacosoep
Mexicaanse TacosoepPittig, verwarmend en goed gevuld.Een heerlijke maaltijdsoep voor koude dagen.Maar ook zomers smaakt deze Mexicaanse soep heel goed!Ingredienten– 2 eetl olie– 175 gr kruimgehakt (wij gebruikte Vivera)– 1 ui– 3 teen knoflook– 1 rode paprika– 1 groene...
Witte bonensoep met geroosterde knoflook
Witte bonensoep met geroosterde knoflookWe waren al fan van de knoflooksoep van Onno Kleyn.Maar nu zag ik een recept op Culy met geroosterde knoflook.Het roosteren van de knoflook geeft een intens lekkere smaak.Deze soep wordt gebonden door aardappel en witte bonen...
Soupe au pistou
Soupe au pistouEen rijkgevulde boeren groentesoep uit de Provençaalse keuken.Het is een vrij heldere soep, bomvol verse groenten.Vlak voor serveren meng je de pistou erdoor, en voila, de soep krijgt een heerlijke volle smaak!Ingredienten– 1 ui– 2 teen knoflook– 1 eetl...
Franse uiensoep
Franse uiensoepAltijd goed in de herfst, een kom uiensoep.We maakten al jaren de uiensoep van Roald Dahl, zie ook op deze site, waarbij we de uien wel 2 tot 3 uur langzaam lieten smoren.Maar nu hebben we deze snellere versie uitgeprobeerd, en het resultaat is ook heel...
Indiase kerrie-linzensoep
Indiase kerrie-linzensoepEen supersnelle versie voor een pittige kerrie-linzensoep.Pas geleden hebben we een recept geplaatst voor de bijzonder smaakvolle Mulligatawny soep.In plaats van de zelfgemaakte kruidenpasta wordt er nu kerriepoeder gebruikt.Als je ook nog...
Mulligatawny soep
Mulligatawny soepEen soepje uit Zuid India en Sri Lanka.Mulligatawny betekent peperwater, dus je bent gewaarschuwd!Het is een heerlijk pittig soepje, met heel veel smaken.Het wordt vaak geserveerd met een schep rijst in de kom.Wij hebben het gemaakt met linzen, dus...
Tom Kha Kai, Thaise soep
Tom Kha Kai, Thaise soep Super makkelijk en snel klaar ondanks de vele ingredienten. Een heerlijk pittig soepje, waar je echt warm van wordt. Maar dan wel een vegetarische versie. Ingredienten- 1 eetl. chilipasta- 1 winterwortel in dunne reepjes gesneden- 1 tomaat in...
Pittige zoete-aardappelsoep
Pittige zoete-aardappelsoepBen je op zoek naar een vullend soepje waar je lekker warm van wordt?Dan is dit het soepje.Gember en chilivlokken zorgen voor een heel smakelijke combinatie met de zoete aardappel.Bovendien is deze soep binnen 30 minuten klaar.Ingredienten–...
Verse tomatensoep van geroosterde tomaten
Verse tomatensoep van geroosterde tomaten De laatste tomaten uit de kas, dus tijd voor nog een keer zelfgemaakte tomatensoep. De lekkere smaak van deze soep krijg je door de verse tomaten samen met ui, knoflook en kruiden te roosteren. Super makkelijk dus, de oven...