Pittige maissoep met gember

Een smakelijke soep van mais, gember en kokosmelk.

Paprika zorgt voor de mooie kleur.

En door toevoeging van een rood pepertje is het een soepje waar je echt warm van wordt.

Dus met de kou op komst zou ik zeggen: maken dit lekkere soepje.

Ingredienten

– 1 grote ui

– 1 teen knoflook

– 1/2 rood pepertje

– 1 stukje verse gember

– 1 eetl bloem

– 1 rode paprika

– 1 blikje mais (300 gr)

– 1 blik kokosmelk (400 ml)

– 700 ml bouillon

– 2 eetl olie

– bosuitjes, in ringetjes

Bereidingswijze

Snipper de ui.

Snipper de teen knoflook, het stukje gember en het 1/2 rode pepertje.

Laat de mais uitlekken, houdt 2 eetlepels apart.

Snijd de paprika in blokjes.

Snijd de bosui in ringetjes.

Verwarm de olie in een grote pan en fruit de ui een paar minuten op een niet te hoge vlam.

Voeg de knoflook, gember en pepertje toe aan de ui en fruit ca. 2 minuten mee.

Roer nu de bloem erdoor en laat op een lage vlam even garen.

Voeg de mais, de paprika, de bouillon en de kokosmelk toe en breng alles aan de kook.

Laat nu op een lage vlam ca. 15 minuten zachtjes koken.

Pureer de soep met een staafmixer en zeef hierna. (door de mais houdt je anders velletjes)

Verwarm de soep nogmaals voor het opdienen.

Garneer de soep in de kom met een handje bosui en wat maiskorrels.

Ook lekker

Pittige zoete-aardappelsoep

Pittige zoete-aardappelsoep

Pittige zoete-aardappelsoepBen je op zoek naar een vullend soepje waar je lekker warm van wordt?Dan is dit het soepje.Gember en chilivlokken zorgen voor een heel smakelijke combinatie met de zoete aardappel.Bovendien is deze soep binnen 30 minuten klaar.Ingredienten–...

Verse tomatensoep van geroosterde tomaten

Verse tomatensoep van geroosterde tomaten

Verse tomatensoep van geroosterde tomaten De laatste tomaten uit de kas, dus tijd voor nog een keer zelfgemaakte tomatensoep. De lekkere smaak van deze soep krijg je door de verse tomaten samen met ui, knoflook en kruiden te roosteren. Super makkelijk dus, de oven...

Bloemkoolsoep

Bloemkoolsoep

BloemkoolsoepDe winkels liggen op dit moment vol met heerlijke verse Hollandse bloemkolen, daarom is het nu tijd om bloemkool te eten.Wij beginnen met een zacht, romig soepje van Hollandse bloemkool.Het staat binnen 30 minuten op tafel, heel fijn.Ingredienten-– 2 eetl...