Gebakken kaas

Hoe kunnen we dit nu vergeten? Gebakken kaas, zo simpel, zo lekker.
We maken dit niet heel vaak, maar een paar keer per jaar, maar wel al 40 jaar!
Erg lekker bij een groene stamppot bijvoorbeeld.
Gebakken kaas kom je in veel andere landen ook tegen: in Tjechie, Griekenland, Turkije en Frankrijk bijvoorbeeld.
Wij gebruiken meestal een plak (pittig) belegen kaas, maar je kunt ook feta of camembert gebruiken.
Voor alle kaasliefhebbers:

Ingredienten

– per persoon een plak kaas van ca. 2 cm dik.
– ei los geklopt
– paneermeel
– olie of boter

Bereidingswijze

Zet twee borden naast elkaar.
Klop je ei (voor 2 plakken kaas) of eieren goed los in het eerste bord.
Strooi ruim paneermeel in het tweede bord.
Wentel een plak kaas in het ei, daarna in het paneermeel. Zorg dat de kaas rondom goed bedekt is met paneermeel, druk eventueel iets aan.
Haal de plak kaas nu nog een keer door het ei en het paneermeel. Druk het paneermeel iets aan.
Verhit een flinke laag olie of boter in een koekenpan en bak de gepaneerde kaas ca. 2 minuten aan een kant tot mooi bruin ziet, keer de kaas voorzichtig om met 2 spatels, bak nu de andere kant mooi bruin en zet de vlam laag.
Laat de kaas nog even warmen zodat ook de kern goed zacht wordt. Je kunt met een vinger licht op het midden van de kaas drukken om dit te controleren.

Ook lekker

Mediterraanse andijviestamppot

Mediterraanse andijviestamppot De overbekende andijviestamppot maar dan net even anders. Met geroosterde paprika, zongedroogde tomaat, feta kaas en walnoten wordt de stampot een beetje zomers. Bovendien ziet de stamppot er ook kleurig en smakelijk uit. Ingredienten-...

Spruitjesstamppot

SpruitjesstamppotEen winters stamppotje met spruitjes, champignons, paprika en blauwe kaas. Een beetje machtig dat wel, maar dit is toch lekker! Als je tenminste van spruitjes houdt. Ingredienten- 1 kg kruimige aardappelen - 500 gr kleine spruitjes - 1 sjalotje - 2...

Kruidige stamppot boerenkool

Kruidige stamppot boerenkool Eet boerenkool eens anders! (deel5) Boerenkool gewokt met nasikruiden en daarna verwerkt tot stamppot. Daar wordt je lekker warm van. Voor het gemak kun je een zakje nasikruiden gebruiken, maar beter meng je het natuurlijk zelf. Zie het...