Pittige hutspot met prei

Hutspot van alleen peen en uien vinden we altijd wat flauw van smaak.
Maar deze pittige hutspot met nasikruiden en knapperige prei smaakt totaal anders, die lusten we wel vaker.
De kruiden mengen we zelf, maar voor het gemak kun je ook een zakje nasikruiden gebruiken.

Ingredienten

– 1 kg kruimige aardappelen
– 500 gr hutspot, peen/uien
– 2 preien
– 1 puntpaprika
– 1 bouillontablet
– olijfolie
Voor de nasikruiden:
– 1 tl komijnpoeder
– 1 tl kurkuma
– 1 tl serehpoeder
– 2 tl laos
– 2 tl gember
– 2 tl koriander
– 2 tl zout

Bereidingswijze

Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze gaar.
Kook de hutspot met een bouillontablet max. 15 minuten, niet te gaar en bewaar het kookvocht.
Snijd de zoete paprika in reepjes en de prei in ringetjes.
Verwarm een scheutje olie in een wok en roerbak de paprika en ¾ van de prei.
Voeg de nasikruiden toe en roerbak een paar minuten mee.
Stamp de aardappelen met de hutspot en een scheut kookvocht, tot het iets (niet te) smeuig is.
Roer nu het preimengsel door de hutspot, en tot slot de rauwe preiringetjes.

Lekker met vegetarische balletjes.

Ook lekker

Mediterraanse andijviestamppot

Mediterraanse andijviestamppot De overbekende andijviestamppot maar dan net even anders. Met geroosterde paprika, zongedroogde tomaat, feta kaas en walnoten wordt de stampot een beetje zomers. Bovendien ziet de stamppot er ook kleurig en smakelijk uit. Ingredienten -...

Spruitjesstamppot

Spruitjesstamppot Een winters stamppotje met spruitjes, champignons, paprika en blauwe kaas. Een beetje machtig dat wel, maar dit is toch lekker! Als je tenminste van spruitjes houdt. Ingredienten - 1 kg kruimige aardappelen - 500 gr kleine spruitjes - 1 sjalotje - 2...

Kruidige stamppot boerenkool

Kruidige stamppot boerenkool Eet boerenkool eens anders! (deel5) Boerenkool gewokt met nasikruiden en daarna verwerkt tot stamppot. Daar wordt je lekker warm van. Voor het gemak kun je een zakje nasikruiden gebruiken, maar beter meng je het natuurlijk zelf. Zie het...